• Informacje na temat:

    ryba smazona w pergaminie

Artykuły na temat: ryba smazona w pergaminie
  • Składniki: 1 kg filetów z ryby morskiej, 2 jajka, 2 szklanki mąki, 1,5 szklanki jasnego piwa, 1 łyżeczka proszku do pieczenia , olej do głębokiego smażenia, 1-2 cytryny, sól, pieprz, gałązki natki do dekoracji

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag filetu z ryby morskiej, sok z cytryny, 1 cebula, 2 kolorowe papryki, imbir, 3 ząbki czosnku, chili, olej, 30 dag kapusty pekińskiej, 200 ml bulionu, pieprz, sól, mielona papryka, kardamon, kurkuma 3kolendra

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag filetów z dorsza (jeśli wolisz, zastąp go inną białą rybą morską), 4 kromki wysuszonego chleba razowego, po łyżeczce ostrej musztardy i ostrego keczupu, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, szczypta granulowanego czosnku, sól morska, biały mielony pieprz, olej do smażenia, 3-4 łyżki płatków migdałów do dekoracji.

  • ...cedzakową. Układaj na papierowym ręczniku kuchennym lub na pergaminie, by odsączyć z nich nadmiar oleju. 4 Gotowe kulki ziemniaczane przełóż na talerz. Podawaj na ciepło jako dodatek do serwowanych na...

  • Chrupiące kuleczki ziemniaczane

    ...cedzakową. Układaj na papierowym ręczniku kuchennym lub na pergaminie, by odsączyć z nich nadmiar oleju. 4 Gotowe kulki ziemniaczane przełóż na talerz. Podawaj na ciepło jako dodatek do serwowanych...

  • Jakie ryby są najzdrowsze. Jak rozpoznać świeżą

    ...więcej zanieczyszczeń niż słodkowodne – mówi prof. Zygmunt Usydus z Morskiego Instytutu Rybackiego w Gdyni. – Ale ich stężenia są niższe od dopuszczalnych norm i nie zagrażają zdrowiu. A jeśli zechcemy sięgać po ryby częściej niż dwa razy w tygodniu? – Ryba zawsze jest zdrowsza niż mięso, które też przecież rzadko jest wolne od szkodliwych substancji – zaznacza Ewa Zygmanowska. – Jeżeli chcemy...

  • Składniki ✔ 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej ✔ 2 jajka ✔ 1 szkl. jasnego piwa ✔ 1/2 wody mineralnej gazowanej ✔ sól ✔ 1 op. paluszków z dorsza w panierce ✔ 3-4 łyżki oleju rzepakowego. Dodatki: ✔ pomidory ✔ papryka ✔ dymki ✔ sałata ✔ natka do dekoracji.

  • Składniki na 6 porcji. Spód: 30 dag mąki pszennej, 20 dag zimnego masła, sól , 1 jajko, masło do formy. Farsz: 60 dag filetów z łososia (bez skóry i ości), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, 1 op. świeżego szpinaku, sól, pieprz, 25 dag ricotty, 5 jajek, 15 dag żółtego sera typu parmezan, 15 dag kremowego serka śmietankowego o smaku chrzanowym, sok z 1/2 cytryny.

  • Składniki: 1/2 op. (ok. 30 dag) mrożonego francuskiego ciasta, 60 dag filetów z łososia, 1 główka włoskiej kapusty, 2 cebule, 10 dag wędzonego boczku, 30 ml bulionu warzywnego, 100 ml śmietany kremówki, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka oleju, 1 żółtko, sól, pieprz

  • Dieta lekkostrawna

    ...obsmażania w tłuszczu, pieczenie w folii aluminiowej, w rękawie foliowym lub w pergaminie. Ograniczajmy smażenie mięs i ryb w panierce. Potrawa nasiąknięta tłuszczem jest ciężkostrawna. Jeśli już musimy...

Przepisy na temat: ryba smazona w pergaminie
  • Ryby smażone na... pergaminie

    Ryba rybie nierówna, dlatego nie wszystkie formy przygotowania rybiego mięsa są w przypadku poszczególnych gatunków odpowiednie. Jarosław Walczyk, znany szef kuchni radzi, jak przygotowywać ryby, żeby ich smak był niepowtarzalny.

  • Cztery sposoby na rybę

    Podaj ją gościom w wyjątkowy sposób.

  • Sandacz w limonkowej marynacie

    Delikatna ryba...

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    Ten owoc o słodko-kwaskowym smaku dobrze komponuje się nie tylko z deserami. Warto odkryć także jego pyszne połączenie z drobiem, warzywami, a nawet... rybą!

  • Zioła z kuchennego parapetu

    Poprawiają smak potraw, dodają aromatu, ułatwiają trawienie. Warto mieć je pod ręką zwłaszcza wczesną wiosną, gdy organizm potrzebuje witamin.

  • Obiad dla zabieganych

    Smakowity, apetycznie podany i gotowy w… 30 minut.