• Informacje na temat:

    rurki z miesem mielonym i szpinakiem

Artykuły na temat: rurki z miesem mielonym i szpinakiem
  • Cannelloni z mięsem i szpinakiem

    ...napełniam rurki. 2 Rurki układam w naczyniu żaroodpornym, zalewam sosem zrobionym z koncentratu, śmietany i odrobiny wody (należy przygotować taką ilość sosu, aby wystarczył na pokrycie wszystkich rurek). 3 Wkładam do piekarnika nagrzanego do ok. 180°C na 20 minut. Po tym czasie posypuję rurki startym żółtym serem i wkładam do piekarnika na kolejne 20 minut. Justyna Buczek...

  • ...całe wnętrze. Układam w wysmarowanym olejem żaroodpornym naczyniu. Zalewam rurki gorącym sosem. Posypuję pokrojoną w drobną kostkę fetą. Piekę 40 min w temp. 180ºC. Przygotowanie 90 min Porcja 290

  • Kolorowy talerz

    Nawet planując codzienny obiad czy kolację na ciepło zwróćmy uwagę na kolory elementów dań. Nie na darmo mawia się, że jemy oczami, co dotyczy sposobu podania, ale i zawartości talerzy.

Przepisy na temat: rurki z miesem mielonym i szpinakiem
  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    ...wołowinę możesz z powodzeniem zastąpić mielonym mięsem z indyka, a oryginalny parmezan - utartym drobno oscypkiem lub serem parmino. Orecchiette szpinakowe Składniki: pakowanie makaronu orecchiette(...). Canneloni z wołowiną Składniki: op. cannelloni (duże rurki), 1/2 kg miel. wołowiny, marchew, 2 cebule, czosnek, 3 łyżki śmietany 18 proc., sól, pieprz, liść laur., olej, oregano, łyżka konc. pomid., puszka...

  • Kuchnia miętą pachnąca

    Kuchnia libańska pieści zmysły zapachem cynamonu i kardamonu, głaszcze podniebienie smakiem świeżej mięty i kolendry.