• Informacje na temat:

    sałatka z grzybów i papryką

Artykuły na temat: sałatka z grzybów i papryką
  • Składniki dla 4 osób: 40 dag fasolki szparagowej • 20 dag boczku wędzonego • pół puszki marynowanej ciecierzycy • 15 dag grzybów • 30 dag bobu • łyżeczka wędzonej papryki • olej do smażenia • ząbek czosnku • szczypta mielonego imbiru • sól • pieprz.

  • ...grillowej na złoty kolor. Rukolę opłucz, osusz, wymieszaj z grzybami, papryką i kaparami. Osobno połącz ocet, 100 ml i cukier. Sos dopraw solą i pieprzem. Dodaj 1-2 łyżki posiekanej natki. Polej sałatkę...

  • Sałatka azjatycka

    Składniki na 4 porcje: 40 dag polędwicy wołowej, 4 łyżki oleju, 2 papryczki peperoni, 16 grzybów shitake, 1 papryka, 2 łyżki sosu rybnego, 12 pomidorków koktajlowych, 1 cytryna, 2 łyżeczki cukru, 3 dymki, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka ziaren sezamu, 1/2 główki kapusty pekińskiej.

  • Składniki na 4 porcje: • 20 dag makaronu • 40 dag kurek • 20 dag małych pomidorków koktajlowych • 1 czerwona cebula • 1 czerwona papryka • 1 ogórek • 4 gałązki bazylii • 2 łyżki naturalnego masła • 1 słoiczek gotowego dressingu czosnkowego.

  • Sałatka z kurkami - w 30 minut

    Składniki na 4 porcje: - 20 dag makaronu, - 40 dag kurek, - 20 dag małych pomidorków, - czerwona cebula, - czerwona papryka, - ogórek, - 4 gałązki...

  • Pikantny kurczak z kalafiorem i grzybami (dieta nowojorska) - w 25 minut

    Składniki na 1 porcję: - 150 g kalafiora, - 200 g zielonych szparagów, - 150 g grzybów shitake, - 1-2 papryczki chilli, - trochę szczypiorku, - 120 g filetu z kurczaka, - sól, - świeżo zmielony pieprz, - 2 łyżeczki oleju, - 100 g ogórka sałatkowego, - 50 g czerwonej papryki, - 1 łyżeczka octu winnego (białego) Przygotowanie: Kalafiora podzielić na małe różyczki, dolną część...

  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    Sałatka podlaska z kurkami Składniki: 25 dag kurek, 10 dag borowików, 10 dag podgrzybków (można dodać także kilka pieczarek), 3 łyżki masła, sól, pieprz, cukier, pęczek dymki, żółtko, po łyżeczce(...) kurczak (ok. 1,3 kg), 30 dag grzybów leśnych, cebula, jajko, 1/2 szkl. bułki tartej, 2 łyżki mielonych orzechów włoskich, 10 dag rodzynek, pęczek natki, sól, pieprz, mielona papryka, tymianek, olej...

  • Kolorowe sałatki na letnie obiady

    ...sałatkę na talerze. Udekoruj  listkami bazylii i podawaj. Azjatycka z polędwicą Składniki: - 40 dag polędwicy wołowej, - 4 łyżki oleju, - 2 papryki pepperoni, - papryka, - 20 dag grzybów shiitake(...) w piekarniku (20 min), przestudź, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w paski. Umyj i osącz szpinak, botwinkę, rukolę oraz radicchio. Wymieszaj z papryką. Sałatkę przełóż na półmisek, obłóż lekko...

  • Wynaleziony w Chinach „twarożek”

    Wprowadzamy go do swojej diety nie ze względu na walory smakowe, lecz na jego cenną zawartość. Niskokaloryczny, lubi się z warzywami, grzybami i ziołami.

  • W naszej kuchni stanowi główny składnik surówek i sałatek, chociaż dopiero po ugotowaniu albo zesmażeniu kapusta ta wydobywa swój naturalny słodkawy smak.

Przepisy na temat: sałatka z grzybów i papryką
  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...- 20 dag grzybów shiitake (najlepiej świeżych) - 10 dag pomid. koktaj. - 2 łyżki sosu rybnego lu ostrygowego - limetka - 2 łyżeczki cukru - 3 dymki - 2 ząbki czosnku - łyżeczka sezamu - rzeżucha(...) w piekarniku (20 min), przestudź, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w paski. Umyj i osącz szpinak, botwinkę, rukolę oraz radicchio. Wymieszaj z papryką. Sałatkę przełóż na półmisek, obłóż lekko przestudzonym...

  • Sałatka z kurkami

    Smakołyki z lasu.

  • Pikantny kurczak z kalafiorem i grzybami (dieta nowojorska)

    Składniki na 1 porcję: - 150 g kalafiora, - 200 g zielonych szparagów, - 150 g grzybów shitake, - 1-2 papryczki chilli, - trochę szczypiorku, - 120 g filetu z kurczaka, - sól, - świeżo zmielony pieprz, - 2 łyżeczki oleju, - 100 g ogórka sałatkowego, - 50 g czerwonej papryki, - 1 łyżeczka octu winnego (białego) Przygotowanie: Kalafiora podzielić na małe różyczki, dolną część...

  • Wigilia po włosku

    Boże Narodzenie zachwyca swym ciepłem, rodzinną atmosferą i pysznymi potrawami. Na polskim wigilijnym stole nie może zabraknąć takich potraw jak: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami czy karp. Jednak jak wiele jest krajów, tak samo dużo zwyczajów i tradycji. Zatem jak przebiegają świętą np. w regionach śródziemnomorskich? Aby zobaczyć, co podczas tego okresu łączy i różni nas z Włochami, przenieśmy się na chwilę na Wigilię do Italii.

  • Proste dania z gotowanych ziemniaków

    ...i polać ugotowane kopytka. Oprószyć czerwoną papryką. Czas przygotowania 1,5 h. (razem z gotowaniem i studzeniem ziemniaków). Przepis na 4 osoby. Kieszonki z grzybami Składniki na 4 porcje(...) sałatka z soczewicą Składniki: - 0,5 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach, - 30 dag ugotowanej soczewicy, - 1 mały por, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki oleju, - sól, pieprz, - sok z połowy...

  • Grill po wegetariańsku

    .... Podajemy z sosem. Owocowa sałatka Sposób przygotowania Owoce i pomidorki grillujemy przez kilka minut z każdej strony. Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki. Kiedy owoce będą gotowe...

  • Zdrowe przekąski z grilla

    .... Doskonale komponują się z czosnkiem i cebulą, a także ostrą papryką oraz delikatnymi serami. Aby urozmaicić nasze przyjęcie grillowe możemy przygotować kilka wersji tej przekąski tak, żeby każdemu przypadła ona do gustu. Grillowana sałatka Gdy mówimy o zdrowym grillowaniu wielu z nas nasuwają się jedynie grillowane warzywa. Zwykle na nasz ruszt trafia papryka, cukinia, bakłażan czy plasterki...

  • 5 sposobów na ryż!

    Zastąpi płatki Na pierwsze śniadanie do mleka (również roślinnego), ugotowany ryż jest wspaniałym dodatkiem! Zastąpi płatki (często niestety dosładzane), doda nam energii, nasyci. Możesz też zjeść go na śniadanie z jogurtem lub smoothie. Sałatka raz - dwa Ryż (który np. został z obiadu) plus dowolne dodatki, i mamy pyszną sałatkę! Dobrze łączyć go z warzywami (papryka, kukurydza, pomidory...

  • Produkty sezonowe - co i dlaczego jeść latem?

    ...tego związku w swojej diecie.   ·         jagody To   jedne z niewielu, obok grzybów leśnych, dzikich składników naszej współczesnej diety. Świetnie sprawdzają się w kuchni jako dodatek do...

  • Restauracja Blue Cactus & Iguana Lounge

    Amerykańska restauracja Blue Cactus to miejsce, które na kulinarnej mapie Warszawy istnieje od roku 1996. Reprezentuje ono kuchnię TEX-MEX oraz southwest, które wywodzą się z pogranicza Meksyku i USA. W r. 2000 przy restauracji powstał Klub Iguana Lounge.