• Informacje na temat:

    ryba filet osci

Artykuły na temat: ryba filet osci
  • Składniki na 8 porcji: 80 dag ziemniaków, 40 dag filetu z łososia, 4 jajka, 300 ml mleka, 10 dag masła, 1 pęczek koperku, tłuszcz do formy, sól, pieprz.

  • Ryba nie zawsze na zdrowie

    ...postacią na przykład filetu? W efekcie na talerzu lądują złociste rybne paluszki. Ale ile mają one tak naprawdę z rybą wspólnego? W sklepach możemy kupić dwa główne rodzaje paluszków rybnych(...) produktem głęboko mrożonym, posiadają więc znacznie mniej wartości odżywczych niż świeża ryba. Jeśli więc nasza pociecha na widok pstrąga, jesiotra czy leszcza zaczyna grymasić, nie zastępujmy go od razu...

  • Do ugotowanych warzyw dodaj oczyszczoną z ości porcję surowego fileta z morszczuka. Gotuj, aż wszystkie składniki zmiękną. Zmiksuj zupkę. Dodaj łyżeczkę oliwy lub masła i jeszcze raz zagotuj danie. Dwulatek może spróbować karpia w galarecie, zjeść zupę rybną lub rybę w warzywach. Smażony karp jest zbyt ciężko strawny, chyba że zdejmie się z niego skórę. Trzeba też uważać na...

  • Bułeczki: 4 miękkie razowe bułki, 4 duże (przekrojone na pół) lub 8 małych płaskich filetów rybnych (łącznie ok. 480 g), na przykład z flądry, złocicy, smuklicy lub zimnicy, bez skóry i ości, szczypta pieprzu cayenne, 1/2 kubka mąki, oliwa, 25 g parmezanu, pojemniczek rzeżuchy, cytryna. Purée: średni ziemniak, 500 g mrożonego groszku, 1/2 pęczka świeżej mięty. Sos tatarski: 6 malutkich...

  • Aromatyczna ryba z pesto zapiekana w makaronowych gniazdkach

    Składniki na 4 porcje: - 4 filety z dorsza bez skóry i ości, - 1 mała cukinia, - 1 cebula, - 1 pęczek bazylii, - 10 dag startego parmezanu, - 3 - 4 łyżki tartej bułki, - 1 puszka pomidorów pelati, - 30 dag makaronu wstążki, - - 2 ząbki czosnku, -1 kostka bulionu warzywnego, - 3 - 4 łyżki oliwy, - sok z cytryny, - sól, pieprz; Przygotowanie: Filety skropić sokiem cytrynowym...

  • Pulpety rybne w pomidorach

    Pulpety rybne najlepiej robić z filetów (mrożone trzeba po rozmrożeniu odcisnąć z nadmiaru wody), nie trzeba wtedy tracić czasu na usuwanie ości. Można je robić z każdego gatunku ryby...

  • Łosoś w marynacie pomidorowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą).

  • Łosoś w marynacie czosnkowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości).

  • Składniki na 8 porcji: - 1 kg filetów z ryb, - 10 dag bułki pszennej, - 1/4 litra mleka, - 2 jajka, - cebula, - kilka łyżek oleju, - włoszczyzna, sól, pieprz, - koncentrat pomidorowy. Przyrządzanie: Filety rybne umyć, oczyścić z ości. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso ryb i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Cebulkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Usmażyć na złoto...

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia bez skóry i ości, sól, 3 łyżki cukru, 40 dag ciasta francuskiego, 2 łyżki ostrej musztardy, jajko do posmarowania, 3 łyżki mleka.

Przepisy na temat: ryba filet osci
  • 4 smaczne sposoby na rybę

    Dorsz w ziołowej posypce z cukinią Składniki: 4 filety z dorsza (lub innej ulubionej ryby) średnia cukinia 10 pomidorków koktajlowych duży pęczek natki kilka listków bazylii garść(...): posiekaj natkę, bazylię, orzechy macadamia. Wymieszaj z serem i bułką tartą. Dodaj łyżkę oliwy i trochę soku z cytryny. Wymieszaj, żeby składniki sie zlepiły. Ułóż filety na papier do pieczenia. Wyłóż na...

  • Filet z okonia po hiszpańsku - przysłała Ola

    ...filet bez ości z okonia; 1 duża papryka czerwona; 2 duże papryki zielone; cebula; 1 ząbek czosnku; 4 duże pomidory bez skórki (miękkie)

  • Ryba po japońsku - Agnieszka

    ...600g filetów (dorsz, morszczuk ? bez ości), 4 cebule, 1 słoik papryki konserwowej, 1 słoik ogórków konserwowych, olej do smażenia; na ciasto: 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 0,5 szklanki mleka, na zalewę: 2 szklanki wody, 4 łyżeczki ketchupu, 0,5 szklanki oleju, 3 łyżki octu, 1 mały koncentrat pomidorowy (puszka), 2 łyżki cukru...

  • Ryba z pesto zapiekana w makaronowych gniazdkach

    Składniki na 4 porcje: - 4 filety z dorsza bez skóry i ości, - 1 mała cukinia, - 1 cebula, - 1 pęczek bazylii, - 10 dag startego parmezanu, - 3 - 4 łyżki tartej bułki, - 1 puszka pomidorów pelati, - 30 dag makaronu wstążki, - - 2 ząbki czosnku, -1 kostka bulionu warzywnego, - 3 - 4 łyżki oliwy, - sok z cytryny, - sól, pieprz; Przygotowanie: Filety skropić sokiem cytrynowym...

  • Jak filetować karpia?

    ..., cięciem tuż za łukiem skrzelowym. Następnie rozetnij rybę, jednym ruchem od ogona ku głowie, wzdłuż brzucha. Wyjmuj wszystkie wnętrzności i wypłucz rybę pod bieżącą wodą. Krok trzeci: Wytnij filety Wykonaj cięcie wzdłuż kręgosłupa, drugą ręką stopniowo odchylając filet. Kontynuuj cięcie, aż do ogona. Odwróć rybę i wykonaj te samą czynność. Filety są już prawie gotowe. Wyrównaj je, odcinając...

  • Łosoś w marynacie pomidorowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą).

  • Łosoś w marynacie czosnkowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości).

  • Łosoś w marynacie z whisky - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą). Marynata: 50 ml whisky (im starsza, tym lepsza);

  • Łosoś w marynacie orzechowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości) Marynata: 1 ząbek czosnku (obrany i zmiażdżony nożem);

  • Składniki na 8 porcji: - 1 kg filetów z ryb, - 10 dag bułki pszennej, - 1/4 litra mleka, - 2 jajka, - cebula, - kilka łyżek oleju, - włoszczyzna, sól, pieprz, - koncentrat pomidorowy. Przyrządzanie: Filety rybne umyć, oczyścić z ości. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso ryb i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Cebulkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Usmażyć na złoto...