• Informacje na temat:

    sajgonki sos sojowy

Artykuły na temat: sajgonki sos sojowy
  • Sajgonki

    Do sajgonek podaj sos sojowy lub chilli.

  • Składniki na 8 porcji: 24 arkusze papieru ryżowego, 8–10 średnich podgrzybków, 1 główka sałaty (ew. 1/2 kapusty pekińskiej), 2 papryki, 2 marchewki, pieprz, sos sojowy, gałka muszkatołowa, olej do smażenia, olej do smażenia.

  • Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, dodaj posiekaną kapustę, sos ostrygowo-sojowy i sól. Gdy kapusta zmięknie, wrzuć posiekanego kurczaka i zioła. Papier ryżowy namocz w ciepłej wodzie przez około 30 sekund. Na środku połóż po łyżce nadzienia i zwiń roladki. Smaż, aż będą chrupiące.

  • Jarskie sajgonki

    Składniki na 2 porcje: • 10 arkuszy papieru ryżowego • pół małej kapusty pekińskiej • marchew • 3 grzyby mun • pół czerwonej papryki • pół cebuli • ząbek czosnku • 2 cm imbiru • pieprz • sól • olej • sos sojowy.

  • Składniki: ●papier ryżowy (ok. 10-15 arkuszy) ●olej sezamowy lub imbirowy ●2-3 liście sałaty, np. karbowanej ●marchewka ●ogórek ●papryka czerwona lub pomarańczowa ●kiełki soi lub fasoli mung ●kostka tofu ●sos sojowy ●olej...

  • Składniki: ●papier ryżowy (ok. 10-15 arkuszy) ●olej sezamowy lub imbirowy ●2-3 liście sałaty, np. karbowanej ●marchewka ●ogórek ●papryka czerwona lub pomarańczowa ●kiełki soi lub fasoli mung ●kostka tofu ●sos sojowy ●olej...

  • Składniki na 4-6 porcji: 16-20 arkuszy papieru ryżowego, 30 dag mięsa mielonego, 7 grzybków mun, garść makaronu sojowego, 1 marchew, 1 cebula, 4 liście kapusty pekińskiej, 2-3 garście kiełków sojowych, 1 jajko, sos sojowy, sól, ostra papryka, olej.

  • Składniki na 6 porcji: po 1 op. grubego papieru ryżowego, cienkiego makaronu ryżowego, mieszanki sałat z rukolą, po 50 dag krewetek i wołowiny, po kawałku filetu z łososia i kaczki; dodatki: sosy rybny, sojowy, orzechowy, 1 cytryna, 1 posiekany ząbek czosnku, 40 dag orzechów ziemnych, cukier, pieprz, olej.

  • Moczenie w sosie takich sajgonek jest niewygodne, więc wlewaj go do środka łyżeczką.

  • ...1. Kurczaka pokrój na małe kawałki. Z krewetek ściągnij pancerze. Czosnek i cebulę posiekaj, marchew potnij w słupki, a namoczone wcześniej grzyby – w paski. Kapustkę poszatkuj, imbir zetrzyj na tarce. 2. Składniki przełóż do miski. Dodaj kiełki, sos sojowy, sól, pieprz, cukier i jajko. Wymieszaj. 3. Papier ryżowy namocz, na każdy kawałek nałóż farsz i zwiń. Smaż w głębokim, rozgrzanym oleju...

Przepisy na temat: sajgonki sos sojowy
  • Pyszne sajgonki

    ...- sos sojowy - gałka muszkatołowa - olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Grzyby oczyść, potnij w plasterki. Marchewkę obierz, paprykę rozetnij, usuń pestki. Warzywa pokrój w słupki. Sałatę opłucz, porwij na kawałki. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim grzyby przez 5 minut. Dodaj marchewkę i paprykę. Smaż kolejne 5 minut. Przypraw sosem sojowym i pieprzem. 2. Arkusze papieru kolejno...

  • Sajgonki z serem i warzywami

    Ostatki tuż, tuż, a więc proponujemy pyszną i łatwą w przygotowaniu przekąskę, w sam raz na karnawałowy wieczór. Sajgonki z serem i warzywami nie tylko egzotycznie wyglądają, ale także wyśmienicie smakują!

  • Sajgonki z nadzieniem z krewetek

    ...owocu wycisnąć sok. Sok z połowy pomarańczy, bulion z kurczaka, sos Hoisin, pozostały sos sojowy i olej sezamowy zagotować. Dodać wiórki ze skórki pomarańczowej, doprawić solą i pieprzem Cayenne. Blaty(...). Układać na sobie po dwa blaty papieru ryżowego i po listku salaty. Nałożyć nieco nadzienia, dodać ziół i rolować sajgonki. Do momentu podania sajgonki przechowywać nakryte wilgotna ściereczką...

  • Wan Tan

    ...zielonej cebulki, - 150 g krewetek, - 250 g metki wieprzowej, - łyżeczka cukru, - łyżka sosu ostrygowego, - łyżka oleju sezamowego, - łyżka mąki ziemniaczanej, - sól, - sos sojowy i sos słodko(...). Jeżeli zajdzie potrzeba podlewać gorącą wodą. Podawać z sosem sojowym i sosem słodko-kwaśnym. Porada: Wan Tan można również obsmażać na oleju (np. we frytownicy - ok 3-4 minuty). Ciasto Wan Tan...

  • Kulinarna sztuka Chin

    ...w kostkę, - orzeszki ziemne w łupince, - ogórek pokrojony w kostkę, - marchew pokrojona w kostkę, - chili świeże, - ocet chiński, - sos sojowy ciemny, - imbir siekany, - czosnek siekany, - cebula(...) tłuszczu dodać marchew, chili, imbir, czosnek, cebulę. Obsmażyć wszystkie składniki. Dodać kurczaka orzeszki i ogórka. Doprawić sosem sojowym, octem chińskim. Smacznego. We czwartek 3 lutego Chińczycy...

  • Sekrety kuchni tajskiej

    ..., - czosnek, - marchewka, - sos sojowy jasny, - cukier, - sos ostrygowy, - liście limonki, - ciasto spring rolls (ciasto ryżowe), - jajko, - olej, - sól, pieprz Przygotowanie: Grzyby mung namoczyć(...). Dodać resztę warzyw i wszystko smażyć do miękkości. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem, sosem sojowym i sosem ostrygowym. Gdy warzywa będą już miękkie odstawić do wystudzenia. Na środku ciasta położyć...

Dyskusje na temat: sajgonki sos sojowy
  • Re: Sajgonki...

    ucierasz na grubym oczku.dodajesz makaron sojowy ktory wczesniej moczyusz w wodzie.cebula pokrojona w piorka.grzybki mun jak masz suszone to namocz je w wodzie wczesniej i drobno posiekaj i dodaj do farszu.i troche posiekanej kapusty pekinskiej.calosc dokladnie mieszasz do smaku sos sojowy ciemny i pieprz czarny swierzo mielony.na kazdy placek papiery nakladasz troche farszu na srodek i zawijasz

  • Re: Lekkie sajgonki z warzywami i kiełkami

    do sajgonek potrzeba: mieso mielone, biala kapustę, marchew, grzyby mun, makaron sojowy, jajko, sos sojowy i papier ryżowy.mam ten przepis od męża kuzynki który jest z poochodzenia Wietnamczykiem, opcjonalnie można zrobić z tego kotelciki, które smakują równie dobrze

  • Re: Sajgonki

    witam pierwszy raz słyszę o sajgonkach gotowanych,ja wolę smażone ,przepis banalny mieszanka chińska warzyw ,jajo,mięso mielone,makaron ryżowy,sos sojowy,sól,pieprz,ja uwielbiam smażone dlatego do frytkownicy lub na głęboki tłuszcz w patelni do złotego koloru.smacznego.

  • Re: Jak zrobić sajgonki?

    Ja robie podobnie ,ale farsz mam troche inny ,a mianowicie ;;makaron ryzowy ,mieso ,kapusta pekinka ,papryka ,kukurydza ,i sos sojowy ,pieczarki !

  • Re: Sajgonki

    ja robię sajgonki warzywne, kapusta pekińska, marchewka, grzyby mun, por, seler, czosnek, ocet ryżowy, skorki z mandarynek, sos ciemny, chilii, na koniec zagęszczam mąką ziemniaczana, lub dodaje pieczonego kurczaka, wszystko w paski krojone, albo jeszcze prościej, mielona pierś, grzyby mun, czosnek, jajko, sos sojowy chilii, zawijam smażę, zajadają... ostatni robiłam z mielonych ryb syn był

  • -

    -

    a ja grzybki, kapustka pekińska, makaron ryżowy, marchewka w zapałki, tofu w kostkę, do tego sos sojowy i surowe jaja. Mieszam wszystko zawijam w paier i smaże na patelni - palce lizać