• Informacje na temat:

    s roladki schabowe z pieczarkami

Artykuły na temat: s roladki schabowe z pieczarkami
  • Czosnkowe roladki schabowe z pieczarkami

    ...cienkie, w kształcie zbliżonym do prostokąta. Smaruję je sosem czosnkowym, układam na nim cienkie plastry sera, szynki, porcję uduszonych pieczarek i posypuję oregano. Zwijam w ciasne roladki, aby nadzienie „nie uciekło”. 2. Roladki obtaczam w roztrzepanym jajku ze szczyptą papryki i soli i obtaczam w bułce tartej. Smażę z każdej strony na oleju na małym ogniu. To smaczna i atrakcyjna...

  • Składniki na 4 porcje: 4 kotlety schabowe (po 15 dag) , 20 dag pieczarek, 1 cebula, 30 dag mielonego mięsa, pół czerwonej papryki, 2 jajka, 1 szklanka bułki tartej, 1-2 łyżki mąki, olej do smażenia, sól, pieprz...

  • Składniki na 4 porcje: 4 kotlety schabowe, 8 dużych pieczarek, 1 duża cebula, szczypta suszonego tymianku, mąka, jajko, tarta bułka, olej do smażenia...

  • ..., osusz. Każdy plaster schabu przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem na cienkie kotleciki. Posyp solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Na kotlecikach rozłóż cebulę z pieczarkami i po pasku każdej papryki. Zwiń, formując roladki. Każdą owiń plasterkiem boczku. 3. Mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Piecz 30-40 min w temp. 200° C. Rada: Do roladek możesz przygotować langosze – tradycyjne...

  • ...i zwijam w roladkę (tak jak gołąbki). Roladki posypuję przyprawami. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju, obsmażam roladki na rumiano ze wszystkich stron. Dodaję obroną i pokrojoną w piórka...

  • Roladki schabowe z grzybami, ogórkiem i boczkiem wędzonym

    Przygotowanie 65 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 4 porcje 1. Schab rozbijam, posypuję solą i pieprzem, smaruję musztardą. 2. Pieczarki i kurki myję, podsmażam na maśle. Doprawiam solą i pieprzem. Układam na schabie, kładę też po kawałku ogórka, pół plasterka cebuli i pokrojony w kostkę boczek. Zwijam w roladki, owijam je plastrami boczku...

  • ...1. Rozbijam schab na cienkie plastry, oprószam je solą i pieprzem. Następnie mieszam majonez z keczupem oraz startym serem. 2. Pieczarki czyszczę, kroję i smażę, doprawiam do smaku. Paprykę drobno kroję. 3. Plastry schabu smaruję masą majonezowo-serową, wykładam na nią usmażone pieczarki i paprykę, a następnie roluję. Smażę na złoto. 4. Wykładam roladki na wcześniej opłukaną rukolę...

  • ...1. Schab umyć, osuszyć. Rozciąć mięso tak, aby uzyskać duży płat. Rozbić lekko tłuczkiem. Można też pokroić na plastry (by zrobić małe roladki). Mięso natrzeć roztartym z solą czosnkiem, tymiankiem i pieprzem. Schłodzić godzinę lodówce. 2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, a potem kostkę lub zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać, podsmażyć na maśle razem z grzybami. Wystudzić...

  • ...w słupki. Na każdym kawałku mięsa położyć 2 cząstki cebuli i 2 słupki ogórka. Przykryć plasterkiem boczku. Całość zrolować, spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść roladki, smażyć 15 minut(...) l wody i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia, chwilę gotować. Do sosu włożyć roladki. Gotować 10 minut. Sos zagęścić zasmażką błyskawiczną. Danie udekorować świeżym majerankiem i rozmarynem. Podawać...

  • Roladki z serem na jarzynce

    Składniki na 4 porcje: 4 duże kotlety schabowe, 20 dag żółtego sera, 2-4 ząbki czosnku, 1 duży por, 1 bakłażan, 1 czerwona papryka, 15 dag mrożonych kurek lub 25 dag pieczarek, sól, pieprz, suszony tymianek, olej do smażenia, 2 łyżki masła...

Przepisy na temat: s roladki schabowe z pieczarkami
  • Roladki schabowe z pieczarkami

    ..., zdejmujemy patelnię z gazu i doprawiamy. Gdy całość lekko przestygnie dodajemy starty żółty ser oraz posiekaną pietruszkę. Taką masą nadziewamy schaby, po czym zwijamy w kształt roladki i zwijamy .Użyłam "wykałaczek" metalowych do spięcia rolad. Następnie smażymy roladki na oleju, aż się przyrumienią z każdej strony. Następnie podlewamy je czerwonym winem i dusimy ok. 1,5 h. Gdy dużo płynu wyparuje...

Dyskusje na temat: s roladki schabowe z pieczarkami
  • Re: Dania w 5 minut :)

    Jeśli chodzi o moje przepisy, oto kilka najmniej absorbujących: http://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/wieprzowina-z-sosem-cytrynowym-i-puree-z-fasoli,23397 http://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/roladki-schabowe-z-serem-i-szynka,22796 http://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/quot-zrazy-quot-schabowe-z-pieczarkami,22645 http://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/ryz

  • Re: KOMUNIA - MENU

    Ja mam za sobą komunię, było u nasz bardzo tradycyjnie. Rosołek, na drugie danie kluski śląskie, sos, z mięs były rolady śląskie, schabowe i roladki z piersi kurczaka z pieczarkami. Jako dodatek podałam kapustę czerwoną i buraczki. Zimna płyta to też tradycyjnie: półmiski z wędliną i serami, pieczywko, dwa rodzaje sałatek. No i na kolację był bigos. Acha i po obiedzie na stół oczywiście wjechał