• Informacje na temat:

    sajgonki z grzybami mun

Artykuły na temat: sajgonki z grzybami mun
  • Składniki: 20 papierków ryżowych, pół op. makaronu ryżowego, pół kg piersi drobiowej, łyżka sosu sojowego, 2 ząbki czosnku, 6 suszonych grzybów mun, łyżka sosu chili, 2 papryki, 1/3 kapusty pekińskiej, czerwona cebula, olej...

  • Składniki: • 30 dag fileta z kurczaka • 10 krewetek tygrysich • 5 liści kapusty pekińskiej • cebula • por • garść grzybów mun • marchewka • garść kiełków fasoli • jajko • 2 ząbki czosnku • 2 cm imbiru • łyżka sosu sojowego • sól • pieprz • łyżeczka cukru • 12 arkuszy papieru ryżowego • 200 ml oleju...

  • Bliżej Azji

    Sajgonki, azjatyckie pierożki i aromatyczne rosoły urozmaicą twoje menu.

  • Składniki: 9-12 placków papieru ryżowego, kilka kapeluszy grzybów mun, marchewka, 20 dag mieszanego mielonego mięsa, 5 dag makaronu ryżowego, kilka kiełków fasoli mung, cebula, 3 liście kapusty(...) kawałki. Mięso mielone podsmaż na oleju z marchewką, cebulą i kiełkami, przypraw. Wymieszaj z grzybami, makaronem i jajkiem. Przypraw do smaku. Papier ryżowy mocz kilka sekund w letniej wodzie. Osącz...

  • Orientalne przysmaki

    Tradycyjne sajgonki Składniki na 4-6 porcji: 16-20 arkuszy papieru ryżowego, 30 dag mięsa mielonego, 7 grzybków mun, garść makaronu sojowego, 1 marchew, 1 cebula, 4 liście kapusty pekińskiej, 2-3 garście kiełków sojowych, 1 jajko, sos sojowy, sól, ostra papryka, olej. Grzyby mun przygotować według przepisu na opakowaniu. Mielone mięso doprawić do smaku i podsmażyć, mieszając. Cebulę pokroić...

  • Partnerstwo wschodnie

    ...lub mun, 185 ml jasnego sosu sojowego, 185 ml octu ryżowego, 150 g cukru Marynowany imbir: 60 ml octu ryżowego, 50 g cukru pudru, 50 g korzenia imbiru Sos: 25 g suszonych płatków tuńczyka(...). Zagotuj na małym ogniu. Przygotuj dashi: wymieszaj płatki ryby z kombu, grzybami i zalej litrem wody. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 2-3 minuty. Zdejmij garnek z ognia i przelej bulion przez sito...