• Informacje na temat:

    s na mirune

Artykuły na temat: s na mirune
  • Składniki na 4 porcje: ■ 2 duże filety rybne (np. z miruny) ■ 2 duże pory ■ 2 szalotki ■ 5 dag naturalnego masła ■ sól ■ pieprz czarny świeżo mielony ■ łyżeczka świeżego soku z cytryny.

  • Składniki: 4 filety z miruny ze skórą, sok z cytryny, tymia nek, przyprawa do ryb, sól, pieprz, mąka, jajko, olej, kiełki rzodkiewki. Sos: 300 ml rosołu drobiowego, 2 łyżki mąki, 1/4 szklanki śmietany 22-proc., łyżka majonezu, pęczek koperku.

  • Miruna w ziołowej skorupce

    Składniki na 4 porcje: 4 filety z miruny 1 łyżka suszonego tymianku 3 łyżki siekanej natki pietruszki 1 cytryna 4 kromki chleba tostowego 4 łyżki masła 4 dojrzałe pomidory cebula łyżka oleju sól, pieprz 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki

  • Składniki: 75 dag filetów z miruny, 10 dag szpinaku (może być mrożony), jajko, 5 łyżek wiórków kokosowych, 3/4 szklanki mleka, 4 łyżki mąki, ząbek czosnku, łyżka soku z cytryny, gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy, sól, olej do smażenia, plasterki cytryny i listki bazylii do dekoracji.

  • Składniki: 2 filety z miruny, duża marchew, pół szklanki bułki tartej, jajko, 3 łyżki mleka, pół łyżeczki chili w proszku, sól, pieprz, olej do smażenia.

  • Chez Bazyliaaa - Miruna z rozmarynem pod gwiazdami

    Szybkie, smaczne, banalnie łatwe w przygotowaniu.

  • ● 1 kg ulubionych ryb (mogą być morskie, np. makrela, miruna) ● 3 szklanki wywaru warzywnego ● 2 filety z sardeli ● 500 g pomidorów ● 3 łyżki zieleniny (np. natki) ● 2 szklanki białego wytrawnego wina ● sok z cytryny (może być także otarta z niej skórka) ● liść laurowy ● ząbek czosnku ● cebula ● ostra papryka (chili, najlepiej jalapeño), sól, pieprz, kurkuma, tymianek ● olej.

  • Składniki na 2 porcje: ● 2 filety rybne, np. miruna ● 2 duże pory ● 2 szalotki ● 5 dag naturalnego masła ● sól ● pieprz ● 1 łyżeczka soku z cytryny

  • Składniki: 25 dag filetów rybnych (miruna, min taj), 25 dag ziemniaków, 3 łyżki kaszy manny, jajko, pół pora, łyżka śmietany 18-proc., olej, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, bułka tarta.

  • ✓ przygotowanie: 50 minut • 6 porcji • 380 kcal/porcja • 5 zł/porcja SKŁADNIKI: 500 g białej ryby (np. dorsz, miruna) • szklanka chudego mleka • liść laurowy • 250 g wędzonego łososia, pokrojonego w kawałki • 90 g masła • cienko pokrojony por • 1/4 łyżki pieprzu cayenne • 1/4 łyżki gałki muszkatołowej • 1/2 łyżki musztardy • szklanka śmietany • 3 jajka ugotowane na twardo, pokrojone • po 2 łyżeczki posiekanego koperku i natki • 2 płaty ciasta francuskiego • żółtko • sól

Przepisy na temat: s na mirune
Dyskusje na temat: s na mirune
  • Re: Ryba miruna

    Kilka razy kupowałam mirune,jest diość dobra tylko po usmazeniu taka bardziej sucha.Dobra jest z sosem koperkowym,pieczarkowym i sosem greckim Jednak najbardziej mi smakuja ryby slodkowodne.

  • Re: Wieniec drożdżowy z farszem łososiowo-serowym

    w łososiu chodzi głównie o OMEGA 3 więc tylko na surowo lub wędzony na zimno a piec gotować itd. to możesz mirune albo inną pange

  • Re: Goście, goście!

    nIE WIEM NA CO KOMU MULASTE RYBY SŁODKOWODNE... dEBIL ZA 5ZŁ ZA 1000 ZNAKÓW TO PISAŁ... Złowione w jakis bajorach, w sciekach plywaja, juz nie mowie o tych hodowlanych karmionych ch..j wie czym...WARTOŚCI ODŻYWCZE MAJA RYBY SŁONOWODNE MORSKIE... Wolę dołozyc i kupic dorsza, mirune lub lososia... Bałtyk to najbardziej zanieczyszczone morze na kuli ziemskiej-ścieki całej Europy... Wiec nie ma czym

  • Re: Jakie ryby są najzdrowsze. Jak rozpoznać świeżą

    dokladnie tak ,pange kupilem dwa razy, za pierwszym razem myslalem ze trafilem na taki ,,nijaki '' egzemplarz, za drugim bylo to samo,ale o smakach sie nie dyskutuje ,jezeli komus smakuje ,to smacznego, a ja sobie nadal bede kupowal mirune z 5 % glazurą , dorsza nie mrożonego,łososia niestety norweskiego i parę innych gatunków z ryb hodowanych w Polsce ,ale nigdy chińskiej pangi