• Informacje na temat:

    ryba w galarecie 5 smakow

Artykuły na temat: ryba w galarecie 5 smakow
  • Pasztet idealny

    Dobrze przyrządzony stanowi bardzo wykwintne danie, które możesz serwować nie tylko na święta.

  • ... moj wigilijny karp " po zydowsku "

    Swieta coraz blizej a w moim zoltym garku nic swiatecznego ... az mi wstyd . No to wkladam KARPIA PO ZYDOWSKU  bez ktorego , nie wyobrazam sobie w domu...

  • ..."Każda kuchnia ma swoje ulubione zioła: majeranek, koperek, mięta i koperek na Bliskim Wschodzie i w Grecji używane są do potraw z baraniny; w Tajlandii liście kolendry zdobią prawie każde danie ( ... ). Włosi lubią połączenie bazylii z pomidorami i rozmarynu z baraniną, Niemcy - cząbru z fasolą, Francuzi - estragonu z kurczakiem i kopru włoskiego z rybami". ( Wielka księga ingrediencji, P.Dowell...

Przepisy na temat: ryba w galarecie 5 smakow
  • Ryba na słodko w galarecie

    Ryba w galarecie to wykwintna, elegancko wyglądająca na stole potrawa. Dodatkowo jej zaletą jest fakt, że można bawić się jej smakami. Opcję na słodko pokocha każdy miłośnik wyszukanych świątecznych dań.

  • Nadesłane przez mariner4

  • Wigilia u mistrza Amaro: Śledź podany jak lody, barszcz z głębią umami

    Jeśli pierogi, to te które nie mają ciasta na bazie mąki. Zamiast karpia - jesiotr w galarecie, czyli cieniutkiej powłoki wykonanej z mleka. Jeden z najwybitniejszych polskich kucharzy, właściciel jedynej w naszym kraju restauracji wyróżnionej gwiazdką Michelina - Wojciech Modest Amaro – zdradza, jak wygląda wigilijne menu w jego Atelier.