• Informacje na temat:

    sajgonki niesmazone

Artykuły na temat: sajgonki niesmazone
  • Składniki na 4 porcje: 10 dag makaronu ryżowego, 15 dag ogórka, 15 dag białej rzodkwi, czerwona papryka, marchewka, 12 płatów papieru ryżowego na sajgonki, 25 dag mielonej wieprzowiny, łyżeczka jasnego sosu sojowego, łyżeczka ciemnego sosu sojowego, papryczka chili , 10 gałązek kolendry, czerwona cebula, 30 dag kapusty, 10 dag kiełków bambusowych w słonej zalewie, olej. Sos: 8 łyżek słodkiego...

  • Sajgonki

    Do sajgonek podaj sos sojowy lub chilli.

  • Składniki na 15 sztuk: 15 arkuszy papieru pszennego (mrożonego) lub ryżowego, 20 dag piersi z indyka, 2 małe cebule, 1 ząbek czosnku, 1 średnia marchewka, mały kawałek selera (ok. 10 dag), 2-3 gałązki grubego szczypioru, 5 dag pędów bambusa, 5 dag kiełków fasoli, 2 łyżki sosu chili słodko-pikantnego, olej do smażenia, 1 żółtko, sól.

  • ...1. Tofu pokrój wzdłuż, włóż np. do zamykanego pudełka, skrop sosem sojowym i lekko potrząśnij pudełkiem. Odstaw. Sałatę umyj, osusz. Marchew, paprykę i ogórek pokrój w słupki. Tofu obsmaż na rumiano na rozgrzanym oleju. 2. Arkusze papieru ryżowego namocz kolejno w talerzu z gorącą wodą. Następnie na każdym kawałku kładź sałatę, tofu i warzywa. Pozawijaj. Sajgonki podaj...

  • ...1. Tofu pokrój wzdłuż, włóż np. do zamykanego pudełka, skrop sosem sojowym i lekko potrząśnij pudełkiem. Odstaw. Sałatę umyj, osusz. Marchew, paprykę i ogórek pokrój w słupki. Tofu obsmaż na rumiano na rozgrzanym oleju. 2. Arkusze papieru ryżowego namocz kolejno w talerzu z gorącą wodą. Następnie na każdym kawałku kładź sałatę, tofu i warzywa. Pozawijaj. Sajgonki podaj z ulubionym sosem...

  • Składniki na 8 porcji: 24 arkusze papieru ryżowego, 8–10 średnich podgrzybków, 1 główka sałaty (ew. 1/2 kapusty pekińskiej), 2 papryki, 2 marchewki, pieprz, sos sojowy, gałka muszkatołowa, olej do smażenia, olej do smażenia.

  • Składniki: 40 dag miel. mięsa mieszanego, puszka pomidorów, 16 papierów ryżowych, cebula, 5 z. czosnku, chili, olej, sól, pieprz, cukier, 2 łyżki octu winnego, 2 szalotki, oregano, ew. bułka tarta

  • Skład na 5 porcji: 300 g świeżego fileta z łososia, 10 krążków papieru ryżowego, 300 g mrożonych orientalnych warzyw, 3 łyżki sosu sojowego, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, 2 łyżki masła.

  • Sajgonki z mięsem

    ...złóż do środka i ciasno zwiń w roladki. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Kolejno układaj sajgonki. Smaż na złoty kolor. Każdą następną roladkę dokładaj po minucie smażenia ostatniej sajgonki, aby...

  • ...zanurzam na 2 sekundy w letniej wodzie i kładę na desce. Gdy papier zmięknie, nakładam na niego łyżkę nadzienia i zawijam w prostokąt. Sajgonki smażę w rozgrzanym, głębokim oleju, aż dobrze się...

Wideo na temat: sajgonki niesmazone
Przepisy na temat: sajgonki niesmazone
  • Sajgonki

    Dla miłośników kuchni wietnamskiej, mamy szybki przepis na pyszne sajgonki.

  • Pyszne sajgonki

    Azjatycki przysmak w polskiej wersji. Brzmi ciekawie, zatem warto wypróbować przepis!

  • Sajgonki z nadzieniem z krewetek

    .... Układać na sobie po dwa blaty papieru ryżowego i po listku salaty. Nałożyć nieco nadzienia, dodać ziół i rolować sajgonki. Do momentu podania sajgonki przechowywać nakryte wilgotna ściereczką...

  • Warzywa z rosołu

    10 łatwych przepisów.

  • Wan Tan

    ...spód był płaski. Na sajgonki Wan Tan: nakładać po 2 łyżeczki nadzienia na ciasto. Z 2 stron brzeg ciasta zagiąć na nadzienie, z trzeciej strony zrolować sajgonki. Sitko bambusowe do gotowania na...

  • Kulinarna sztuka Chin

    ...powitali swój Nowy Rok - rok królika. Tego samego dnia Hotel Radisson Blu w Krakowie otworzył chiński bufet Surf&Turf. Gong Bao, Yo Xang, sajgonki i inne smakowitości przyrządzają tu w lutym Xu Xi - Szef...

  • Sekrety kuchni tajskiej

    ...w krakowskim hotelu Radisson Blu, gdzie tajskie dania będą serwowane przez cały listopad. Przepisy kuchni tajskiej: Sajgonki Składniki: - grzybki mung, - por, - cebula biała, - kapusta biała, - imbir...