• Informacje na temat:

    sajgonki

Artykuły na temat: sajgonki
  • Sajgonki

    Do sajgonek podaj sos sojowy lub chilli.

  • Składniki na 15 sztuk: 15 arkuszy papieru pszennego (mrożonego) lub ryżowego, 20 dag piersi z indyka, 2 małe cebule, 1 ząbek czosnku, 1 średnia marchewka, mały kawałek selera (ok. 10 dag), 2-3 gałązki grubego szczypioru, 5 dag pędów bambusa, 5 dag kiełków fasoli, 2 łyżki sosu chili słodko-pikantnego, olej do smażenia, 1 żółtko, sól.

  • Składniki na 4 porcje: 10 dag makaronu ryżowego, 15 dag ogórka, 15 dag białej rzodkwi, czerwona papryka, marchewka, 12 płatów papieru ryżowego na sajgonki, 25 dag mielonej wieprzowiny, łyżeczka jasnego sosu sojowego, łyżeczka ciemnego sosu sojowego, papryczka chili , 10 gałązek kolendry, czerwona cebula, 30 dag kapusty, 10 dag kiełków bambusowych w słonej zalewie, olej. Sos: 8 łyżek słodkiego...

  • Składniki na 8 porcji: 24 arkusze papieru ryżowego, 8–10 średnich podgrzybków, 1 główka sałaty (ew. 1/2 kapusty pekińskiej), 2 papryki, 2 marchewki, pieprz, sos sojowy, gałka muszkatołowa, olej do smażenia, olej do smażenia.

  • Składniki: 40 dag miel. mięsa mieszanego, puszka pomidorów, 16 papierów ryżowych, cebula, 5 z. czosnku, chili, olej, sól, pieprz, cukier, 2 łyżki octu winnego, 2 szalotki, oregano, ew. bułka tarta

  • Sajgonki z mięsem

    ...złóż do środka i ciasno zwiń w roladki. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Kolejno układaj sajgonki. Smaż na złoty kolor. Każdą następną roladkę dokładaj po minucie smażenia ostatniej sajgonki, aby...

  • ...zanurzam na 2 sekundy w letniej wodzie i kładę na desce. Gdy papier zmięknie, nakładam na niego łyżkę nadzienia i zawijam w prostokąt. Sajgonki smażę w rozgrzanym, głębokim oleju, aż dobrze się...

  • Skład na 5 porcji: 300 g świeżego fileta z łososia, 10 krążków papieru ryżowego, 300 g mrożonych orientalnych warzyw, 3 łyżki sosu sojowego, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, 2 łyżki masła.

  • Jarskie sajgonki

    ...ryżowego zanurz na chwilę w ciepłej wodzie, nałóż po łyżce farszu i zwiń jak naleśniki. Podsmaż na głębokim oleju. 4. Gotowe sajgonki podawaj z sosem sojowym. Czas: 60min, 1 porcja = 250 kcal.

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag usmażonego filetu z kurczaka, 1 op. papieru ryżowego, pokrojone w słupki: marchewki, ogórki, czerwona papryka.

Wideo na temat: sajgonki
  • Sajgonki z krewetkami

    Prosty sposób na doskonałe sajgonki

  • Zmysłowe smaki: Sajgonki

    Zapraszamy na pyszną kulinarną podróż do Azji. Wystarczy trochę chęci i garść wolnego czasu (no i jeszcze kilka składników), aby wyczarować pyszne sajgonki. Zobaczcie, jakie to proste! Sajgonki (Spring rolls) – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Sajgonki

    Zapraszamy na pyszną kulinarną podróż do Azji. Wystarczy trochę chęci i garść wolnego czasu (no i jeszcze kilka składników), aby wyczarować pyszne sajgonki. Zobaczcie, jakie to proste! Sajgonki (Spring rolls) – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Przepisy na temat: sajgonki
  • Wietnamskie sajgonki

    Nuta egzotyki.

  • Sajgonki z serem i warzywami

    Ostatki tuż, tuż, a więc proponujemy pyszną i łatwą w przygotowaniu przekąskę, w sam raz na karnawałowy wieczór. Sajgonki z serem i warzywami nie tylko egzotycznie wyglądają, ale także wyśmienicie smakują!

  • Sajgonki

    Dla miłośników kuchni wietnamskiej, mamy szybki przepis na pyszne sajgonki.

  • Pyszne sajgonki

    Azjatycki przysmak w polskiej wersji. Brzmi ciekawie, zatem warto wypróbować przepis!

  • Sajgonki z nadzieniem z krewetek

    .... Układać na sobie po dwa blaty papieru ryżowego i po listku salaty. Nałożyć nieco nadzienia, dodać ziół i rolować sajgonki. Do momentu podania sajgonki przechowywać nakryte wilgotna ściereczką...

  • Warzywa z rosołu

    10 łatwych przepisów.

  • Wan Tan

    ...spód był płaski. Na sajgonki Wan Tan: nakładać po 2 łyżeczki nadzienia na ciasto. Z 2 stron brzeg ciasta zagiąć na nadzienie, z trzeciej strony zrolować sajgonki. Sitko bambusowe do gotowania na...

  • Kulinarna sztuka Chin

    ...powitali swój Nowy Rok - rok królika. Tego samego dnia Hotel Radisson Blu w Krakowie otworzył chiński bufet Surf&Turf. Gong Bao, Yo Xang, sajgonki i inne smakowitości przyrządzają tu w lutym Xu Xi - Szef...

  • Sekrety kuchni tajskiej

    ...w krakowskim hotelu Radisson Blu, gdzie tajskie dania będą serwowane przez cały listopad. Przepisy kuchni tajskiej: Sajgonki Składniki: - grzybki mung, - por, - cebula biała, - kapusta biała, - imbir...

Dyskusje na temat: sajgonki
  • Sajgonki...

    Mam pytanie czy zna ktos moze przepis na sajgonki miesno-warzywne ale zobione na parze? Prubowal ktos moze takich mniej kalorycznej wersji sajgonek? Jestem ciekawa jak wtedy smakuje papier ryzowy...i czy sa one zjadliwe...

  • Re: Sajgonki

    ja też,

  • Re: Sajgonki...

    dlaczego podwojny papier??? czy nie przyklejają się do blachy? bo wiem ze papier ryżowy lubi do metalowego sie kleic... a spodobala mi sie twoja wersja bo uwielbiam sajgonki ale ten tluszcz...

  • Re: Sajgonki

    Sajgonki na zdjęciu wyglądają na usmażone a tu podane jest, ze na parze gotowane. Przepis i zdjęcie to, jak rozumiem, dwie różne rzeczy.

  • Re: Sajgonki...

    dosc ciasno tak jak krokiety i smazysz w glebokim tluszczy.jest to super przekaska pychotka polecam..... narobilas mi smaka chyba dzis na kolacje zrobie sajgonki hee

  • Re: Sajgonki

    magi? a poczytaj pan skald tego chemicznego swinstwa... papier ryzowy jest bardzo tani i latwo go dostac. za 10 zlotych ma pan 100arkuszy. idziesz pan do chinskiej restauracji ladnie sie usmiechasz i prosisz zeby ci zamowili. tyle

  • Re: Sajgonki...

    Ja na parze nie robiłam, ale wypróbowałam kilka dni temu wersję mniej kaloryczną - mianowicie piekłam w piekarniku! Tradycyjne nadzienie, obowiązkowo podwójny papier. Naczynie żaroodporne nasmarowałam oliwą, potem wierzch sajgonek również. Są chrupiące i nie ociekają tłuszczem!

  • Re: Sajgonki

    Maggi rosnie w moim ogrodzie i nie jest zadnym chemicznym swinstwem tylko pieknie pachnaca roslina. Inna nazwa to lubczyk ogrodowy.

  • Re: Sajgonki...

    chcialam dodac ze smazenie w glebokim tluszczu wcale nie znaczy ze jedzenie ocieka tluszczem.wrecz przeciwnie. no chyba ze ktos jest tak pomyslowy ze wklada jedzenie do zimnego tluszczu buhaaaa.jak olej mamy mocno rozgrzany i w nim smazymy to nic nam nie bedzie ociekalo tluszczem jedzenie mniej pochlania tluszcz niz np,smazone na patelni czy w piekarniku.

  • Re: Sajgonki

    bardzo prosty przepis. do zrobienia w 20 minut