• Informacje na temat:

    sałatka z małymi cebulkami

Artykuły na temat: sałatka z małymi cebulkami
  • Sałatka z marynowanymi pieczarkami

    Składniki na 4 porcje. Sałatka: 1 słoik marynowanych pieczarek (800 ml), 3 jajka, 20 dag szynki w kawałku, 15 dag startego żółtego sera, 1 pęczek grubego szczypiorku z cebulką, pieprz. Sos: 5 łyżek gęstej śmietany 18%, 1 łyżka majonezu, 1 mały ząbek czosnku, szczypta cukru, sól, biały pieprz.

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 4–5 jajek, 1 mały ogórek sałatkowy, 1 mała cebulka (najlepiej szalotka), 1/2 szkl. startego żółtego sera, kilka gałązek koperku, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego, spora szczypta skórki otartej z cytryny, sól, świeżo mielony pieprz.

  • Skład na 5 porcji: ● 4 ziemniaki ● 3 marchewki ● 4 jajka ugotowane na twardo ● 4 płaty śledzi marynowanych ● 4 średnie buraki ● cebulka dymka ● pół puszki kukurydzy konserwowej ● sól, pieprz, szczypta cukru ● 2 łyżki octu winnego ● mały słoik majonezu ● 2 czerwone cebule.

  • ● 250-300 g filetów z wybranej ryby (pstrąga, dorsza, mintaja) ● kilka młodych, małych buraczków ● kilka rzodkiewek ● marynowane cebulki (kilka sztuk białych; mogą być też barwione kurkumą – złociste oraz czerwone) ● olej ● garść roszponki ● kilka gałązek koperku, przyprawy: ● sól morska ● świeżo mielony pieprz – zielony i czarny ● oliwa z oliwek ● ocet winny biały ● ew. 2-3 łyżeczki tapenady (pasty z czarnych oliwek; łatwo ją zrobić w domu).

  • Sałatka z makreli i jajek w cytrynach

    ...sałatką. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 2-3 godz., by sałatka się schłodziła. Podawaj udekorowane koperkiem z kawałkami bagietki posmarowanej masłem czosnkowym. Jak zrobić domowy majonez...

  • Składniki na 8 porcji: ✓ 150 g gotowanej szynki ✓ 40 g masła ✓ 1/4 szklanki mąki ✓ 1 i 1/2 szklanki mleka ✓ 1/2 szklanki startego sera typu parmezan ✓2 cebule dymki ✓ 2 łyżki natki pietruszki ✓ 2 jajka ✓ szklanka bułki tartej ✓ olej do smażenia Sałatka: ✓ szklanka rukoli ✓szklanka bobu (może być mrożony) ✓ 250 g pomidorków cherry ✓2 łyżki oliwy ✓sok z 1/2 cytryny ✓ sól, pieprz...

  • Fondue w bułkach z sałatką z kalafiora i korniszonów

    Wyprawa w Alpy Sabaudzkie nie byłaby pełna bez fondue z obowiązkowym białym winem, które idzie do głowy, i chlebem do nabierania sera - pisze Rachel Khoo.

  • Składniki na 4-5 porcji: ozorek: 1 mały ozorek wołowy, po 2 listki laurowe, obrane ząbki czosnku, ziela angielskie qskórka z 1/2 cytryny,1 łyżeczka soli, 1 marchew, 1 cebula, 1 seler, 1 por; sałatka: 1/2 czerwonej papryki, 1/2 szkl. mrożonego groszku, 1 ogórek kwaszony, 2 plastry boczku; sos: 3-4 łyżki majonezu, 1/2 łyżeczki soku z cytryny, 1 cebulka, sól, pieprz...

  • ...kremowym serkiem, posypujemy rodzynkami albo serwujemy z nadzieniem z sera pleśniowego posypanym orzechami włoskimi. Pyszna sałatka z cykorii Smak cykorii pozwala na eksperymentowanie, daj się więc...

  • W naszej kuchni stanowi główny składnik surówek i sałatek, chociaż dopiero po ugotowaniu albo zesmażeniu kapusta ta wydobywa swój naturalny słodkawy smak.

Przepisy na temat: sałatka z małymi cebulkami
  • Składniki: 15 dkg sera żółtego, 15 dkg wędliny drobiowej, słoiczek konserwowej cebulki, 1 papryka czerwona, puszka kukurydzy, łodyga selera naciowego, mały słoiczek majonezu, pieprz.

  • Składniki: dwie piersi z kurczaka, 3 cebulki, 5-6 ogórków, papryka konserwowa, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, puszka groszku, majonez, keczup, kapusta pekińska.

  • Składniki : w zależności od ilości jaką chcemy zrobić podane ilości można zwiększać - ok.0,5 kg ziemniaków, dwa udka wędzonego kurczaka to ok.0,5 kg, pęczek cebulki zielonej, 3 jajka, 3 ogórki konserwowe, 1 mały jogurt naturalny, majonez ok. 3 łyżki stołowe, musztarda ziarnista ok. 2 łyżeczki, ząbek czosnku lub dwa, oliwa - 3 łyżki stołowe, sól i pieprz do smaku.

  • Z garnków świata - Grecja

    Oliwa z oliwek i stoły zastawione ogromną ilością talerzyków - z zupami, drugimi daniami, sałatkami, sosami, przekąskami, winem i ouzo (wódką anyżkową) to charakterystyczne cechy kuchni greckiej.

  • Przygotowanie Filety opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki 3x3 cm. Wymieszać składniki marynaty, włożyć kawałki ryby i odstawić na 2-3 godz. do lodówki. Następnie kawałki ryby nabić na szpadki przekładając małymi cebulkami, pomidorkami, pieczarkami i boczkiem. Piec na ruszcie ok. 10 min. smarując marynatą. Podawać z ryżem i sałatkami. Życzę smacznego. Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas...

  • Kulki z szynki z zieloną sałatą

    ...bułki tartej olej do smażenia Sałatka: szklanka rukoli szklanka bobu (może być mrożony) 250 g pomidorków cherry 2 łyżki oliwy sok z 1/2 cytryny sól, pieprz Przygotowanie: 1. Zasmaż mąkę(...). 2. Uformuj z masy kuleczki. Zanurz je w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. Chłódź 60 minut. 3. Rozgrzej w rondlu olej (jak na frytki). Wrzucaj małymi partiami kuleczki i obsmaż na rumiano. Osącz...

  • Obiad dla singla w pół godziny

    Proponujemy trzy doskonałe przepisy na dania z ryżu, które można przygotować w pół godziny.

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ...położyć plaster wątróbki. Wszystko oblać sosem pieczeniowym. Sałatka nicejska Składniki: - 750 g zielonej fasolki, - sól, - 4 jajka, - 500 g pomidorów, - 2 cebule, - główka sałaty rzymskiej(...) odcedź. Przełóż do dużej miski. Gotowy sos ponownie dopraw, wyłóż na makaron. Posyp parmezanem. Porcja zawiera: 415 kcal Sałatka włoska Składniki: - 1 bakłażan, - 2 małe cukinie, - czerwona i żółta...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...kcal Sałatka z zapiekanym serem feta Składniki na 4 porcje: - po 1 żółtej i czerwonej papryce, - 1 cukinia, - 300 g marchewki, - 250 g pieczarek, - pęczek tymianku, - 3 łyżki oleju...