• Informacje na temat:

    sajgonki gotowane na parze

Artykuły na temat: sajgonki gotowane na parze
  • ...potrzeby zagęść bułką tartą. Wilgotną dłonią utocz z mięsa wałeczki. Papier ryżowy namocz w ciepłej wodzie i osącz. Owiń mięsne wałeczki. Gotuj na parze ok. 15 min. Podaj z sosem, ozdobione oregano...

  • Lekkie sajgonki z warzywami i kiełkami

    ..., a następnie zwiń w ścisły rulonik, przytrzymując na bokach, by farsz nie wydostał się na zewnątrz. 3. Gotowe sajgonki ułóż na liściach kapusty i gałązkach tymianku. Gotuj na parze przez 10 minut. Podawaj...

  • Cała Polska gotuje, czyli kuchenne rewolucje

    ...", które zaprowadzą mnie aż do Bangkoku - Marysia wspomina, jak z ciekawości postanowiła sama poeksperymentować: - Kupiłam papier ryżowy i kapustę, ale moje pierwsze sajgonki okazały się porażką na całej(...) tłustego mięsa, kawy, embargo na sól, alkohol i słodycze. Rozpłakałam się. A potem wytarłam łzy i poszłam do sklepu kupić garnek do gotowania na parze. Najpierw jadłam tylko warzywa i ryż, bo...

  • Pyszności z Azji

    ..., z posiekaną papryczką chili, kiełkami fasoli mung, szczypiorem i ziołami. Sajgonki  1. Podsmaż na oleju posiekaną cebulę, marchew, imbir i czosnek. Dodaj mięso i smaż około 2 min. Wlej sos(...) nałóż łyżkę nadzienia, zwiń ciasno. Sajgonki smaż na złoto. Pad thai z kurczakiem, kiełkami i orzeszkami  1. Wlej na głęboką patelnię 250 ml wody. Dodaj cukier, sos rybny oraz sól. Gotuj przez...

  • Partnerstwo wschodnie

    ...roślinnego; 30 g solonej ryby suszonej, np. dorsza (www.sklep.solera.pl); 100 g filetów z udka kurczaka pokrojonych na kawałki; 2 jajka; 400 g długoziarnistego ryżu ugotowanego na parze; 1/2 szklanki(...) naczyniu, ustaw je na sitku i gotuj na parze ok. 8-10 minut. W tym czasie przygotuj sos. Wymieszaj wszystkie składniki oprócz dymki. Przelej do rondla i zagotuj. Następnie dodaj dymkę, pozostaw ją...

Przepisy na temat: sajgonki gotowane na parze
  • Sajgonki

    Dla miłośników kuchni wietnamskiej, mamy szybki przepis na pyszne sajgonki.

  • Wan Tan

    ...spód był płaski. Na sajgonki Wan Tan: nakładać po 2 łyżeczki nadzienia na ciasto. Z 2 stron brzeg ciasta zagiąć na nadzienie, z trzeciej strony zrolować sajgonki. Sitko bambusowe do gotowania na parze posmarować olejem. Wan Tan nakładać do niego porcjami. Wok lub głęboką patelnię wypełnić w 1/3 wodą, założyć na niego sitko bambusowe (tak, aby nie dotykało wody). Gotować ok 10 minut na parze...

Dyskusje na temat: sajgonki gotowane na parze
  • Re: Sajgonki...

    Ja robiłam dość często, chociaż nie gotowane na parze a smażone na głębokim tłuszczu. Papier ryżowy dostaniesz w dwóch rozmiarach. Osobiście wolę większe średnicą, bo wejdzie w nie więcej farszu i lepiej się z nimi pracuje. Jeśli chodzi o farsz to najczęściej spotkać można nadzienie z mięsa mielonego (wcześniej podsmażone, bez tłuszczu oczywiście) i warzyw pokrojonych "na zapałkę". Z warzyw

  • Re: Sajgonki

    Sajgonki na zdjęciu wyglądają na usmażone a tu podane jest, ze na parze gotowane. Przepis i zdjęcie to, jak rozumiem, dwie różne rzeczy.

  • Re: Sajgonki

    Jakim cudem na obrazku gotowane na parze się zarumienily?