• Informacje na temat:

    sajgonki pekińska

Artykuły na temat: sajgonki pekińska
  • Składniki: 12 płatów papieru ryżowego, 50 g cienkiego makaronu ryżowego, po 2 marchewki i ogórki, mała kapusta pekińska, szklanka pokrojonej pieczonej szynki, 1/3 szklanki octu ryżowego, łyżka cukru, po pęczku mięty i kolendry. Sos orzechowy: po 1/3 szklanki sosu hoisin i wody, łyżka oleju, 3 cm korzenia świeżego imbiru, 1/2 szklanki niesolonych orzechów ziemnych.

  • Składniki na 8 porcji: 24 arkusze papieru ryżowego, 8–10 średnich podgrzybków, 1 główka sałaty (ew. 1/2 kapusty pekińskiej), 2 papryki, 2 marchewki, pieprz, sos sojowy, gałka muszkatołowa, olej do smażenia, olej do smażenia.

  • ...zanurzam na 2 sekundy w letniej wodzie i kładę na desce. Gdy papier zmięknie, nakładam na niego łyżkę nadzienia i zawijam w prostokąt. Sajgonki smażę w rozgrzanym, głębokim oleju, aż dobrze się...

  • Jarskie sajgonki

    ...ryżowego zanurz na chwilę w ciepłej wodzie, nałóż po łyżce farszu i zwiń jak naleśniki. Podsmaż na głębokim oleju. 4. Gotowe sajgonki podawaj z sosem sojowym. Czas: 60min, 1 porcja = 250 kcal.

  • ...zanurz na chwilę w ciepłej wodzie, nałóż delikatnie po łyżce farszu i zwiń jak naleśniki. Podsmaż na głębokim oleju. ❹ Gotowe sajgonki podawaj z sosem sojowym. Czas przygotowania: 60 min. Ilość...

  • .... Na każdym kawałku ciasta ułóż farsz, zwiń, formując sajgonki. Zlep. Olej rozgrzej na patelni, usmaż sajgonki na złoto. Osącz. Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,40 zł...

  • Składniki na 4-6 porcji: 16-20 arkuszy papieru ryżowego, 30 dag mięsa mielonego, 7 grzybków mun, garść makaronu sojowego, 1 marchew, 1 cebula, 4 liście kapusty pekińskiej, 2-3 garście kiełków sojowych, 1 jajko, sos sojowy, sól, ostra papryka, olej.

  • Moczenie w sosie takich sajgonek jest niewygodne, więc wlewaj go do środka łyżeczką.

  • Składniki: • 30 dag fileta z kurczaka • 10 krewetek tygrysich • 5 liści kapusty pekińskiej • cebula • por • garść grzybów mun • marchewka • garść kiełków fasoli • jajko • 2 ząbki czosnku • 2 cm imbiru • łyżka sosu sojowego • sól • pieprz • łyżeczka cukru • 12 arkuszy papieru ryżowego • 200 ml oleju

  • Sajgonki z mięsem

    ...i zwiń w rulonik. Zrolowane sajgonki odstaw na 10-15 minut, by papier nieco obsechł. Smaż na mocno rozgrzanym głębokim oleju z obu stron na złoto. Osącz na papierowym ręczniku. Sajgonki możesz też...

Przepisy na temat: sajgonki pekińska
  • Pyszne sajgonki

    Azjatycki przysmak w polskiej wersji. Brzmi ciekawie, zatem warto wypróbować przepis!

Dyskusje na temat: sajgonki pekińska
  • Re: Sajgonki

    ja robię sajgonki warzywne, kapusta pekińska, marchewka, grzyby mun, por, seler, czosnek, ocet ryżowy, skorki z mandarynek, sos ciemny, chilii, na koniec zagęszczam mąką ziemniaczana, lub dodaje pieczonego kurczaka, wszystko w paski krojone, albo jeszcze prościej, mielona pierś, grzyby mun, czosnek, jajko, sos sojowy chilii, zawijam smażę, zajadają... ostatni robiłam z mielonych ryb syn był

  • -

    -

    a ja grzybki, kapustka pekińska, makaron ryżowy, marchewka w zapałki, tofu w kostkę, do tego sos sojowy i surowe jaja. Mieszam wszystko zawijam w paier i smaże na patelni - palce lizać

  • -

    -

    Z tą kapustą pekińską to jest tak ja ją daję do wielu "chińskich" potraw tzw. wszystko razem a ryz obok bo jest tania w miarę i wypełnia dobrze danie. W takiej budce w Warszawie kiedyś kupowałam dania "azjatyckie" i tam zawsze kapusta była pekińska. Swoją drogą w Wietnamie jak byłam kiedyś miesiąc to tak nie widziałam, hi hi hi. No ale coż nie wszystko co w Hiszpanii jest spotkasz w Polsce. Azja