• Informacje na temat:

    salatka z brokula z winogronem

Artykuły na temat: salatka z brokula z winogronem
  • Składniki: 20 dag makaronu kokardki, 10 dag twardego sera tofu, olej sezamowy, pół brokułu, 1 czerwona cebula, miód, 10 dag ciemnych winogron, 2 łyżki jasnego octu winnego, sól, pieprz

  • Pyszne sałatki dla dzieci

    W jednej porcji możesz znaleźć komplet składników odżywczych. Wszystko zależy od tego, z jakich produktów skomponujesz to proste i zdrowe danie.

  • Sałatki? Idealne na wiosnę!

    Kuszące podniebienie sery, świeże warzywa i owoce oraz charakterne kiszonki! Smacznego!

  • Pyszna sałatka na zimową chandrę

  • Pyszne sałatki

    W jednej porcji możesz znaleźć komplet składników odżywczych. Wszystko zależy od tego, z jakich produktów skomponujesz to proste i zdrowe danie.

  • Burgery brokułowo-ziemniaczane

    Słynna autorka wegetariańskich książek kucharskich, Mollie Katzen, poświęciła cały rozdział burgerom i plackom warzywnym w swojej ostatniej publikacji "The Heart of the Plate".

  • Dieta, dzięki której łatwiej rzucić palenie

    Obawiasz się, że po odstawieniu papierosów przybędzie ci w talii? Nie musi tak być, jeśli włączysz do jadłospisu produkty, które... zmniejszają ochotę na palenie, odtruwają i nie tuczą!

  • Tłuszcze w diecie

    ​Zdaniem lekarzy jemy za dużo tłuszczów powodujących nadwagę, a ta, co zostało naukowo udowodnione, sprzyja rozwojowi komórek nowotworowych. Między innymi z tego powodu, ale i dla ogólnie dobrego stanu zdrowia, powinniśmy ograniczyć ilości tłuszczu zwierzęcego - z mięsa i nabiału oraz przetworzonego i zniszczonego - z potraw smażonych. Zalecane jest natomiast włączenie do diety ryb morskich, orzechów, pestek i olejów roślinnych tłoczonych na zimno. Ograniczenie tłuszczów nie oznacza, że...

  • Lekka, 5-dniowa dieta po świętach

    Czujesz się ociężała i z trudem dopinasz ulubione spodnie? Nasza kuracja pomoże ci wrócić do formy!

  • Kolorowo na talerzu, czyli dieta na lato

    Stawiamy na warzywa i owoce! Zielone pomagają schudnąć, czerwone chronią przed zmarszczkami, a żółte wzmacniają odporność. Podpowiadamy, jak je jeść, aby w pełni wykorzystać ich właściwości.