• Informacje na temat:

    ryba w occie

Artykuły na temat: ryba w occie
  • Ryba rybie nierówna

    .... A panierka bywa grubsza niż sama ryba. W postaci konserw też są zdrowe. Ale niewskazane przy nadciśnieniu i chorobach serca ze względu na dużą zawartość soli. Wybierajmy te, w których mięso jest w dużych kawałkach. Najlepiej w sosie własnym. Olej podnosi kaloryczność, a sos majonezowy czy śmietanowy to mnóstwo kalorii i mniej kwasów omega-3. Ryby w occie są zdrowe, ale powinny ich unikać osoby ze...

  • Rodzaje octu. Jaki do czego używać?

    Podpowiadamy, jak go dobrać i czym przyprawić, by pasował do mięs, warzyw, marynat oraz sosów.

  • Składniki dla 4 osób: Ryba: 4 filety z dorsza • orzechy • gałązki bazylii • oliwa • 2 ząbki czosnku • szczypta czerwonej papryki • pieprz • sól. Sałatka: garść roszponki • garść szpinaku • pomarańcza • granat. Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek • 4 łyżki soku pomarańczowego • łyżeczka musztardy • łyżeczka miodu • łyżeczka octu balsamicznego • sól • pieprz.

  • To o rybach musisz wiedzieć

    Jak rozpoznać czy ryba jest świeża i jak ją przygotować do spożycia? Oto kilka cennych rad.

  • Składniki na 8 porcji: ● kilogram filetów rybnych. Ciasto: ● szkl. mąki ● pół szkl. wody ● jajko. Zalewa: ● szkl. wody ● 1/4 szkl. oleju ● 1,5 łyżki octu ● mały koncentrat pomidorowy ● 2 łyżki ketchupu ● sól ● cukier ● 2 posiekane cebule ● 2 pokrojone papryczki konserwowe.

  • Składniki: na 6 porcji: 60 dag ziemniaków, 2 marchewki, 10 dag selera, pietruszka, 20 dag majonezu, łyżka ostrej musztardy, 20 dag kwaśnej śmietany, sól, cukier, pieprz, ocet wg uznania, czerwona cebula, 3 ogórki kiszone, 4 filety rybne np. dorsz, jajko, mąka, bułka tarta, olej.

  • SKŁADNIKI na 4 porcje: ● 4 małe wypatroszone dorsze ● kilogram dużych ziemniaków ● 2 szklanki oleju rzepakowego; CIASTO: ● 30 dag mąki pszennej ● pół łyżeczki proszku do pieczenia ● sól ● pół szklanki wody gazowanej ● 200 ml mleka ● jajko ● 2 łyżki octu; DODATKOWO: ● 2 pomidory ● ogórek ● limonka ● natka pietruszki i bazylia do dekoracji

  • .... Średniej wielkości ryba (25 dag) wymaga 8 minut grillowania z każdej strony. Ryba zawinięta w folię (błyszczącą stroną do środka!) powinna natomiast piec się 20 minut. Żeby ryba się nie rozpadła Obojętnie, czy pieczesz filety rybne na grillu czy na kratce w piekarniku, kładź je na ruszcie najpierw stroną ze skórką – będziesz miała pewnosć, że ryby nie rozpadną się...

  • Ryba po japońsku

    Smak Japonii.

  • Ryba w żółtym sosie

    Z ryb słodkowodnych.

Przepisy na temat: ryba w occie
  • Ryba rybie nierówna

    .... A panierka bywa grubsza niż sama ryba. W postaci konserw też są zdrowe. Ale niewskazane przy nadciśnieniu i chorobach serca ze względu na dużą zawartość soli. Wybierajmy te, w których mięso jest w dużych kawałkach. Najlepiej w sosie własnym. Olej podnosi kaloryczność, a sos majonezowy czy śmietanowy to mnóstwo kalorii i mniej kwasów omega-3. Ryby w occie są zdrowe, ale powinny ich unikać osoby ze...

  • Teriyaki burrito z rybą

    Do tego przepisu możemy wykorzystać dowolną, białą rybę.

  • Wszystko o rybach

    ...ryba będzie bardziej soczysta. 3. Rybę świeżą lub wędzoną przechowuj w lodówce w zamykanym pojemniku. Ryba wydziela intensywny zapach, którym przesiąkają inne produkty spożywcze, szczególnie sery...

  • Ryba po japońsku

    Smak Japonii.

  • Pieczone pstrągi

    Danie dla miłośników ryb.

  • Ryba w żółtym sosie

    Z ryb słodkowodnych.

  • Przetwory z ryb.

  • Szaszłyki z ryb - Renata

    80 dag filetów z ryb (np. z okonia), 5 łyżek wódki, 7 łyżek pikantnego sosu sojowego, 1 czerwona papryka, 2 pory, 35 dag kiełków fasoli z puszki, 25 dag kiełków soi z puszki, 1 ząbek czosnku, 1,5 dag świeżego imbiru, 7 łyżek oleju, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki octu winnego,5 łyżek pikantnego keczupu, sól

  • Ryba po meksykańsku - przysłała Gabi

    70 dkg filetów z morszczuka; 1 szklanka oleju; 5 cebul; 1/3 szkl. octu; 1/2 szkl. wody; 2 małe koncentraty pomidorowe w puszce; ziele angielskie; chili; papryka; biały pieprz; sól

Dyskusje na temat: ryba w occie
  • Ryba w słoiku???

    Witajcie, wzięło mnie na słoiki, i w związku z tym mam pytanie, czy znacie przepis na rybę np. w occie albo opiekaną, którą można by włożyć do słoika tak, żeby mogła w nim być długo, np. pół roku? Jak to się robi? Proszę o pomoc.

  • Re: Sushi

    sama surowa ryba to SASHIMI nie sushimi. A sushi można robic z różnymi rodzajami ryb (łosoś wedzony, surowy, śledź w occie, tuńczyk surowy, ryba maślana, makrela trzymana przez noc w occie ryżowym z cukrem), z paluszkami krabowymi i awokado lub ogórkiem i serkiem philadelfhia lub słodkim majonezem (zwykły majonez, może być Dekoracyjny rozmieszany z cukrem, aż cukier się rozpuści), awokado

  • Re: Czy przygotowujecie 12 potraw wigilijnych?

    Barszcz czerwony, zupa rybna bądź zupa owocowa, karp zazwyczaj smażony, śledziki w oleju, śledzie w occie, sałatki, ryba po grecku, groch z kapusta, różnego rodzaju ryby w galarecie, panga i mintaj smażone w tym roku jeszcze ryba po japońsku, makaron z makiem, ryż z cynamonem i rodzynkami, fasola z cebulką jest tego troszkę więcej ale to są takie tradycyjne dania stawiane w domu moich rodziców na

  •  Re: potrawy wigilijne

    U nas też raczej stawia się na 12-ście potraw:barszcz z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, kapusta tzw. postna (mniam i pycha!), ryba po grecku, śledziki w occie, oleju, ryba smażona, od czasu do czasu ryba w galarecie, bardzo rzadko karp (ryby raczej tańsze, ale najważniejsze jak są przyrządzone) rybka opiekana w zalewie octowej (koniecznie swojej roboty), kompot z suszonych owoców, kisiel

  •  Re: potrawy wigilijne

    U nas zawsze jest zupa grzybowa z łazankami, barszcz z uszkami, pierogi z farszem z grzybów i kapusty, kapusta z grochem i grzybami, karp smażony, śledź w occie, chleb, makowiec i ryba po grecku. U nas w rodzinie samoistnie zrodziła się tradycja, że w wigilię, gdy jest już wszystko przygotowane, to ok. godziny 14 zaczynamy robić pierogi. Babcia, mama, siostra i ja siedzimy w kuchni, mama się

  • Re: Podzielcie się swoimi przepisami na Boże Narodzenie!

    W moim rodzinnym domu były zawsze: zupa z borowików z łazankami, pierogi z kapusty kiszonej i grzybów suszonych (nie z pieczarek), ryba smażona w panierce lub pieczona na ryżu, ryba w galarecie, śledź tradycyjny z cebulką w occie, kompot z suszu obowiązkowo, sałatka jakaś, najczęściej tradycyjna jarzynowa, opcjonalnie z tuńczyka lub pieczarek, kluski z makiem, makowiec-strucla, makowiec-piegusek

  • Co za bzdury

    Japonczycy dawniej zabierali ze soba na wyprawy wojenne (i nie tylko) ryby a ze nie mieli lodowek (rzecz normalna w tamtych czasch) to trzymali je w occie ryzowym. Ryz sie przeciez nie psul wiec zawsze tez mieli go ze soba. Potem to wszystko mieszali, kwasna rybe i ryz gotowany i warzywqa jakie akurta byly dostepne. To wspolczesnosc zmodyfikowala te dania ze to ryba jest swieza a ryz zaprawiany

  • Re: z duszą na ramieniu....

    Ano ryba - tyle, że w occie bo taka bardzo lubię. A mówić nie ma o czym Smili. Idę bo co będę w domu siedzieć ;) jeszcze więcej ruchu mi potrzeba, bo koło ratunkowe talię opasało. I kolejny dylemat - jak tak chodzić będę i koło zniknie to się znów jajka sadzone jak u Cons pojawią, bądź mądry i pisz wiersze! Brak sztafirowania, bo piątek dziś więc dzień na luzie, poza tym wieczorem mam jeszcze