• Informacje na temat:

    roladki z szynki z farszem

Artykuły na temat: roladki z szynki z farszem
  • Składniki na 8 porcji: • 4 podwójne filety z piersi kurczaka • 8 plastrów gotowanej szynki • 40 dag suszonych śliwek (bez pestek) • sól • pieprz • pół pęczka posiekanej natki • ocet winny lub sok z cytryny • duże jajko • szczypta cynamonu • kilka łyżek bułki tartej lub mąki pszennej • olej lub oliwa • zielona sałata • pomidory • kilka łodyżek natki do dekoracji.

  • Skład na 10 porcji: ● 500 g żółtego sera w kawałku ● 100 g szynki ● 300 g pieczarek ● 3 jaja ● 3 łyżki posiekanej natki pietruszki ● łyżka masła ● 4 łyżki majonezu ● pieprz, sól.

  • ...posmarować każdy plaster mięsa. Na farszu układać po 3-4 listki rukoli (powinny wystawiać po obu końcach mięsa), zwinąć roladki. Schłodzić. Przygotowanie: ok. 55 minut Nasza rada Jeśli nie mamy prawdziwego pastrami, można do tej przekąski użyć plastrów mocno wędzonej szynki.

  • Składniki na 10 porcji: 3 szklanki mąki, po 1 szklance mleka i wody gazowanej, 2 jajka, 10 plastrów szynki, 2 paczki mrożonego szpinaku, 1 papryczka chili, 2 ząbki czosnku, 2 szklanki przecieru pomidorowego, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, bazylia.

  • Składniki na 4 porcje: 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka, 2 łyżki suszonego tymianku (lub 4 łyżki posiekanego świeżego), 1 i 1/3 szkl. orzechów włoskich, 2/3 szkl. mleka, 1 marchewka, 1 cebula, 8 plasterków wędzonego chudego boczku (ew. szynki dojrzewającej), 2 łyżki masła, 2 łyżki oleju, sól, mielony biały pieprz, chili w proszku, cukier...

  • Składniki: 8 grubych plastrów mięsa z szynki (lub schabu), 8 łyżeczek musztardy, 2 duże kiszone ogórki, 2 cebule, 2 kiełbasy śląskie, 30 dag wędzonego surowego boczku, sól, pieprz, margaryna.

  • Składniki na 10 porcji: pół kg miękkiego sera żółtego , 10 dag szynki , 3 jajka , 30 dag pieczarek , 3 łyżki posiekanej natki pietruszki , 4 łyżki majonezu , sól , pieprz , papryka mielona , 1 łyżka masła , pomidorki do dekoracji...

  • Składniki: 5 dużych kotletów schabowych, średni brokuł, 5 plastrów wędzonej szynki, 5 łyżek płatków migdałowych, masło klarowane do smażenia, przyprawa do mięsa albo dowolne ulubione zioła, sól, pieprz...

  • Roladki będą się mocniej trzymały, jeśli wędlinę posmarujesz topionym serkiem.

  • Składniki: 10 plastrów szynki (np. konserwowej, sopockiej, gotowanej), 3 jajka ugotowane na twardo, 3 łyżki serka naturalnego kanapkowego, 2-3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka (np. ostrego), łyżka posiekanego szczypiorku, sól, pieprz, natka do dekoracji.

Przepisy na temat: roladki z szynki z farszem
  • Roladki z szynki

    ..., doprawiamy przyprawami i mieszamy do równomiernego rozprowadzenia ich. Tak przygotowany farsz nakładamy na plasterki szynki i zawijamy. Jeśli któraś z roladek będzie się rozwijała, można nakłuć ją wykałaczką. Roladki dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i posiekanym szczypiorem.

  • Roladki z czerwonej papryki, piknikowe

    Składniki: - 2 czerwone papryki, - 1 łyżka siekanej natki, - 15 dag szynki wędzonej, - 15 dag żółtego sera, - 4 kromki chleba tostowego, - 4 łyżki majonezu, - sól, pieprz, - wykałaczki(...) zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, połączyć z majonezem i natką, doprawić solą i pieprzem. Chleb tostowy przypiec na rumiano i pokroić na trójkąty. papryczki smarować farszem, zrolować, spiąć...

  • Zrazy z ogórkiem, szynką i papryką

    Sposób przygotowania 1. Mięso pokrój i rozbij tłuczkiem. Posyp pieprzem i posmaruj  musztardą. Ogórki, paprykę i jedną cebulę pokrój w paski i ułóż na mięsie. Przykryj plastrem szynki. Całość mocno zwiń i obwiąż nitką.  2. Zrazy obtocz w mące, podsmaż na maśle. Przełóż do garnka, dodaj drobno posiekaną cebulę, chilli, grzyby, czosnek. Zalej wodą i gotuj 2 godziny. Dodaj musztardę. 

  • Sprawdzone sposoby

    ...1. Pizzę można też zrobić z kruchego ciasta, wykładając nim tartaletki, wypełniając je sosem i farszem do pizzy. 2. Smaczną przekąską są szparagi z boczkiem. Wystarczy smażyć chwilę szparagi, zawinąć je w boczek i upiec lub usmażyć. 3. Roladki z indyka możesz również zrobić w wersji gotowanej. Wystarczy zawinąć mięso w folię spożywczą jak cukierka i włożyć do gotującej się wody na około 20 minut...

Dyskusje na temat: roladki z szynki z farszem
  • Re: Coś na Wielkanoc

    Witam. Ja mogę naisać Ci co ja będę robiła w święta i sama zadecyduj czy coś Ci z tego odpowiada: -sałatka warstwowa z tunczyka (dla 1 osoby z połowy porcji będzie idealna) -roladki z brokułami (latwe i robisz tyle porcji ile potrzebujesz) -pieczeń z indyka (nie jest sucha ani twarda) -jajka nadziewane farszem z szynki i majonezu oraz z farszem z zółtek i szczypiorku z dodatkem masła i kilka

  • Re: Coś na Wielkanoc

    Witam. Ja mogę naisać Ci co ja będę robiła w święta i sama zadecyduj czy coś Ci z tego odpowiada: -sałatka warstwowa z tunczyka (dla 1 osoby z połowy porcji będzie idealna) -roladki z brokułami (latwe i robisz tyle porcji ile potrzebujesz) -pieczeń z indyka (nie jest sucha ani twarda) -jajka nadziewane farszem z szynki i majonezu oraz z farszem z zółtek i szczypiorku z dodatkem masła i kilka

  • Re: Zrazy wołowe

    Na tak delikatnie, to można sobie zawijać rozklepane przez folie mięso z kurczaka. Lepsze filety z ud, niż klatka (moim zdaniem). Nawet roladki z kurczaka z tym samym wypełnieniem owinąłbym jeszcze(...) milimetra po długości i kładziemy długie paski, pod rozklepane, przyprawione mięso z kury na deskę, po czym zawijamy razem i obwiązujemy. Jakoś bardziej lubię niż szynki parmeńskie, prosciutto