• Informacje na temat:

    ryba płaty

Artykuły na temat: ryba płaty
  • Ryba pieczona z cytryną na naleśniku

    Składniki dla 4 osób: Ciasto: szklanka mąki • szklanka mleka • pół szklanki wody gazowanej • 2 jajka • szczypta soli • olej. Ryba: 80 dag filetu z łososia • cytryna • koperek • pieprz • sól.

  • .... Potem dodaj rozdrobnioną rybę i ryż. Wymieszaj. Smaż razem jeszcze 1–2 minuty, stale mieszając. Farsz przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw do wystudzenia. 2. Rozmrożone płaty francuskiego...

  • ...1 Makaron włóż do wrzącej, posolonej wody. Gotuj 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Płaty zanurz na chwilę w zimnej wodzie, wyjmij, osącz i ułóż na ściereczce. 2 Szpinak przebierz, opłucz, osusz. Cebule obierz, grubo posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim połowę czosnku i cebuli. Dołóż szpinak. Chwilę razem podduś. Potem przypraw do smaku solą...

  • ryba po Mardżannowemu

    Płaty ryby rozłożyć i z dwóch stron oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do grilla oraz słodką papryką. Na patelni rozgrzać oliwę z kostką rosołową. Na gorący tłuszcz ułożyc płaty ryby i podsmażyć z dwóch stron. Podawać ciepłe.   Nazwa: od mojego imienia Marzena (wołają na mnie Mardżanna). Przepis powstał w mojej głowie i warto było coś takiego wymyśleć, smak: rewelacyjny!

  • Ryba - zdrowie na talerzu

    ...mleka, ząbek czosnku Przygotowanie: 1. Jedną cebulę pokrój w cienkie talarki, obłóż nią zamrożone filety ryby i włóż do miseczki z mlekiem. Odstaw je na godzinę (ryba rozmarznie i straci specyficzną(...): 1. Śledzie oczyść, usuń wnętrzności i głowy. Następnie opłucz je w zimnej wodzie i osusz papierowym ręcznikiem. Przekrój ryby na pół, tworząc pojedyncze płaty. Odrobinę posól po obu stronach. Jeśli danie...

  • Roladki ze śledzia Składniki: 4 płaty solonych śledzi, sól, koperek, 2 jajka na twardo, sok z cytryny, szczypiorek,...

  • Składniki na 4 porcje: ■ 2 owoce awokado ■ 3 podwójne płaty śledzia w oleju ■ pół szklanki odsączonej cebuli z oleju (spod śledzi) ■ 1/2 granatu ■ natka pietruszki ■ świeżo mielony kolorowy pieprz ■ sok z cytryny.

  • Składniki na 6 porcji: ■ 3 płaty mrożonego mintaja ■ pół brokuła ■ mała cukinia ■ 20 dag mieszanki warzywa na patelnię ■ 10 dag sera pleśniowego ■ sól ■ pieprz ■ pół cytryny ■ pół papryczki chili ■ przyprawa do warzyw ■ 20 dag makaronu ■ olej.

  • Składniki: ciasto kruche lub gotowe babeczki, 2 płaty mintaja, 2 cebule, 2 pomidory, pół puszki kukurydzy, sól, pieprz, słodka i ostra papryka, olej...

  • ...4 duże płaty miruny lub innej ryby morskiej, pęczek natki, czerstwa kajzerka, szklanka mleka, 2 jajka, 4 łyżki mąki, cebula, bułka tarta, sól, pieprz, kostka czosnkowa, olej.

Przepisy na temat: ryba płaty
  • Ryba prosto z morza

    ...żaroodpornego naczynia wyłożyć masło, następnie płaty łososia skropione sokiem z cytryny. Odstawić na około 20 minut. 2. Rybę posypać żółtym serem, podlać wodą i piec w piekarniku przez 15 minut w temp. 200

  • Roladki z rybą

    ...wrzącej, posolonej wody. Gotuj 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Płaty zanurz na chwilę w zimnej wodzie, wyjmij, osącz i ułóż na ściereczce. 2. Szpinak przebierz, opłucz, osusz. Cebule obierz, grubo...

  • 4 smaczne sposoby na rybę

    ...1/2 łyżki musztardy szklanka śmietany 3 jajka ugotowane na twardo, pokrojone po 2 łyżeczki posiekanego koperku i natki 2 płaty ciasta francuskiego żółtko sól Przygotowanie...

  • Pstrąg faszerowany w cieście

    ..., osusz, wytnij kręgosłupy. Tuszki napełnij przygotowanym farszem. Zepnij wykałaczkami. Tuszki posmaruj oliwą. Posyp solą i pieprzem. Zawiń w płaty francuskiego ciasta. Ew. dekoracyjnie ponacinaj. Ułóż...

  • Pakuneczki w cieście francuskim

    Sposób przygotowania 1. Ryba: na patelni rozpuść 1 łyżeczkę oleju. Wrzuć szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, sól i pieprz. Smaż 2-3 minuty (ważne, by powstały sok odparował). Włóż szpinak na sitko, by jeszcze się odsączył. Rybę umyj i podziel na 4 części. Posól i ew. posyp pieprzem. Ciasto przekrój na 4 płaty. Na każdym, na środku połóż po porcji szpinaku, na to rybę i znów...

  • Pięć sposobów na wędzonego pstrąga

    ...- Pstrąg to smaczna i zdrowa ryba - zapewnia Anna Skowrońska, właścicielka Gospodarstwa Rybackiego Zielenica. ten polski hodowca przez cały rok dostarcza świeże ryby, toteż konsumenci nie muszą(...) rybę, która jest dostępna przez cały rok. Świeża ryba z Polski dostępna cały rok - Jest smaczną i zdrową rybą. Można go upiec, przyrządzić na grillu lub sięgnąć po wędzonego pstrąga, który...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... Przed podaniem wybij na półmisek i skrop octem. II. Ryba ze szparagami Za 42 zł: Składniki:   ●50 dag wyfiletowanego łososia bez skóry ●30 dag zielonych szparagów (mogą być też ze słoika(...), tartą bułką i kukurydzą. Dodaj marchewkę z groszkiem, wymieszaj. Płaty mięsa połóż tak, by mocno na siebie nachodziły, rozłóż na nich nadzienie i zwiń w roladę, zwiąż nićmi. Włóż do brytfanki...

  • Najlepsze przepisy z miodem

    ...g masła 30 g miodu mielone pistacje i cukier puder do posypywania mąką, papier do pieczenia Przygotowanie:  Płaty ciasta ułożyć jeden na drugim i odłożyć, aby odtajały. Pistacje zmielić, wymieszać z bułką tartą i cynamonem 40 g cukru i 100 ml wody gotować 5 minut. Jajko rozdzielić. Syrop zdfjać z ognia, dodać do miego żółtko i pistacje z bułka. Płaty ciasta rozwałkować na...

Dyskusje na temat: ryba płaty
  • Re: smaczna ryba!!!!

    Ryby, które pachną błotem , to ryby słodkowodne, a więc powinny byc dostępne chyba w każdym zakątku Polski świeże! a nie mrożone. Jeśli chodzi o ryby morskie, kupuję i szczerze polecam dorsza. Jest chudziutki i pyszny. Płaty są pozbawione lodu, więc po rozmrożeniu nie ma żadnych strat, w przeciwieństwie do pangi, gdzie połowa na płacie to zamrożona woda, która po rozmrożeniu trzeba wylać. Nie

  • Re: Kostki Rybne

    Natie ja kostki rybne panieruję tak jak normalne płaty ryby. Zawsze po usmażeniu (bez względu na to czy to ryba czy mięso) - odsączam na papierowym ręczniku. Są wtedy zdrowsze, mniej kaloryczne i ciężkostrawne oraz bardziej chrupka jest panierka. Pamiętam jak kiedyś znalazłam się przypadkiem na obiedzie w Domu Kultury w jednej z dzielnic Katowic. Dostałam schabowego na którym była kałuża tłuszczu

  •  Re:  Idą święta

    Ryba w pomidorach.Jest to przepis sprawdzony i wszystkim bardzo smakuje. 4 zamrożone płaty ryby najlepiej pangi rozmrozić pokroić na 3-4 cm kawałki,skropić cytryną odstawić na kilka minut. Obtoczyć w jajku i bułce tartej (jak schabowe) Usmażyć na oleju.Przygotować sos.Do dosyć głębokiej patelni lub rondla przelać olej na którym smażyła się ryba dodać 6 średnich cebu pokrojonych w półksiężyce (jak

  • Re: coś prostego na romantyczną kolację??

    ryba w cieście francuskim.. proste.. tanie.. oryginalne.. składniki ( jedna porcja ) 1.filet z ryby mrożony 100 - 200 g panga, miętus, itp.. dowolnie 2. ciasto francuskie surowe np. z Lidla(...). 2 godz. 5. z ciasta francuskiego odkroić 2 płaty szersze od ryby o ok.2 cm.. 6. na jednym ułożyć filet.. drugim przykryć.. brzegi zlepić przy pomocy widelca.. 7. naciąć górę kilka razy w poprzek

  •  Re: cos na gorąco na impreze imieninowa -pomożcie!!!!

    jak zaskoczyć gości... ryba w cieście francuskim.. proste.. tanie.. oryginalne.. składniki ( jedna porcja ) 1.filet z ryby mrożony 100 - 200 g panga, miętus, itp.. dowolnie 2. ciasto francuskie(...)... 4. zostawić w lodówce na ok. 2 godz. 5. z ciasta francuskiego odkroić 2 płaty szersze od ryby o ok.2 cm.. 6. na jednym ułożyć filet.. drugim przykryć.. brzegi zlepić przy pomocy widelca.. 7. naciąć górę