• Informacje na temat:

    salatka z czerwona fasola i prazonym slonecznikiem

Artykuły na temat: salatka z czerwona fasola i prazonym slonecznikiem
  • Więcej energii w siedem dni!

    To naprawdę możliwe! Krótka dieta sprawi, że będziesz silniejsza i uodpornisz się na wirusy. A do tego zapniesz pasek o dziurkę dalej! Nie musisz odejmować kalorii. Wystarczy dodać produkty, które lubi twój organizm.

  • Dieta dla zdrowia i dobrej formy

    .... Sięgaj też po białko roślinne. Dobrym jego źródłem jest np. czerwona soczewica, fasola, ziarno amarantusa. Tłuszcze: Używaj dziennie nie więcej niż 2-3 łyżek tłuszczów roślinnych dobrej jakości...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...i rośliny strączkowe (fasola, groch, soczewica) - nie więcej niż pół szklanki. Przykładowe menu: Śniadanie:  jajecznica usmażona na 2 łyżkach oliwy extra virgin, z kilkoma suszonymi pomidorami(...) cukru, makaron razowy, brązowy ryż, kasze - warzywa np. różne gatunki sałat, roszponka, rukola, pomidory, papryka, cykoria, por, ogórki, papryka czerwona i zielona, a także kiszone, marchew i soki...

  • Ve(ge)sele: Na liściu sałaty

    Przed wami wasz najważniejszy dzień. Ślub i przyjęcie weselne. Zapewne również moc przygotowań i dylematów dotyczących menu. A szczególnie, jeśli wśród waszych gości znajdą się osoby nie spożywające produktów odzwierzęcych.

  • Dobrana para

    ...uczonych z University of Florida, może też znaczyć, że zapobiega nowotworom. Na deser: Sałatka owocowa z malin, pokrojonych w kostkę jabłek i połówek winogron skropionych sokiem z cytryny. Fasola...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...i zmniejszą poziom estrogenów. Dobrym źródłem białka będą też nasiona strączkowe (soczewica, fasola). Do przyprawiania używaj czosnku, majeranku, bazylii i ziół prowansalskich. • Co ci szkodzi: Ogranicz(...). fasola. • Co ci szkodzi: Mimo, że 100 g sera topionego dostarcza 400-500 mg wapnia, nie powinnaś jeść go zbyt wiele. Zawiera dużo tłuszczu, a więc i nasyconych kwasów tłuszczowych. Z tego samego...

Przepisy na temat: salatka z czerwona fasola i prazonym slonecznikiem
  • Kuchnia izraelska: Miks smaków świata

    ...tradycja. Typowe warzywne przystawki to tabouleh - surowe posiekane pomidory, czerwona papryka, ogórek z oliwą, czosnkiem i kuskusem oraz madbukha - bakłażan gotowany w śmietanie i oliwie. Bardzo...