• Informacje na temat:

    rydz potrawy

Artykuły na temat: rydz potrawy
  • Wojciech Modest Amaro: Marzy mi się druga gwiazdka

    ...? - Wymyśliłem deser składający się z lodów borowikowych z poziomkami, miodem leśnym i esencją mchu. Pracuję też nad daniem odzwierciedlającym jesień, czyli rydz, dynia i orzech włoski. Będzie to podane(...). Co lubią pana bliscy? - Smaki świata. Najbardziej przypadła nam do gustu kuchnia tajska. Przyrządzamy potrawy w woku, dodajemy do nich egzotyczne przyprawy. Moja córka uczy się japońskiego, więc...

  • Bezpieczna uczta grzybowa

    ...kapelusza blaszki (gołąbki, rydze, gąski, pieczarki, kanie), jeśli są niedogotowane, mogą wywołać biegunki, wymioty, bóle brzucha. Olszówek nie należy zbierać. Co prawda długie gotowanie sprawia, że(...), oleju rzepakowym lub oliwie z oliwek. Solić po usmażeniu: posolone wcześniej wydzielają dużo soku, który utrudnia smażenie. Potrawy z grzybów najlepiej zjeść w dniu, w którym były przygotowane...

Wideo na temat: rydz potrawy
  • Najlepsze sposoby na przechowywanie grzybów

    Penne z dynią i prawdziwkami, kajzerki z jajecznicą i rydzami, bruschetta z kurkami i steki z prawdziwkami - te potrawy pachnące grzybami Anna Starmach przygotowała w "Dzień Dobry Wakacje". Opowiedziała ona również, jak przechowywać grzyby.

  • Jesienne przepisy Andrzeja Polana

    Andrzej Polan zaprezentował w kuchni "Dzień Dobry TVN" przepisy na jednodaniowe jesienne potrawy. Kucharz przygotował zapiekankę z chorizo, dynią, pomidorami i cieciorką, knedle z mięsem, zapiekankę ze smażonym na maśle rydzem z mozzarellą i serem dojrzewającym oraz zapiekankę z kurczakiem, okrą i mozzarellą.

Dyskusje na temat: rydz potrawy
  • Re: Wesele z tematem przewodnim

    Jak we wrześniu to może "Już jesień" - od czasu do czasu piosenka typu "JUż odleciał kormoranów sznur", 'Rudy rydz" i takie tam o jesieni, wystrój typowo jesienny czyli całe bogactwo natury - bukiety z kłosów zbóż, słoneczniki, kiście jarzębiny, wykorzystanie kolorowych liści do dekoracji sali, na stołach nasze owoce typu śliwki, gruszki, jabłka, kiście kolorowych winogron, miody pitne, potrawy