• Informacje na temat:

    roladki z sera nadziewane

Artykuły na temat: roladki z sera nadziewane
  • Składniki na 4 porcje: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 8 plastrów sera żółtego (najlepiej pikantnego, wyrazistego w smaku, np. ementalera), 4 plasterki masła 82 proc., 4 łyżki suszonej natki pietruszki, folia spożywa przyprawy: sól morska, mielony czarny pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 4 plastry karkówki (po 15 dag), 8 dag sera camembert, 4 łyżeczki żurawiny, 500 ml bulionu, 1 cebula, 15 dag pokrojonego w kostkę wędzonego boczku, 70 dag ziemniaków, 1/4 główki kapusty, 2 łyżki sosu pieczeniowego, 2 łyżki masła, 2 łyżki słodkiej śmietany, sok z cytryny, olej do smażenia, sól, pieprz.

  • Składniki na 5 porcji: 5 plastrów schabu, 5 liści sałaty masłowej, 5 łyżeczek pesto bazyliowego, garść liści młodych pokrzyw, 5 plastrów sera mozzarella, sól i pieprz do smaku panierka: 2 jajka, 1/3 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. sezamu, 1/2 szkl. bułki tartej, olej...

  • Składniki: 4 filety z kurczaka, pieprz , sól, 10 dag plasterków szynki, 10 dag plastrów żółtego sera, pół dużego brokuła, nektarynka lub brzoskwinie z puszki, 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka, 2 łyżki oleju, świeże zioła do dekoracji.

  • Składniki na 6 porcji: 4 małe lub 1 duża bagietka, 5 jajek, 15 dag sera żółtego w kawałku (np. gouda), 1 mar- chewka, 1 pęczek szczypiorku, 2 łodygi selera naciowego, 3–4 łyżki majonezu, 2 kawałki czerwonej papryki konserwowej. Przyprawy: sól morska, świeżo mielony czarny pieprz...

  • Składniki na 4 porcje: 1 duża podwójna pierś z kurczaka, 20 dag fasolki szparagowej (wykorzystałam mieszaną: zieloną i żółtą), 5 dag sera żółtego, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 4 łyżeczki ostrej musztardy (np. sarepskiej), mały pęczek natki pietruszki przyprawy: świeżo mielony czarny pieprz, świeżo mielona sól ziołowa...

  • Kurczak nadziewany warzywami

    ...z wierzchu. A może... roladki? ●Gdy szykujemy mniej wystawny obiad lub kolację, warto przygotować mniejsze „formy” i zamiast całego kurczaka – nadziać piersi. Wspaniale smakują np. roladki drobiowe faszerowane szpinakiem i serem (feta, pleśniowym lub kozim). Pyszne nadzienie do kurczaka można robić na wiele sposobów. Ciekawy w smaku farsz...

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag filetu z piersi indyka, 20 dag mrożonego szpinaku, 10 dag sera feta, jajko, mała cebula, 3 ząbki czosnku, łyżka masła, trzy łyżki oleju, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

  • Składniki: 4 filety z kurczaka ✓ 100 g sera typu feta ✓ 2 łyżki oliwy ✓ 2 cukinie ✓ 250 g pomidorków cherry ✓ cytryna ✓ 1/4 szklanki białego wina ✓4 gałązki świeżego tymianku ✓ 2 ząbki czosnku ✓ 2 łyżki oliwek (np. wędzonych, bez pestek).

  • ...rozgrzanym oleju. 4. Podaję z grzankami i ulubioną zieloną sałatką. Ja wykorzystałam mieszankę sałat z sosem winegret oraz papryczki nadziewane serem.

Przepisy na temat: roladki z sera nadziewane
  • Warzywne roladki

    .... z grzankami.  Bakłażanowe nadziewane bryndzą Sposób przygotowania 1. Bakłażany oczyść, potnij na 8 grubszych plastrów. Oprósz je solą i odłóż na 30 minut, aby puściły gorzki sok. Paprykę rozetnij, oczyść, pokrój w paseczki. Wędlinę pokrój w cienkie słupki. Ser rozgnieć widelcem. Czosnek przeciśnij przez praskę wprost do sera. Igiełki rozmarynu oderwij od gałązek, posiekaj, połowę...

  • Nadziewane piersi kurczaka

    Smaczny obiad dla miłośników drobiu.

  • Zawijańce ze szpinakiem

    Przyrządź mięso w oryginalny sposób. Nadziewane roladki to strzał w dziesiątkę!

  • Roladki schabowe z pieczarkami

    Składniki: - 3 plastry schabu bez kości, - musztarda, - chrzan tarty, sól, pieprz, - 30 dag pieczarek, - 1 cebula, - olej, - kwaśna śmietana 18%, - 10 dag żółtego sera, - garść pietruszki(...), zdejmujemy patelnię z gazu i doprawiamy. Gdy całość lekko przestygnie dodajemy starty żółty ser oraz posiekaną pietruszkę. Taką masą nadziewamy schaby, po czym zwijamy w kształt roladki i zwijamy .Użyłam...

  • Gruzińskie dania, które pokochali Polacy

    Leo’s Marani. Oto lista dań, które najchętniej wybierają Polacy: Chaczapuri - ciasto drożdżowe z nadzieniem serowym. Polacy najchętniej wybierają farsz z sera gruzińskiego lub z mięsem. Chaczapuri adżarskie z serem i jajkiem to bardzo pożywny i sycący posiłek. Najlepiej smakuje jeszcze lekko ciepłe. 2. Badridżani nigwizit, czyli tzw. gruzińskie bakłażany, to roladki z grillowanych...

  • Karnawałowe potrawy

    ..., ziemniaków. Udekoruj paskami sera. Schłodź.  Paszteciki Sposób przygotowania 1. Ciasto francuskie rozwiń, rozwałkuj, odetnij kawałek, wytnij z niego kwiatki. Resztę podziel na prostokąty(...) wychodzić poza brzegi foremki.  3. Wierzch wyrównaj i przykryj łososiem. Ułóż tekturkę i obciąż kilkoma szklankami z wodą. Wstaw na całą noc do lodówki. Udekoruj skórką cytryny i żurawiną. Nadziewane...

  • Potrawy na cały tydzień

    Papryki nadziewane Sposób przygotowania 1. Z umytych papryk odkrój czubki i usuń nasiona. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij posiekaną drobno jedną cebulę i ząbek(...). Dodaj mięso, starte na tarce pieczarki, przyprawy. Smaż 15 minut, mieszając.  3. Do naczynia żaroodpornego wlej olej. Każdy ziemniak faszeruj mięsem, na wierzch kładź plaster sera. Piecz 20 minut...

  • Smaczny obiad na każdy dzień tygodnia

    .... Tosty dla ukochanego Sposób przygotowania 1. Tosty rozłóż, każdy posmaruj z jednej strony masłem. Ułóż na każdym umyte i osuszone listki sałaty, plastry szynki, żółtego sera, pokrojoną cebulę(...) sos. Do brytfanki włóż mielone mięso, sos beszamelowy i ułóż purée. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Roladki z boczkiem Sposób przygotowania 1. Mięso umyj, osusz, oczyść, pokrój na plastry...

  • Rozgrzewający obiad

    ...z warzywami. Roladki układaj na szpinaku i kaszy z warzywami. Podawaj od razu.  Klopsiki w pomidorach Sposób przygotowania 1. Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę zetrzyj na tarce. Przypraw...

  • Kuchnia na cały tydzień

    .... Farsz ułóż na tortillach. Przykryj plastrem sera żółtego i zawiń. Podgrzej na suchej patelni. Przed podaniem posyp startym na tarce cheddarem. Kurczak nadziewany Sposób przygotowania(...).  Roladki z ogórkiem Sposób przygotowania 1. Schab pokrój w plastry i zbij tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem, skrop olejem. Każdy płat mięsa posmaruj musztardą. Wyłóż szynką, pokrojonymi...