• Informacje na temat:

    ryba bez sum

Artykuły na temat: ryba bez sum
  • Te sałatki smakują wakacjami

    Przepis na udany wakacyjny obiad: miks sałat, grillowane mięso lub ryba i... sezonowe owoce.

  • Święta muszą być pełne tradycji

    Gotowanie to ich pasja! Ale świąt Bożego Narodzenia nie wyobrażają sobie bez tradycyjnych polskich dań, bez wspomnień i rodzinnych rozmów pełnych ciepła i miłości.

  • Kryształki, które niszczą stawy

    Dna moczanowa zwana jest też artretyzmem. Wywoływany przez nią ból zwykle odzywa się w nocy. Niespodziewanie, bez zapowiedzi.

  • na ...

    ...  na uśmiech może ;-)      nie moje, choć w sumie nie wiem, czemu, może dlatego, że dziś mało elokwentna, choć pisać zaraz będę ;-)       w każdym...

  • Majorka – ukochana przez turystów i… piratów?

    Majorka to największa i bez wątpienia najczęściej odwiedzana przez turystów wyspa na całym archipelagu Balearów. Co robi największe wrażenie? Z pewnością ponad 200 plaż, zabytkowe wiatraki "molinos", a także wiele innych atrakcji, które czekają na przybyłych ze wszystkich stron świata.

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Zgodnie z tradycją w czasie karnawału bawimy się i ucztujemy bez ograniczeń. W tym okresie także chętniej niż zwykle zapraszamy przyjaciół do siebie na wspólne przyjęcia. Przygotowując domową imprezę, powinniśmy pamiętać o przyrządzeniu pysznego menu, które uświetni każde karnawałowe spotkanie. Do wypróbowania przepisów na wyśmienite przekąski, które zachwycą naszych gości, zachęca marka WINIARY.

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    Zgodnie z tradycją w czasie karnawału bawimy się i ucztujemy bez ograniczeń. W tym okresie także chętniej niż zwykle zapraszamy przyjaciół do siebie na wspólne przyjęcia. Przygotowując domową imprezę, powinniśmy pamiętać o przyrządzeniu pysznego menu, które uświetni każde karnawałowe spotkanie. Do wypróbowania przepisów na wyśmienite przekąski, które zachwycą naszych gości, zachęca marka WINIARY.

  • Urlop od wyrzeczeń

    Latem łatwiej dbać o figurę? Akurat! Owszem, przed wyjazdem każda z nas robi, co może, by dobrze wyglądać w bikini. Ale na miejscu zaczynamy sobie dogadzać. I w tydzień zjadamy tyle kalorii, co normalnie przez pół miesiąca. Skąd to wiemy? Z najnowszych wyliczeń dietetyków. Wspólnie z ekspertami ogłaszamy akcję wróć z wakacji bez „nadbagażu”.

  • Słownik wyrazów coraz bardziej obcych

    ..."Trzydziestolatka z wielkiego miasta, spełniona zawodowo i rodzinnie, (hobby: muzyka, podróże, książki, kino i takie tam), pilnie poszukuje kogoś do towarzystwa , w celu zwierzania się bez lęku ze swych trosk i smutków oraz wspólnego spędzania czasu w sposób miły i stymulujący intelektualnie. Tylko poważne oferty!". Brzmi śmiesznie? Ale ja całkiem serio!

  • Spacerem po Chinatown

    ...przystosowania, odrzucanie i tego, co znalazł w Chinatown, i tego, co daje Ameryka, pozwala zrozumieć, dlaczego dawniejsi imigranci, bez  względu na to, skąd przybyli, często nie byli w stanie się(...) ewakuowano, istniało bowiem niebezpieczeństwo, że teren może się zapaść. Doyers Street jest obecnie wychuchana, zadbana i nastrojowa. Pachnie tam zawsze lekko i słodko kwiatami magnolii - trzeba przyznać...

Przepisy na temat: ryba bez sum
  • Ryby smażone na... pergaminie

    Ryba rybie nierówna, dlatego nie wszystkie formy przygotowania rybiego mięsa są w przypadku poszczególnych gatunków odpowiednie. Jarosław Walczyk, znany szef kuchni radzi, jak przygotowywać ryby, żeby ich smak był niepowtarzalny.

  • Paleta smaku - sushi

    .... Podczas sprawiania ryby należy usunąć wszystkie najbardziej niebezpieczne części: wątrobę, nerki, skórę i oczy. Następnie tnie się mięso na cieniutkie kawałeczki i poddaje specjalnej obróbce - w sumie(...) kuchennego sushi barów; ważne jest np. monitorowanie temperatury, w jakiej odbywał się transport oraz pomiar jej w momencie przyjmowania ryb do magazynu. Nie bez znaczenia jest nawet sposób krojenia ryb...

  • Kuchnia turecka

    ...grillowane na ruszcie (zgara) albo przygotowane jako kebab. Do tego dochodzi jeszcze pieczony kurczak (kzarm tavuk), a na wybrzeżu ryba (balk) pod wieloma postaciami. Jest kilka podstawowych przysmaków, bez spróbowania których nie możemy z Turcji wyjechać. Oto one: Döner Kebap - któż z nas nie jadł choćby raz w życiu kebabu sprzedawanego na ulicach wszystkich miast Polski? Pewien XIX-wieczny kucharz...