• Informacje na temat:

    roladki ze schabu w sosie

Artykuły na temat: roladki ze schabu w sosie
  • Roladki schabowe w ostrym sosie musztardowym

    Składniki na 4 porcje: 50 dag schabu bez kości (4 plastry), 10 ostrych korniszonków, 8 plastrów szynki, np. gotowanej, czosnek granulowany, szczypta majeranku, sól, pieprz. Sos: sos z pieczenia zrazów, 2 łyżki miodu, 1 łyżka musztardy dijon, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka soku z cytryny.

  • Roladki z serem w sosie cebulowym

    Składniki: 6 plastrów schabu bez kości, 6 plastrów sera, np. salami, 6 łyżeczek majonezu, 3 duże cebule, pęczek natki pietruszki, mąka do panierowania, olej, sól, pieprz.

  • Składniki (na 4 porcje): 4 plastry schabu, 35 dag obranych podgrzybków, 1 cebula, 2 łyżki żółtego sera, 1 szklanka bulionu, 4 łyżki śmietany 18 proc., 2 łyżki posiekanej natki, masło, olej, 2 łyżeczki mąki pszennej, zioła prowansalskie, sól, pieprz.

  • Roladki schabowe  w sosie śmietanowym. Krok po kroku

    Składniki: 4-5 plastrów schabu (około 500 g), mała cebula, 350 g obranych leśnych grzybów, 2 łyżki sera żółtego, zioła prowansalskie, 2 łyżki posiekanej natki, sól, pieprz. Sos: szklanka bulionu, 4 łyżki śmietany 18 proc., 2 łyżeczki mąki, sól, pieprz.

  • Roladki ze schabu z warzywami

    Składniki dla 4 osób: 4 plastry schabu • pół czerwonej papryki • pół zielonej papryki • 4 plastry boczku wędzonego • cebula dymka • olej • pół szklanki białego wytrawnego wina • 1,5 łyżki masła klarowanego • kilka łyżeczek mąki • liść laurowy • ziele angielskie • rozmaryn • sól • pieprz.

  • Składniki na 4 sztuki: 4 plastry (po ok. 15 dag) wieprzowiny, np. schabu, 8 dag pistacji (lub innych orze chów), 15 dag serka kremowego, 4 dag startego sera (najlepiej typu parmezan), skórka otarta z 1 cytryny, 10 listków świeżej bazylii, 2 łyżki mąki pszennej, 350 ml bulionu warzywnego, 1 listek laurowy, po 2-3 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu, olej do smażenia, sól, pieprz.

  • Składniki dla 4 osób: Makaron: 40 dag makaronu tagliatelle • 40 dag schabu • 20 dag boczku wędzonego • natka pietruszki • jajko • pół szklanki bułki tartej • olej do smażenia • 2 łyżki masła • sól • pieprz. Sos: 2 pęczki natki pietruszki • 3 łyżki pestek dyni • 2 łyżki orzechów nerkowca • 2 ząbki czosnku • oliwa •15 dag drobno tartego sera cheddar • cytryna • sól • pieprz.

  • Azjatyckie roladki

    Składniki: po 1 małej czerwonej i żółtej papryce, 8 plasterków schabu bez kości (po ok. 15 dag każdy), olej do smażenia roladek; Na marynatę: 4 łyżki ciemnego sosu sojowego, 2 łyżki oleju sezamowego, 2 łyżki octu winnego (a jeszcze lepiej ryżowego), 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki brązowego cukru, 1/2 łyżeczki chili w proszku...

  • ...posmaruj połową łyżki musztardy. Na warstwie musztardy rozłóż plasterki wędzonego boczku. Posmaruj je serkiem. 3. Płaty mięsa zwiń, tworząc roladki. Obwiąż je bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. Na patelni lub w rondlu rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż mięso, obsmaż je z każdej strony na złotobrązowy kolor. 4. Obsmażone roladki (wraz z tłuszczem ze smażenia) przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw...

  • Lekkie roladki ze schabu i ogórka

    Składniki (na 6 porcji) 24 strączki żółtej fasolki szparagowej, ogórek sałatkowy, 6 plasterków schabu pieczonego. Do sosu: szklanka gęstego jogurtu naturalnego, dwa ząbki czosnku, szczypta startej skórki cytrynowej, łyżka posiekanego koperku, sól, pieprz.

Przepisy na temat: roladki ze schabu w sosie
  • Roladki ze schabu z warzywami

    Składniki: 4 plastry schabu  pół czerwonej papryki pół zielonej papryki 4 plastry boczku wędzonego cebula dymka olej pół szklanki białego wytrawnego wina 1,5 łyżki masła(...) każdym kawałku ułóż po plastrze boczku i po kawałku cebuli, zielonej i czerwonej papryki, dokładnie zwiń, obtocz w mące. Możesz je pospinać wykałaczkami. Gotowe roladki smaż z każdej strony kilka...

  • Roladki schabowe z pieczarkami

    Składniki: - 3 plastry schabu bez kości, - musztarda, - chrzan tarty, sól, pieprz, - 30 dag pieczarek, - 1 cebula, - olej, - kwaśna śmietana 18%, - 10 dag żółtego sera, - garść pietruszki(...), zdejmujemy patelnię z gazu i doprawiamy. Gdy całość lekko przestygnie dodajemy starty żółty ser oraz posiekaną pietruszkę. Taką masą nadziewamy schaby, po czym zwijamy w kształt roladki i zwijamy .Użyłam...

  • Involtini

    Pyszne włoskie roladki...

  • Kolorowe z żółtym serem i pieprzem

    ...1. Schab umyj, osusz, pokrój na1 cm plastry. Cienko rozbij. Posmaruj ketchupem z musztardą.Oprósz przyprawami. Na mięsie połóż plasterek boczku lub szynki. 2. Na tym połóż po plastrze sera 3. Cebulę obierz, pokrój w pióra,ogórki zetrzyj. Ułóż na serze.4 Zwiń roladki i zepnij wykałaczkami.Obtocz w mące, podsmaż na rozgrzanym oleju 10 min. Podlej wodą. Dodaj zioła i pieprz w ziarnach,duś 30 min...

  • Ślimaczki z toskańskim nadzieniem

    ...z cytryny oraz solą, pieprzem i odrobiną suszonych włoskich ziół.  3. Nadzienie rozsmaruj na kotletach. Pozostaw wolne brzegi. Sznycle ciasno zwiń. Roladki ustaw jedna obok drugiej. Wbij w nie...