• Informacje na temat:

    sajgonki nadzienia

Artykuły na temat: sajgonki nadzienia
  • ...zanurzam na 2 sekundy w letniej wodzie i kładę na desce. Gdy papier zmięknie, nakładam na niego łyżkę nadzienia i zawijam w prostokąt. Sajgonki smażę w rozgrzanym, głębokim oleju, aż dobrze się...

  • Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, dodaj posiekaną kapustę, sos ostrygowo-sojowy i sól. Gdy kapusta zmięknie, wrzuć posiekanego kurczaka i zioła. Papier ryżowy namocz w ciepłej wodzie przez około 30 sekund. Na środku połóż po łyżce nadzienia i zwiń roladki. Smaż, aż będą chrupiące.

  • Po zawinięciu farszu odłóż sajgonki na 15 minut, by nieco przeschły. Dzięki temu szybciej usmażą się na złoty kolor. Podawaj przekrojone na pół.

  • Bliżej Azji

    Sajgonki, azjatyckie pierożki i aromatyczne rosoły urozmaicą twoje menu.

  • Smak mundialu

    ...z cytryny i 1 łyżeczką cukru. Na kawałki ciasta nakładać 1-2 łyżeczki nadzienia, zawijać sajgonki i smażyć w głębokim tłuszczu 4-6 minut. Posypać cukrem z cynamonem i dekorować miętą. Kilka listków(...), posyp natką i przykryj drugą częścią bułki.   Słodkie sajgonki z mango i bananami   Składniki: Opakowanie mrożonego ciasta do sajgonek ½ mango 1 banan 1 granat 1 łyżka soku z cytryny...

  • .... Na każdym placku ułóż nadzienie, ciasno zwiń, formując krokiety. Olej rozgrzej na patelni, włóż sajgonki, usmaż. Czas przygotowania: 40 min ilość porcji: 6, cena za porcję:1,50 zł...

  • Żal wyrzucić pachnące przyprawami marchewki, pietruszki, seler, por czy kapustę, których nie zjedliśmy z zupą. Można zrobić z nich smaczne dania na ciepło i zimno!

  • Partnerstwo wschodnie

    Ponoć w kwestiach kulinarnych z natury jesteśmy konserwatystami. Ale trudno w to uwierzyć, gdy pomyśli się, jak szybko i mocno Polacy polubili kuchnię dalekowschodnią.

Przepisy na temat: sajgonki nadzienia
  • Sajgonki z nadzieniem z krewetek

    .... Układać na sobie po dwa blaty papieru ryżowego i po listku salaty. Nałożyć nieco nadzienia, dodać ziół i rolować sajgonki. Do momentu podania sajgonki przechowywać nakryte wilgotna ściereczką...

  • Warzywa z rosołu

    10 łatwych przepisów.

  • Wan Tan

    ...spód był płaski. Na sajgonki Wan Tan: nakładać po 2 łyżeczki nadzienia na ciasto. Z 2 stron brzeg ciasta zagiąć na nadzienie, z trzeciej strony zrolować sajgonki. Sitko bambusowe do gotowania na(...) Wan Tan: z ciasta wyciąć krążki o średnicy ok. 8 cm. Nakładać po łyżeczce nadzienia. Brzegi lekko zwilżyć i zlepić. Na sakiewki Wan Tan: nakładać po łyżeczce nadzienia, brzegi ciasta lekko zwilżyć...