• Informacje na temat:

    sajgonka k

Artykuły na temat: sajgonka k
  • Sajgonki

    Do sajgonek podaj sos sojowy lub chilli.

  • Składniki na 15 sztuk: 15 arkuszy papieru pszennego (mrożonego) lub ryżowego, 20 dag piersi z indyka, 2 małe cebule, 1 ząbek czosnku, 1 średnia marchewka, mały kawałek selera (ok. 10 dag), 2-3 gałązki grubego szczypioru, 5 dag pędów bambusa, 5 dag kiełków fasoli, 2 łyżki sosu chili słodko-pikantnego, olej do smażenia, 1 żółtko, sól.

  • Składniki na 4 porcje: 10 dag makaronu ryżowego, 15 dag ogórka, 15 dag białej rzodkwi, czerwona papryka, marchewka, 12 płatów papieru ryżowego na sajgonki, 25 dag mielonej wieprzowiny, łyżeczka jasnego sosu sojowego, łyżeczka ciemnego sosu sojowego, papryczka chili , 10 gałązek kolendry, czerwona cebula, 30 dag kapusty, 10 dag kiełków bambusowych w słonej zalewie, olej. Sos: 8 łyżek słodkiego sosu chili, 8 łyżek sosu sojowego, sok z 1 limonki.

  • Składniki na 8 porcji: 24 arkusze papieru ryżowego, 8–10 średnich podgrzybków, 1 główka sałaty (ew. 1/2 kapusty pekińskiej), 2 papryki, 2 marchewki, pieprz, sos sojowy, gałka muszkatołowa, olej do smażenia, olej do smażenia.

  • Składniki: 40 dag miel. mięsa mieszanego, puszka pomidorów, 16 papierów ryżowych, cebula, 5 z. czosnku, chili, olej, sól, pieprz, cukier, 2 łyżki octu winnego, 2 szalotki, oregano, ew. bułka tarta

  • Sajgonki z mięsem

    Kuchnia wietnamska to potrawy o wyrazistym smaku.

  • Skład na 2 porcje: 50 g makaronu ryżowego, cebula, marchew, 3 liście kapusty pekińskiej, 200 g mielonego mięsa, jajko, 2 łyżki sosu sojowego, 6 arkuszy papieru ryżowego, pieprz, sól, olej rzepakowy.

  • Skład na 5 porcji: 300 g świeżego fileta z łososia, 10 krążków papieru ryżowego, 300 g mrożonych orientalnych warzyw, 3 łyżki sosu sojowego, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, 2 łyżki masła.

  • Jarskie sajgonki

    Składniki na 2 porcje: • 10 arkuszy papieru ryżowego • pół małej kapusty pekińskiej • marchew • 3 grzyby mun • pół czerwonej papryki • pół cebuli • ząbek czosnku • 2 cm imbiru • pieprz • sól • olej • sos sojowy.

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag usmażonego filetu z kurczaka, 1 op. papieru ryżowego, pokrojone w słupki: marchewki, ogórki, czerwona papryka.

Wideo na temat: sajgonka k
  • Sajgonki z krewetkami

    Prosty sposób na doskonałe sajgonki

  • Zmysłowe smaki: Sajgonki

    Zapraszamy na pyszną kulinarną podróż do Azji. Wystarczy trochę chęci i garść wolnego czasu (no i jeszcze kilka składników), aby wyczarować pyszne sajgonki. Zobaczcie, jakie to proste! Sajgonki (Spring rolls) – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Sajgonki

    Zapraszamy na pyszną kulinarną podróż do Azji. Wystarczy trochę chęci i garść wolnego czasu (no i jeszcze kilka składników), aby wyczarować pyszne sajgonki. Zobaczcie, jakie to proste! Sajgonki (Spring rolls) – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Przepisy na temat: sajgonka k
  • Sajgonki na różne sposoby

    Ten azjatycki przysmak łatwo przyrządzisz w domu. I wcale nie potrzebujesz do tego wielu orientalnych składników.

  • Wietnamskie sajgonki

    Nuta egzotyki.

  • Sajgonki z serem i warzywami

    Ostatki tuż, tuż, a więc proponujemy pyszną i łatwą w przygotowaniu przekąskę, w sam raz na karnawałowy wieczór. Sajgonki z serem i warzywami nie tylko egzotycznie wyglądają, ale także wyśmienicie smakują!

  • Sajgonki

    Dla miłośników kuchni wietnamskiej, mamy szybki przepis na pyszne sajgonki.

  • Pyszne sajgonki

    Azjatycki przysmak w polskiej wersji. Brzmi ciekawie, zatem warto wypróbować przepis!

  • Sajgonki z nadzieniem z krewetek

    Z kuchni wietnamskiej.

  • Warzywa z rosołu

    10 łatwych przepisów.

  • Wszystkie sklepowe słodycze można zrobić w zdrowych wersjach

    Według danych z 2016 roku przychody ze sprzedaży słodyczy na świecie wyniosły 190 miliardów dolarów! W konsumpcji batonów, czekolad i ciastek przodują Amerykanie, ale Polacy też nie mają powodów do dumy. Przeciętny rodak zjada bowiem aż 4,6 kilogramów łakoci rocznie. O zagrożeniach, jakie niesie za sobą tak wysokie spożycie gotowych słodyczy oraz ich zdrowych zamiennikach rozmawiam z Karoliną Gawrońską - autorką bloga "Savory or sweet?" i książki "Wegańskie słodycze".

  • Wan Tan

    Chińskie pierożki Wan Tan w czterech wersjach.

  • Kulinarna sztuka Chin

    Kuchnia chińska to ponad 10 tysięcy różnych przepisów, a każde danie ma wyjątkowy smak.

Dyskusje na temat: sajgonka k