• Informacje na temat:

    s bogracz

Artykuły na temat: s bogracz
  • Zupa gulaszowa (bogracz)

    ...wtedy to już nie jest prawdziwy bogracz.  Zobacz także:

  • Składniki na 8 porcji: 1 kg wołowiny na gulasz, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 2 ce bule, 2 marchewki, 1/2 selera, 1 pietruszka, 2 pomidory, 4 ziem niaki, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 liście laurowe, 1,5 łyżki papryki mielonej słodkiej, 1 łyżeczka papryki mielonej ostrej, sól, pieprz, posiekana natka, olej. Zakupy na kluski: 1 jajko, 3 łyżki mąki pszennej, szczypta soli.

  • Składniki na 8 porcji: ■ pół kg mięsa wołowego ■ sól ■ 2 cebule ■ 3 ząbki czosnku ■ 2 papryki ■ puszka pomidorów ■ litr bulionu ■ 4 ziemniaki ■ łyżka ostrej przyprawy ■ smalec.

  • Składniki na 8 porcji: ● pół kg mięsa wołowego na gulasz ● 2 cebule ● 3 ząbki czosnku ● 2 czerwone papryki ● 2 łyżki smalcu ● 30 dag pomidorów w puszce ● po łyżeczce kminku mielonego, słodkiej i ostrej papryki ● litr bulionu warzywnego ● 4 ziemniaki ● sól ● pieprz.

  • Składniki dla 4 osób: 1/2 kg mięsa wołowego 2 cebule • 20 dag pieczarek 2 jajka • 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki przecieru pomidorowego vegeta • papryka w proszku tłuszcz • sól • pieprz

  • Rozgrzewający bogracz z wieprzowiną

    Przygotowanie: Tradycyjnie bogracz powinno się przygotowywać nad prawdziwym ogniem, ale możesz go wykonać w domu na kuchence gazowej lub indukcyjnej....

  • SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: 50 dag mięsa wołowego na gulasz, 3 kostki mięsne, 2 cebule, 3 małe ząbki czosnku, 2 czerwone papryki, 2 łyżki smalcu lub oleju, 1 puszka pomidorów w kawałkach, 1 łyżka słodkiej papryki w proszku, 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku, 1 łyżeczka mielonego kminku, 4 średnie ziemniaki, garść gotowych zacierek, ew. sól, pieprz.

  • Ukraińskie smaki: Bogracz

    Pierwszy raz spróbowałam tej przepysznej, ostrej zupy w ludowej restauracji (ukr. kołyba) w Karpatach.

  • Ukraińskie smaki: Syrnyky

    ..., owocami lub miodem. przepis dla 4-6 osób Przepis pochodzi z książki "Ukraina smaków" Bogracz...

  • Pieczona kapusta po wołyńsku

    .... 5. Zalej kapustę zalewą z ogórków kiszonych i dodaj czosnek z przyprawami. 6. włóż sałatkę na kila godzi do lodówki. Przepis pochodzi z książki "Ukraina smaków" Bogracz...

Wideo na temat: s bogracz
  • Ziemniaki w różnych odsłonach kulinarnych

    Bogracz ziemniaczany z jajkami, kotlety ziemniaczane ze smażoną zieloną sałatą, ziemniak z mięsem mielonym na francuzie - to propozycje Andrzeja Polana na dania z ziemniakiem w roli głównej. Kucharz udowodnił w "Dzień Dobry TVN", że ziemniaki wcale nie muszą być nudne.

Przepisy na temat: s bogracz
  • Pomysłowe dania z ziemniaków

    ...piekarnika; Bogracz Inaczej kociołek węgierski. W sam raz dla zapracowanych. Możemy ugotować go z większej ilości składników, i cieszyć jego smakiem kilka dni. Odgrzewany smakuje wyśmienicie...

Dyskusje na temat: s bogracz
  • bogracz

    czy ktoś z was zna przepis na jakis wysmienity bogracz dla dosc wybrednych ?

  • Re: Zupa gulaszowa (bogracz)

    Nie masz racji. Bogracz to oczywiście kociołek/naczynie. Ale jeśli gulasz został w nim przygotowany to nazywa się to także bograczem.

  • Re: bogracz

    Chłopaki , co to jest bogracz ? To nie żart , nie spotkałam się z tą nazwą

  • Re: Zupa gulaszowa (bogracz)

    Bogracz - to nazwa żeliwnego kociołka, a nie gulaszu. Ogarnij się redaktorku.

  • Re: bogracz

    Cały dzień mięsa nie tknęłam a tu o takich pysznościach z mięska piszecie...Piątek bylby dobry na ten bogracz

  • Re: Zupa gulaszowa (bogracz)

    Bicie piany o nic... skoro to gulasz węgierski gotowany w kociołku zwanym BOGRACZ to dlaczego niby potrawa z niego nie moze być dla nas bograczem ?.... mamy własny tj. polski gulasz - nieco inny niz ten węgierski, to komu przeszkadza, że ten dla odróżnienia nazwiemy bograczem ?... Kartacze, cepeliny i kluski z mięsem to to samo, a różni się tylko nazwą, wielkością, sposobem podania

  • Re: bogracz

    Już znalazłam i wiem :)

  • Re: Zupa gulaszowa (bogracz)

    Dno , wodorosty , glupota , niedouczenie ….. syf jednym slowem. Bogracz to kawalek metalu na zupe. A krowine bez kosci to sie psu daje …. zdrowszy jest.

  • Re: bogracz

    NO CO TY PANKA B O G R A CZ CO NIE WIESZ

  • Re: Zupa gulaszowa (bogracz)

    jak slysze wasze madrosci to jak bym ogladal gesler w tv . gulasz w jez.weg.to pyrkylt {fonetycznie} i nie poprawiajcie blednie !! natomiast bogracz gulasz to nic innego jak zupa gulaszowa jako danie jednogarnkowe !!!