• Informacje na temat:

    sałatka z fasolki szparagowej i jajek

Artykuły na temat: sałatka z fasolki szparagowej i jajek
  • ...1 op. (ok 45 dag) mrożonej zielonej fasolki szparagowej, 4 jajka, 2 cebulki szalotki, 6 łyżek oleju roślinnego, 2 łyżeczki soku z cytryny (ew. octu winnego), 2 łyżeczki miodu, sól, pieprz.

  • Jesienna sałatka jarzynowa z fasolką szparagową

    Składniki na 4 porcje:: - 30 dag. ugotowanych w mundurkach ziemniaków, - 1 cebula, - 0,5 torebki mrożonej fasolki szparagowej, - 4 pomidory, - 3 jajka ugotowane na twardo, - kilka czarnych oliwek, - sól, pieprz, - sok z 1 cytryny, - 0,5 szkl.majonezu, - 2 łyżki siekanej natki pietruszki Przygotowanie: Pomidory i jajka pokroić w cząstki. Fasolkę wrzucić na posolony wrzątek, gotować...

  • ...z cytryny. Rodzaje fasolki W Polsce dostępna jest fasolka żółta i zielona. Różnią się one kulinarnym przeznaczeniem. Fasolka żółta ma kremowy, delikatny smak i po krótkim obgotowaniu jest...

  • Składniki: 1 bagietka, 5 dag parmezanu, 30 dag łososia, 12 przepiórczych jajek, sól, 5 dag fasolki szparagowej, 10 dag pomidorków koktajl., 1 pęczek rzodkiewek, 1 garść mieszanych sałat, 50 ml szampana, bazylia, 4 łyżki octu balsam., kiełki, 3 łyżki cukru, olej, pieprz.

  • Składniki na 4porcje: 120 g młodej zielonej fasolki szparagowej, 800 g ziemniaków, 4 jajka, 2 pęczki cebulki dymki, pęczek rzodkiewek, sól, pieprz, 1 łyżka musztardy dijońskiej, 2 łyżki oliwy, gałązka selera naciowego...

  • ...● Duże jajko ● ok. 100-150 g chudej szynki ● młody por ● 2-3 ugotowane lub upieczone ziemniaki (możesz użyć pozostałych z obiadu) ● olej do smażenia; opcjonalnie: ● 1/3 puszki fasolki szparagowej (może być też świeża, zblanszowana) ● sól morska lub himalajska ● świeżo mielony pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: 1 bagietka, 5 dag parmezanu, 30 dag łososia, 12 przepiórczych jajek, sól, 5 dag fasolki szparagowej, 10 dag pomidorków koktajl., 1 pęczek rzodkiewek, 1 garść mieszanych sałat, 50 ml szampana, bazylia, 4 łyżki octu balsam., kiełki, 3 łyżki cukru, olej, pieprz.

  • Składniki: 4 steki z tuńczyka (możesz zastąpić 2 puszkami tuńczyka), 2 łyżki oliwy, 12 małych ziemniaków, 250 g zielonej fasolki szparagowej, 2 główki sałaty masłowej, żółta i czerwona papryka, 200 g pomidorków koktajlowych, 90 g oliwek, 4 jajka na twardo, 12 anchois, sól, pieprz.

  • Składniki: 20 dag fasolki szparagowej, jajko, 3 ziemniaki, pieprz, 3 plasterki boczku, sól, posiekane zioła...

  • Pyszna fasolka

    ...na maśle bułką tartą. Ale warto też wykorzystać fasolkę w znacznie nowocześniejszych daniach.  Fasolka à la szparagi w szynce Składniki: 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej, 20 dag plastrów szynki(...), 20 dag fasolki szparagowej, 1 żółtko jajka, 1 całe jajko, 1 szklanka bułki tartej, sól, pieprz, olej do smażenia. Przygotowanie: Schab pokroić na porcje, każdą rozbić. Fasolkę szparagową oczyścić...

Wideo na temat: sałatka z fasolki szparagowej i jajek
  • Przepis na pożywny lunch

    Co zabrać do pracy, by skutecznie się pożywić, ale też nacieszyć oko pięknym daniem? W studiu programu "Pytanie na śniadanie" gościł kucharz Dominik Moskalenko. Podał przepis na sałatkę z fasolki szparagowej z jajkiem na miękko, która idealnie sprawdzi się na lunch. Uroku daniu zdecydowanie dodaje fioletowy ziemniak. (Źródło: TVP/x-news)

Przepisy na temat: sałatka z fasolki szparagowej i jajek
  • Sałatka błyskawiczna - przysłała Mieczysława

    Duży słoik fasolki szparagowej, jajka ugotowane na twardo - 10 sztuk, majonez - 1 słoik, keczup - 0,5 szklanki.

  • Sałatkowy klasyk z Nicei

    Wywodzi się z Nicei, gdzie rybacy jedli ją po powrocie z połowów. Dzisiaj to najbardziej znana na świecie francuska sałatka. Jej nieodzowne składniki to tuńczyk, jajka na twardo i pomidory. Jak przygotować sałatkę nicejską?

  • Jesienna sałatka jarzynowa

    Składniki na 4 porcje:: - 30 dag. ugotowanych w mundurkach ziemniaków, - 1 cebula, - 0,5 torebki mrożonej fasolki szparagowej, - 4 pomidory, - 3 jajka ugotowane na twardo, - kilka czarnych oliwek, - sól, pieprz, - sok z 1 cytryny, - 0,5 szkl.majonezu, - 2 łyżki siekanej natki pietruszki Przygotowanie: Pomidory i jajka pokroić w cząstki. Fasolkę wrzucić na posolony wrzątek, gotować...

  • Wielkanoc pełna smaku - Pieczony Kurczak Zagrodowy z wiosennymi warzywami

    Pełne radości, rodzinne, wiosenne – takie właśnie są Święta Wielkanocne. W uroczystej atmosferze spotykają się bliscy i znajomi, a na świątecznych stołach pojawiają się tradycyjne wielkanocne potrawy. Oprócz żurku czy jajek, królują przygotowywane na wiele sposób mięsa. Wiosenny, oryginalny w smaku i prosty do przygotowania Kurczak Zagrodowy to doskonały pomysł na pyszne ucztowanie.

  • Potrawy na cały tydzień

    ...naprzemiennie ziemniaki, i mięso. Zapiekaj 30 minut w temp. 180 st. C. Pod koniec posyp startym żółtym serem i natką.  Sałatka z czerwonej kapusty Sposób przygotowania 1. Kapustę(...).  Sałatka z fasoli 1. Fasolkę szparagową i fasolę białą ugotuj w osolonej wodzie lub na parze. Czerwoną cebulę pokrój, jajka ugotuj na twardo. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach...

  • Nowe pomysły na tradycyjne kotlety

    ...1 pęczek szczypiorku 3 dag żółtego sera typu parmezan 2 łyżki klarowanego masła garść rzeżuchy sól, pieprz Sałatka: po 25 dag zielonej i żółtej fasolki szparagowej 3 kolorowe pomidory 2 dymki 2-3 łyżki soku cytrynowego 1 łyżeczka miodu 3 łyżki oleju sól, pieprz Przygotowanie: 1. Obie fasolki oczyść, opłucz, gotuj 10 minut w posolonej wodzie. Odcedź, osącz...

  • Magda Gessler: Lekko, łatwo i…

    Insalata mortadella Składniki: - 100 g mortadeli - 50 g szpinaku - 2 czerwone cebule - 100 g mrożonego bobu - 100 g fasolki szparagowej - 2 jajka - pieczywo tostowe winegret:   -100 ml oliwy - 2 łyżki octu balsamicznego - 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej - 1 łyżeczka miodu lipowego - 1 łyżka wody - sól, pieprz Sposób przygotowania: Liście szpinaku umyj i osusz. Ugotuj bób w osolonej...

  • Przyjęcie w szwedzkim stylu

    ...olej. Dodać 6 łyżek ciepłej wody. Wmieszać 2 gałązki posiekanego koperku. Sos podawać do łososia. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja zawiera: 1930 kJ/461 kcal Gratin z fasolki szparagowej Składniki na 6-8 osób: - 2 kg fasolki szparagowej, - sól, - 4 kromki pieczywa tostowego, - 100 g sera ementaler, - 4 gałązki tymianku, - 150 g kwaśnej śmietanki, - 100 g masła, - tymianek do...