• Informacje na temat:

    sajgonki drobiowe

Artykuły na temat: sajgonki drobiowe
  • Składniki: 20 płatów papieru ryżowego, cebula, 50 dag mielonego mięsa drobiowego, woreczek ryżu, marchewka, 3 liście kapusty pekińskiej, jajko, majeranek, sól, pieprz, sos sojowy, olej...

  • Składniki: 50 dag mielonego mięsa drobiowego, cebula, marchewka, 10 dag kapusty pekińskiej, pół szklanki kaszy kuskus, łyżeczka cukru, sól, pieprz, olej, przyprawa chińska, cynamon, 2 jajka, sos sojowy, papier ryżowy...

  • Składniki: 20 papierków ryżowych, pół op. makaronu ryżowego, pół kg piersi drobiowej, łyżka sosu sojowego, 2 ząbki czosnku, 6 suszonych grzybów mun, łyżka sosu chili, 2 papryki, 1/3 kapusty pekińskiej, czerwona cebula, olej...

  • O zupach i cudach

    ..., największą głębię smaku osiąga się, stosując kilka rodzajów. • 200 gramów fasoli azuki • 250 gramów grzybów leśnych • mały bakłażan lub pół większego • cebula • ząbek czosnku • litr wywaru drobiowego...

Przepisy na temat: sajgonki drobiowe
  • Sajgonki na różne sposoby

    Drobiowe z jajkami Sposób przygotowania 1. Kiełki opłucz na sitku i dobrze osącz. Jajka posiekaj. Mięso potnij na kawałeczki. Cykorie i por opłucz, pokrój w słupki. Pokrojone warzywa, jajka(...).  3. W głębokim garnku rozgrzej olej. Porcjami włóż sajgonki. Smaż je chwilę, aż staną się rumiane (razem ok. 10 min).  Z karkówką i kapustą Sposób przygotowania 1. Borowiki mocz 3 godz., a potem...