• Informacje na temat:

    ryba w panierce i w sosie

Artykuły na temat: ryba w panierce i w sosie
  • Ryba rybie nierówna

    .... A panierka bywa grubsza niż sama ryba. W postaci konserw też są zdrowe. Ale niewskazane przy nadciśnieniu i chorobach serca ze względu na dużą zawartość soli. Wybierajmy te, w których mięso jest w dużych kawałkach. Najlepiej w sosie własnym. Olej podnosi kaloryczność, a sos majonezowy czy śmietanowy to mnóstwo kalorii i mniej kwasów omega-3. Ryby w occie są zdrowe, ale powinny ich unikać osoby ze...

  • Przyrządzanie: 1. Majonez połącz z mlekiem. Dodaj posiekany koperek oraz odrobinę pieprzu i soli. 2. Jajka wymieszaj z mąką i odrobiną piwa. Wymieszaj (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). 3. Filety rozmroź, odsącz i pokrój na kawałki. Obtocz w piwnej panierce. Usmaż na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. 4. Podawaj z przygotowanym sosem majonezowym...

  • Ryby mają głos

    Kucharze zachwalają ich zdrowotne właściwości. Ale ryba rybie nierówna. Które najlepiej jeść? Specjaliści nie są zgodni: dietetycy mówią jedno, ekolodzy drugie. Sprzeczne zalecenia ekspertów sprawiają, że łatwo się pogubić. Jak wyplątać się z tej sieci? Oto nasz przewodnik, dzięki któremu dowiesz się, co lepsze: szprotka czy płotka.

  • Słonicz śledziowa

    Ohhh...ohhh..gdy rybę ocieplisz panierką tak słodką,że aż słoną z rozkoszy

  • składniki na 2 porcje 2 kawałki łososia, sól, pieprz, przyprawa do ryb, 4 łyżki sezamu, 1 gruszka, rukola, olej. Na sos żurawinowy: 15 dag żurawiny świeżej, 1 mała cebula, 1/3 szklanki wina czerwonego, 1 łyżka cukru brązowego albo miodu, sól, pieprz.

  • Mintaj w piwnej kołderce

    Skład na 4 porcje: ● 500 g białej ryby w filetach (mintaj, halibut, turbot, sola, dorsz, karmazyn…) ● sól ● pieprz ● sok z cytryny Panierka: ● 200 g mąki pszennej ● 220 ml jasnego piwa ● 1 jajko ● szczypta soli ● tłuszcz do smażenia.

  • Udany połów

    Na ryby - w każdziuteńki wolny dzień. Na ryby - nad leniwą rzeczkę w cień, śpiewali Starsi Panowie. Ale my wypływamy na szersze wody, by złowić doradę, makrelę, okonia morskiego albo sardynki. A później przyrządzić je prosto, ale oryginalnie. Bo nie tylko usmażone w panierce z bułki tartej są smaczne. Ryba w potrawce, z orzechami czy w kolendrze i chili to nęcąca alternatywa dla dorsza z patelni.

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    Antybiotyki w mięsie, metale ciężkie w rybach, tłuszcze trans w słodyczach... Sprawdź, jakie substancje w żywności są najbardziej niebezpieczne dla zdrowia, i poznaj sposoby na ich unikanie.

  • Skład na 4 porcje: ● 700 g filetów z pangi ● sól i pieprz biały mielony ● 200 g żółtego sera ● 3 łyżki oliwy ● ząbek czosnku ● 6 łyżek bułki tartej ● skórka i sok z 1 cytryny ● łyżka gotowej przyprawy do ryb ● 3 łyżki posiekanych ziół (pietruszka, koperek, tymianek itp.) ● 5 pomidorów

  • Składniki: 800 g filetów z łososia • 1/2 szklanki wiórków kokosowych • 1/2 szklanki mąki migdałowej • białko z 1 jajka • papryczka chilli • łyżka oleju kokosowego • cebula • 2 ziemniaki • łyżka curry • łyżka posiekanego imbiru • ząbek czosnku • puszka mleka kokosowego • sok z 1/2 limonki • cukier trzcinowy.

Przepisy na temat: ryba w panierce i w sosie
  • Ryba rybie nierówna

    .... A panierka bywa grubsza niż sama ryba. W postaci konserw też są zdrowe. Ale niewskazane przy nadciśnieniu i chorobach serca ze względu na dużą zawartość soli. Wybierajmy te, w których mięso jest w dużych kawałkach. Najlepiej w sosie własnym. Olej podnosi kaloryczność, a sos majonezowy czy śmietanowy to mnóstwo kalorii i mniej kwasów omega-3. Ryby w occie są zdrowe, ale powinny ich unikać osoby ze...

  • Kajzerka na 10 sposobów!

    Czerstwa bułeczka może się przydać! Wyczarujesz z niej zapiekankę lub grzanki do zupy, dodasz do sałatki lub użyjesz do chrupiącej panierki.

  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    ...pozbawić mięso witamin i innych składników, ale również smaku. Mrożone ryby najlepiej rozmrażać powoli, w zimnej wodzie z dodatkiem soli, dzięki której ryba zachowa składniki odżywcze. Można również rozmrażać ryby na sucho, wstawiając zamrożony produkt na 4-5 godzin na dolne półki lodówki. Najgorszym rozwiązaniem jest błyskawiczne rozmrażanie we wrzątku albo w mikrofalówce. Tłuszcz zawarty w rybach...

  • Warzywa z rosołu

    ..., dodaj pokrojone warzywa (marchewki, pietruszki, seler, por z rosołu), wymieszaj, dopraw i usmaż na patelni na rozgrzanym oleju. W panierce Ugotowane w całości warzywa - zwłaszcza marchewki, pietruszki czy kawałek selera - można opanierować w jajku i tartej bułce, sezamie, płatkach owsianych lub pokruszonych kukurydzianych i usmażyć. W chrupiącej, złocistej panierce warzywa będą smakowały...

Dyskusje na temat: ryba w panierce i w sosie
  • Re: Pieczona ryba w sosie cytrynowym

    co to za pieczona ryba w panierce i na patelni. Ludzie! nie rozróżniacie sposobów przyrządzania potraw, nie bierzcie sie za publikowanie. TOŻ TO POSPOLITE SMAŻENIE!

  • Re: Ryba podstawą twojego menu

    Śmieszą mnie przepisy telewizyjnych tuzów patelni i garnka, którzy najczęściej polecają rybę zapiekaną w sosie śmietanowym z 0,5 l 30% śmietany. To już chyba lepiej w panierce.