• Informacje na temat:

    sałatka grzybowa -trzy smaki-

Artykuły na temat: sałatka grzybowa -trzy smaki-
  • Grzybowe smakołyki

    ...grzybowa Przygotowanie 120 minut. Porcja 380 kcal. Koszt porcji (bez grzybów) ok. 4,50 zł. Przepis dla 4 osób. Składniki na ciasto: •30 dag mąki •15 dag zimnego masła •4 łyżki zimnej wody...

  • Wrzesień – zdrowo, smacznie i pożywnie czyli kasze na stół!

    Kasza kojarzy nam się zwykle tylko ze smacznym dodatkiem do codziennych posiłków. Nic bardziej mylnego - bo jako bohater dania smakuje równie wyśmienicie! Zapiekanki, sałatki, a nawet kotlety - to tylko niektóre kulinarne cuda, które możemy wyczarować mając ją w swojej kuchni. Ale to nie koniec zalet kaszy - jest ważnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety, ponieważ ma w sobie wiele cennych składników odżywczych. Dlatego marka WINIARY zachęca do włączania jej do codziennego jadłospisu...

  • Soczewica - skarb na talerzu

    To jedna z najzdrowszych roślin strączkowych, ale ciągle nie dorównuje popularnością fasoli czy grochowi. A ma naprawdę wyjątkowy smak i zawiera cenne dla zdrowia składniki.

  • Wielkanoc kresowa

    Jeśli o kresową kuchnię chodzi, to należy pamiętać, że ile narodów i krain, tyle tam było rozmaitych tradycji przygotowywania dań z lokalnych produktów. I choć ziemie te pozostają rajem utraconym, próby odtworzenia choćby namiastki tamtych smaków zawsze będą szlachetne i mile widziane.

  • Święta inaczej

    ...probiotycznych, które wspomagają procesy trawienia i wzmacniają odporność). Zupa grzybowa Tradycyjnie: Podawana ze śmietaną i łazankami. Grzyby dostarczają nam witaminy A, witamin z grupy(...) cennego dla serca potasu, a jabłka witaminę C. Inna opcja: sałatka z suszonymi śliwkami (dobre na trawienie), orzechami (bogate źródło magnezu) i łyżką oleju lnianego (wspomoże pracę jelit i żołądka...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    ..., zwracam uwagę na jakim ogniu gotować. Tak, aby każdy, nawet niedoświadczony, czytelnik miał przygotowaną szczegółową instrukcję.  Czy w czasie podróży poślubnej odkryła pani jakieś nowe smaki...

  • Sposoby na przejedzenie

    Jak się oprzeć jedzeniu, kiedy na stole czeka 12 pysznych, tradycyjnych dań? Karp, kapusta z grzybami, ryba po grecku, śledzie, kutia, a potem uczucie pełności i ból brzucha...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    .... Sałatka ziemniaczana z kiełbaskami Niemałą rolę odgrywa regionalne zróżnicowanie, co wyraźnie widać choćby na przykładzie Austrii. Podczas gdy w Wiedniu na stołach tryumfy święci karp, to już(...) terenie Meklemburgii  - sałatka ziemniaczana z kiełbaskami; w pozostałych regionach podaje się ryby. Podstawą kuchni czeskiej są z kolei potrawy serwowane na słodko - w postaci pierników, chleba...

  • Okres przedświąteczny: Trudny czas dla gospodyni

    23 grudnia to niezwykle ważny, pracowity dzień dla każdej gospodyni urządzającej święta! Warto szczegółowo zaplanować przygotowania w kuchni, dzięki temu łatwo się ze wszystkim uporasz.

  • Święta w wersji light

    Oszczędzasz 50 kcal! ZUPA GRZYBOWA Trochę kalorii zaoszczędzisz, jeżeli do zupy nie dodasz śmietany: Porcja zupy grzybowej zabielanej śmietaną (300g) - 140 kcal Porcja zupy grzybowej niezabielanej (300g(...) kcal Oszczędzasz 130 kcal! SAŁATKA WARZYWNA Tradycyjna sałatka z gotowanej włoszczyzny i ziemniaków będzie przygotowana w wersji light, jeżeli zamiast majonezu użyjesz chudego jogurtu naturalnego...

Przepisy na temat: sałatka grzybowa -trzy smaki-
  • Wigilia po włosku

    ...recepturach właśnie z tego kraju. Dzięki nim odtworzymy najlepsze smaki włoskich świąt. Świdry w połączeniu ze śródziemnomorskimi dodatkami: czosnkiem, cebulą, orzechami, szynką prosciutto, parmezanem, a także oliwą z oliwek urozmaicą wigilijne lub świąteczne smaki, np. kiedy chcemy zaskoczyć gości ciekawym obiadem 25 grudnia. Aby zaprosić włoskość na Boże Narodzenie, poniżej serwujemy przepis...

  • Dominika Wójciak: Warzywa to dla mnie temat rzeka

    Jadają je nie tylko weganie czy wegetarianie. Warzywa, bo o nich mowa, pojawiają się też na talerzach mięsożerców - Warzywa to dla mnie temat rzeka - mówi Dominika Wójciak, autorka książki "Sezonowe warzywo. Wegetariańska uczta".

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    Żyjąc od wieków na pograniczu, czy będzie to zetknięcie Wschodu z Zachodem, czy strefa wpływów wielkich imperiów: tureckiego, rosyjskiego bądź austro- węgierskiego, Rumuni nauczyli się czerpać z różnych tradycji.