• Informacje na temat:

    sajgonki sos

Artykuły na temat: sajgonki sos
  • Sajgonki

    Do sajgonek podaj sos sojowy lub chilli.

  • .... Dodaj czosnek, marchewkę oraz seler. Mieszając smaż 3-5 min. Warzywa przełóż do mięsa, dodaj pędy bambusa, kiełki fasoli, szczypior i sos chili, wymieszaj. Dopraw do smaku solą. 3. Papier pszenny...

  • Składniki na 4 porcje: 10 dag makaronu ryżowego, 15 dag ogórka, 15 dag białej rzodkwi, czerwona papryka, marchewka, 12 płatów papieru ryżowego na sajgonki, 25 dag mielonej wieprzowiny, łyżeczka jasnego sosu sojowego, łyżeczka ciemnego sosu sojowego, papryczka chili , 10 gałązek kolendry, czerwona cebula, 30 dag kapusty, 10 dag kiełków bambusowych w słonej zalewie, olej. Sos: 8 łyżek słodkiego...

  • Składniki na 8 porcji: 24 arkusze papieru ryżowego, 8–10 średnich podgrzybków, 1 główka sałaty (ew. 1/2 kapusty pekińskiej), 2 papryki, 2 marchewki, pieprz, sos sojowy, gałka muszkatołowa, olej do smażenia, olej do smażenia.

  • Składniki: 12 płatów papieru ryżowego, 50 g cienkiego makaronu ryżowego, po 2 marchewki i ogórki, mała kapusta pekińska, szklanka pokrojonej pieczonej szynki, 1/3 szklanki octu ryżowego, łyżka cukru, po pęczku mięty i kolendry. Sos orzechowy: po 1/3 szklanki sosu hoisin i wody, łyżka oleju, 3 cm korzenia świeżego imbiru, 1/2 szklanki niesolonych orzechów ziemnych.

  • Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, dodaj posiekaną kapustę, sos ostrygowo-sojowy i sól. Gdy kapusta zmięknie, wrzuć posiekanego kurczaka i zioła. Papier ryżowy namocz w ciepłej wodzie przez około 30 sekund. Na środku połóż po łyżce nadzienia i zwiń roladki. Smaż, aż będą chrupiące.

  • Jarskie sajgonki

    Składniki na 2 porcje: • 10 arkuszy papieru ryżowego • pół małej kapusty pekińskiej • marchew • 3 grzyby mun • pół czerwonej papryki • pół cebuli • ząbek czosnku • 2 cm imbiru • pieprz • sól • olej • sos sojowy.

  • Składniki: ●papier ryżowy (ok. 10-15 arkuszy) ●olej sezamowy lub imbirowy ●2-3 liście sałaty, np. karbowanej ●marchewka ●ogórek ●papryka czerwona lub pomarańczowa ●kiełki soi lub fasoli mung ●kostka tofu ●sos sojowy ●olej...

  • Składniki: ●papier ryżowy (ok. 10-15 arkuszy) ●olej sezamowy lub imbirowy ●2-3 liście sałaty, np. karbowanej ●marchewka ●ogórek ●papryka czerwona lub pomarańczowa ●kiełki soi lub fasoli mung ●kostka tofu ●sos sojowy ●olej...

  • Składniki na 4-6 porcji: 16-20 arkuszy papieru ryżowego, 30 dag mięsa mielonego, 7 grzybków mun, garść makaronu sojowego, 1 marchew, 1 cebula, 4 liście kapusty pekińskiej, 2-3 garście kiełków sojowych, 1 jajko, sos sojowy, sól, ostra papryka, olej.

Przepisy na temat: sajgonki sos
  • Pyszne sajgonki

    ...- sos sojowy - gałka muszkatołowa - olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Grzyby oczyść, potnij w plasterki. Marchewkę obierz, paprykę rozetnij, usuń pestki. Warzywa pokrój w słupki. Sałatę opłucz, porwij na kawałki. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim grzyby przez 5 minut. Dodaj marchewkę i paprykę. Smaż kolejne 5 minut. Przypraw sosem sojowym i pieprzem. 2. Arkusze papieru kolejno...

  • Wietnamskie sajgonki

    .... z sosem azjatyckim.

  • Sajgonki z serem i warzywami

    Ostatki tuż, tuż, a więc proponujemy pyszną i łatwą w przygotowaniu przekąskę, w sam raz na karnawałowy wieczór. Sajgonki z serem i warzywami nie tylko egzotycznie wyglądają, ale także wyśmienicie smakują!

  • Sajgonki

    Dla miłośników kuchni wietnamskiej, mamy szybki przepis na pyszne sajgonki.

  • Sajgonki z nadzieniem z krewetek

    ...owocu wycisnąć sok. Sok z połowy pomarańczy, bulion z kurczaka, sos Hoisin, pozostały sos sojowy i olej sezamowy zagotować. Dodać wiórki ze skórki pomarańczowej, doprawić solą i pieprzem Cayenne. Blaty(...). Układać na sobie po dwa blaty papieru ryżowego i po listku salaty. Nałożyć nieco nadzienia, dodać ziół i rolować sajgonki. Do momentu podania sajgonki przechowywać nakryte wilgotna ściereczką...

  • Warzywa z rosołu

    ...rewelacyjnie. Możesz serwować je z ulubionym dipem. Wytrawny torcik Warzywa z rosołu pokrój lub zblenduj, połącz z dowolnym sosem (ewentualnie z innymi dodatkami). Masą możesz przełożyć cienko...

  • Wan Tan

    ...zielonej cebulki, - 150 g krewetek, - 250 g metki wieprzowej, - łyżeczka cukru, - łyżka sosu ostrygowego, - łyżka oleju sezamowego, - łyżka mąki ziemniaczanej, - sól, - sos sojowy i sos słodko(...) i krewetki drobno posiekać. Grzyby odcisnąć i również drobno pokroić. Zieloną cebulkę, grzyby, krewetki, metkę, cukier, sos ostrygowy, olej mąkę ziemniaczaną i ewentualnie sól dobrze wyrobić. Na pierożki...

  • Kulinarna sztuka Chin

    ...w kostkę, - orzeszki ziemne w łupince, - ogórek pokrojony w kostkę, - marchew pokrojona w kostkę, - chili świeże, - ocet chiński, - sos sojowy ciemny, - imbir siekany, - czosnek siekany, - cebula(...) tłuszczu dodać marchew, chili, imbir, czosnek, cebulę. Obsmażyć wszystkie składniki. Dodać kurczaka orzeszki i ogórka. Doprawić sosem sojowym, octem chińskim. Smacznego. We czwartek 3 lutego Chińczycy...

  • Sekrety kuchni tajskiej

    ...w krakowskim hotelu Radisson Blu, gdzie tajskie dania będą serwowane przez cały listopad. Przepisy kuchni tajskiej: Sajgonki Składniki: - grzybki mung, - por, - cebula biała, - kapusta biała, - imbir, - czosnek, - marchewka, - sos sojowy jasny, - cukier, - sos ostrygowy, - liście limonki, - ciasto spring rolls (ciasto ryżowe), - jajko, - olej, - sól, pieprz Przygotowanie: Grzyby mung namoczyć...

Dyskusje na temat: sajgonki sos
  • Re: Sajgonki...

    farszu.i troche posiekanej kapusty pekinskiej.calosc dokladnie mieszasz do smaku sos sojowy ciemny i pieprz czarny swierzo mielony.na kazdy placek papiery nakladasz troche farszu na srodek i zawijasz dosc ciasno tak jak krokiety i smazysz w glebokim tluszczy.jest to super przekaska pychotka polecam..... narobilas mi smaka chyba dzis na kolacje zrobie sajgonki hee

  • Re: Sajgonki na parze....????

    Witaj, szczerze mówiąc nigdy.Natomiast najlepsze sajgonki jadłam na Korsyce.Farsz był zwykły: ryż,wieprzowina,grzyby chińskie,marchewka,kiełki.Ale za to sos rewelacja......sos krabowy-gość robił go osobiście,dlatego nie mogę podać przepisu.Usmażone sajgonki należało zawinąć ,a raczej chwycić liść sałaty (zamiast widelca i noża) i zamoczyć w tym cudownym krewetkowym sosie.....i zjeść ! niebo

  • Re: Sajgonki

    przeczytaj uważnie, a pozniej krytykuj. najpierw podany jest przepis na sos a pozniej na sajgonki.

  • Re: Sajgonki

    Skoro pokazaliscie sos do sajgonek na zdjeciu to moze wypadaloby podac tez przepis na ten sos?..Ksztalt sajgonek,na zdjeciu okropny,wygladaja jakby byly puste w srodku,zgniecione...W przepisie brak polowy skladnikow...

  • Re: Sajgonki z mięsem

    Sajgonka może być smaczna , ale ta osoba nigdy nie jadła - powiedzmy sajgonek po europejsku . Radziłabym pojechać do Paryża i chińskiej dzielnicy . (Wiem - nazwa jest z Wietnamu ) Sos musi być słodko-kwaśny i czasem ostry jak ktoś lubi . Mało tego podpowiem, że Sajgonki ( Nemy ) jada się z liśćmi sałaty . A więc : liść sałaty - na liść sajgonkę - 4do 5 listków mięty opłukanej i świeżej -zwijamy

  • Re: Sajgonki

    witam pierwszy raz słyszę o sajgonkach gotowanych,ja wolę smażone ,przepis banalny mieszanka chińska warzyw ,jajo,mięso mielone,makaron ryżowy,sos sojowy,sól,pieprz,ja uwielbiam smażone dlatego do frytkownicy lub na głęboki tłuszcz w patelni do złotego koloru.smacznego.

  • Re: Lekkie sajgonki z warzywami i kiełkami

    do sajgonek potrzeba: mieso mielone, biala kapustę, marchew, grzyby mun, makaron sojowy, jajko, sos sojowy i papier ryżowy.mam ten przepis od męża kuzynki który jest z poochodzenia Wietnamczykiem, opcjonalnie można zrobić z tego kotelciki, które smakują równie dobrze

  • Re: Jak zrobić sajgonki?

    Ja robie podobnie ,ale farsz mam troche inny ,a mianowicie ;;makaron ryzowy ,mieso ,kapusta pekinka ,papryka ,kukurydza ,i sos sojowy ,pieczarki !

  • Re: Sajgonki

    ja robię sajgonki warzywne, kapusta pekińska, marchewka, grzyby mun, por, seler, czosnek, ocet ryżowy, skorki z mandarynek, sos ciemny, chilii, na koniec zagęszczam mąką ziemniaczana, lub dodaje pieczonego kurczaka, wszystko w paski krojone, albo jeszcze prościej, mielona pierś, grzyby mun, czosnek, jajko, sos sojowy chilii, zawijam smażę, zajadają... ostatni robiłam z mielonych ryb syn był

  • -

    -

    a ja grzybki, kapustka pekińska, makaron ryżowy, marchewka w zapałki, tofu w kostkę, do tego sos sojowy i surowe jaja. Mieszam wszystko zawijam w paier i smaże na patelni - palce lizać