• Informacje na temat:

    ryba smażona z ogórkami

Artykuły na temat: ryba smażona z ogórkami
  • Składniki na 4 porcje. Ryba: 4 filety sandacza ze skórą, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczka ziaren czerwonego pieprzu, 6 łyżek oleju rzepakowego, 1 łyżka masła, sól. Sałatka: 2 duże ziemniaki, 1/2 selera, 2 ogórki kiszone, 1 czerwona cebula, 1 łyżka oleju, 1 łyżeczka musztardy franc., 1 łyżka posiekanej natki. Oraz: 2 cebule, 2 łyżki mąki, kurkuma, pieprz czerwony, natka, olej.

  • Składniki dla 4 osób. Ryba: 4 średnie dorady • sok z jednej cytryny • pęczek koperku • olej do smażenia • cytryna do dekoracji • sól • pieprz cytrynowy. Sałatka: świeży ogórek • 2 pomidory • 4 łyżki oliwy czosnkowej • kilka liści świeżego oregano.

  • Ryba po japońsku

    Smak Japonii.

  • Smażony sandacz  z jeżynową jarzynką

    SKŁADNIKI 4 filety z sandacza po 150 g • łyżka oleju...

  • Pieczona ryba w sosie cytrynowym

    Z sałatką ziemniaczaną.

  • 5 przepisów na zdrowe dania z ryb

    ...kcal   Ryba z soczewicą i porami Składniki na 4 porcje: 150 g czerwonej soczewicy 250 g pora 2 łyżki oleju 400 ml bulionu 250 g filetów rybnych (np. mintaj, panga) sól...

  • • 1 stek z tuńczyka (600 g) • 1 łyżka jasnego sezamu • 1 łyżka ciemnego sezamu • oliwa do smażenia • 1 biała rzodkiew • kilka liści sałaty • kilka plasterków ogórka • kilka pomidorków koktajlowych Sos: • 4 łyżki sosu ostrygowego • 3 łyżki sosu sojowego • 2 łyżki wody • 1 cebulka dymka ze szczypiorem

  • Co jeść, by zapewnić sobie dobry sen?

    Twój jadłospis powinien być lekki, unikaj więc smażonych i grillowanych mięs, tłustych serów, boczku i kiełbasy.

  • ...i ogórkami. Wlewam zalewę i odstawiam na około 12 godzin.

  • ..., paluszkami rybnymi oraz ogórkami. Posyp ziołami oraz prażoną cebulką.

Przepisy na temat: ryba smażona z ogórkami
  • Smażona ryba z remuladą

    Prosty i pyszny obiad.

  • Ryba prosto z morza

    Gdy jesteśmy na wakacjach nad morzem, chętnie jemy ryby. Nie zapominajmy więc o nich, gdy już wrócimy do domu.

  • Ryba po japońsku

    Smak Japonii.

  • Ryba po japońsku - Agnieszka

    600g filetów (dorsz, morszczuk ? bez ości), 4 cebule, 1 słoik papryki konserwowej, 1 słoik ogórków konserwowych, olej do smażenia; na ciasto: 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 0,5 szklanki mleka, na zalewę: 2 szklanki wody, 4 łyżeczki ketchupu, 0,5 szklanki oleju, 3 łyżki octu, 1 mały koncentrat pomidorowy (puszka), 2 łyżki cukru

  • Pieczona ryba w sosie cytrynowym

    Z sałatką ziemniaczaną.

  • 5 przepisów na zdrowe dania z ryb w pół godziny

    ...kcal   Ryba z soczewicą i porami Składniki na 4 porcje: 150 g czerwonej soczewicy 250 g pora 2 łyżki oleju 400 ml bulionu 250 g filetów rybnych (np. mintaj, panga) sól...

  • Zimne sosy do mięsa

    ..., 4 łyżkami startego sera typu parmezan. Pastę przypraw solą i pieprzem, połącz z 80 ml oliwy. Schłodź. Pesto serwuj z grillowanymi rybami oraz z drobiem.

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    Zamiast zwykłego obiadu możesz zaserwować rodzinie sycącą sałatkę warzywną z dodatkiem mięsa, ryb, makaronu, sera lub ziemniaków. Nikt się jej nie oprze!

  • Dorsz z Colesławem z mięty

    Colesław: 2 łyżki miodu, 1 łyżka świeżego soku z cytryny, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki kremówki, 2 łyżeczki musztardy ziarnistej, sok z dwóch limetek, 2 łyżki posiekanej mięty, sól, 3 filiżanki startego ogórka.

  • Pieczona dorada

    Składniki dla 4 osób: Ryba: 4 średnie dorady sok z jednej cytryny pęczek koperku olej do smażenia cytryna do dekoracji sól pieprz cytrynowy Sałatka: świeży ogórek(...) nacierając ją przyprawami, wsmarujesz je głębiej, dzięki czemu ryba będzie bardziej aromatyczna.