• Informacje na temat:

    ryba bez panierki na patelni z warzywami

Artykuły na temat: ryba bez panierki na patelni z warzywami
  • POMYSŁ NA … świąteczną rybę  z marką WINIARY!

    Świąteczna ryba z marką WINIARY...

  • Gotowanie bez wpadek

    ...odsączeniu z nich wywarów. Czy lepiej rozmrażać dania w temperaturze pokojowej czy raczej w lodówce? Zawsze powinno się to robić w lodówce. W temperaturze pokojowej w mięsie, drobiu czy rybach(...). Kilkakrotne podgrzanie oleju sprawia, że pod wpływem wysokiej temperatury powstają bardzo szkodliwe - toksyczne i rakotwórcze - substancje. A smażone potrawy w panierce (np. mięso lub ryba) wchłaniają...

  • Jak zdrowo świętować Boże Narodzenie?

    Czas Bożego Narodzenia to czas magicznej atmosfery, prezentów, spotkań z najbliższymi i... suto zastawionego stołu. Większość z nas w Święta je dużo więcej niż zwykle, borykając się jednocześnie z problemami żołądkowymi lub wyrzutami sumienia. Jak tego uniknąć? Sprawmy, by świąteczne menu było lżejsze, ale bez uszczerbku dla jego wyjątkowego charakteru.

  • Dieta lekkostrawna

    ...smażyć, róbmy to na patelni grillowej lub beztłuszczowej. Starajmy się też tłustą śmietanę zastąpić naturalnym jogurtem greckim lub skondensowanym mlekiem w wersji light. Unikajmy obsmażania pierogów(...) przez 7 dni, po czym powtórzmy kurację po tygodniowej przerwie. Duśmy i pieczmy Zmieńmy również techniki przyrządzania posiłków. Dozwolone jest gotowanie w wodzie i na parze, duszenie bez...

  • Smaczne i zdrowe gotowanie

    ..., nie może zdominować potrawy. Patelnia do smażenia naleśników powinna być pokryta jedynie bardzo cienką warstwą tłuszczu. Do rozprowadzania oleju najlepiej użyć delikatnie nasączonego olejem listka ręcznika papierowego. Warto zwrócić uwagę na to, czy używany przez nas ręcznik posiada wszelkie atesty do stosowania z produktami spożywczymi. Jeśli do przygotowywania ulubionych dań używamy patelni...

  • Święta w wersji light

    Dla wszystkich, którym radość Świąt przyćmiewa niepokój o zachowanie diety i sylwetki mam dobrą wiadomość: można świętować tak, by na wadze nie przybyło dodatkowych kilogramów. Poniżej praktyczne porady, jak w łatwy sposób zapobiec przytyciu w Święta, bez wielkich wyrzeczeń, tłumaczeń i żalu...

  • Święta inaczej

    ...chcesz zrezygnować z chrupiącej skórki? Smaż pierogi z obydwu stron na patelni ceramicznej bez tłuszczu. Po zmianie: Z ciasta z mąki pełnoziarnistej (szybciej syci, więc zjesz mniej), po ugotowaniu(...)? Zanim wrzucisz kiełbasę do garnka z kapustą, obsmaż ją na patelni grillowej, by wytopić zbędny tłuszcz. Po zmianie: Z chudym mięsem (kurczak, królik, dziczyzna). I warzywami: marchewką, pomidorami. Pod...

  • ...nawet najmłodszym. Mięso w tym urządzeniu wychodzi soczyste. Zaletą jest też, że można smażyć potrawy bez tłuszczu, czyli zdrowo. Zupy, które przyrządzimy na pewno zachowują swój aromat. Pozwolą Nam(...) urządzenie wielofunkcyjne, które jest w stanie zastąpić garnek, parowar, patelnię. Wygląda estetycznie, a utrzymanie go w czystości jest niezwykle proste - misę wewnętrzną, w której przygotowuje się...

  • Kolorowy talerz

    ...i każda surówka. Złocisty schabowy lub filet drobiowy, brązowawe kotlety mielone, panierowana ryba będą tak samo dobrze wyglądać, jak mięsa bez panierki, pieczone na grillu czy nowoczesnych patelniach beztłuszczowych. Każdy gulasz czy potrawa z mięs duszonych także. Ale już klopsiki w białym sosie koperkowym lub chrzanowym lepiej będą  wyglądać z równie bielutkim ryżem niż kaszą gryczaną. Potrawy...

  • Święta są po to, by jeść!

    ...hodowlany, to ryby dosyć tłuste. Nie smażmy ich, tylko przyrządźmy w galarecie lub upieczmy w folii. Jeśli już musimy smażyć, zróbmy to na patelni teflonowej lub grillowej - bez dodatku tłuszczu. Zrezygnujmy(...) i warzywami. Dzięki temu pod koniec dnia nie rzucimy się wygłodniali na jedzenie. Nie zapomnijmy o następnych posiłkach w ciągu dnia. Powinna to być sałatka albo owoce. Wybierajmy gruszki, jabłka...

Przepisy na temat: ryba bez panierki na patelni z warzywami
  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    ...pozbawić mięso witamin i innych składników, ale również smaku. Mrożone ryby najlepiej rozmrażać powoli, w zimnej wodzie z dodatkiem soli, dzięki której ryba zachowa składniki odżywcze. Można również rozmrażać ryby na sucho, wstawiając zamrożony produkt na 4-5 godzin na dolne półki lodówki. Najgorszym rozwiązaniem jest błyskawiczne rozmrażanie we wrzątku albo w mikrofalówce. Tłuszcz zawarty w rybach...