• Informacje na temat:

    sajgonki z kapusty pekińskiej

Artykuły na temat: sajgonki z kapusty pekińskiej
  • Składniki na 8 porcji: 24 arkusze papieru ryżowego, 8–10 średnich podgrzybków, 1 główka sałaty (ew. 1/2 kapusty pekińskiej), 2 papryki, 2 marchewki, pieprz, sos sojowy, gałka muszkatołowa, olej do smażenia, olej do smażenia.

  • Skład na 2 porcje: 50 g makaronu ryżowego, cebula, marchew, 3 liście kapusty pekińskiej, 200 g mielonego mięsa, jajko, 2 łyżki sosu sojowego, 6 arkuszy papieru ryżowego, pieprz, sól, olej rzepakowy.

  • Jarskie sajgonki

    Składniki na 2 porcje: • 10 arkuszy papieru ryżowego • pół małej kapusty pekińskiej • marchew • 3 grzyby mun • pół czerwonej papryki • pół cebuli • ząbek czosnku • 2 cm imbiru • pieprz • sól • olej • sos sojowy.

  • Składniki na 2 porcje: ● 10 arkuszy papieru ryżowego ● pół kapusty pekińskiej ● marchew ● 3 grzyby mun ● po pół papryki i cebuli ● ząbek czosnku ● imbir ● pieprz ● sól ● olej.

  • Składniki: 70 dag mieszanego mielonego mięsa, pół kapusty pekińskiej, marchewka , cebula, 5-6 grzybków mun, opakowanie makaronu ryżowego, 2 łyżki sosu sojowego, olej, jajko, pieprz. Ciasto filo: 3 szklanki mąki, 4 łyżki oliwy, sól...

  • Składniki na 4-6 porcji: 16-20 arkuszy papieru ryżowego, 30 dag mięsa mielonego, 7 grzybków mun, garść makaronu sojowego, 1 marchew, 1 cebula, 4 liście kapusty pekińskiej, 2-3 garście kiełków sojowych, 1 jajko, sos sojowy, sól, ostra papryka, olej.

  • SKŁADNIKI: ● 10-15 arkuszy papieru ryżowego ● garść makaronu ryżowego ● 2 liście kapusty pekińskiej ● olej sezamowy lub imbirowy ● grzyby chińskie, np. shitake, mun (chrupiące) ● 3 liście sałaty, np. lodowej ● marchew ● ogórek ● papryka czerwona ● kiełki soi lub fasoli mung ● kostka tofu (ok. 30 dag) ● sos sojowy ● łyżeczka musztardy ● olej do smażenia Tofu pokrój...

  • Składniki: • 30 dag fileta z kurczaka • 10 krewetek tygrysich • 5 liści kapusty pekińskiej • cebula • por • garść grzybów mun • marchewka • garść kiełków fasoli • jajko • 2 ząbki czosnku • 2 cm imbiru • łyżka sosu sojowego • sól • pieprz • łyżeczka cukru • 12 arkuszy papieru ryżowego • 200 ml oleju...

  • Sajgonki z mięsem

    Składniki na 14 sztuk: 14 krążków papieru ryżowego, 30 dag mielonego mięsa wieprzowego, 1 cebula, 1 marchewka, 1 szklanka poszatkowanej kapusty pekińskiej, 6 dag makaronu sojowego, 1 jajko, 1-2 ząbki czosnku, 6 grzybków mun, 2 łyżki sosu sojowego, 5 dag kiełków np. sojowych, ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku, olej do smażenia, sól, pieprz...

  • Składniki: 20 płatów papieru ryżowego, cebula, 50 dag mielonego mięsa drobiowego, woreczek ryżu, marchewka, 3 liście kapusty pekińskiej, jajko, majeranek, sól, pieprz, sos sojowy, olej...

Przepisy na temat: sajgonki z kapusty pekińskiej
  • Pyszne sajgonki

    Składniki na 8 porcji: - 24 arkusze papieru ryżowego - 8-10 średnich podgrzybków - 1 główka sałaty (ew. 1/2 kapusty pekińskiej) - 2 papryki n 2 marchewki Przyprawy i dodatki: - pieprz - sos sojowy - gałka muszkatołowa - olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Grzyby oczyść, potnij w plasterki. Marchewkę obierz, paprykę rozetnij, usuń pestki. Warzywa pokrój w słupki. Sałatę...