• Informacje na temat:

    salatka z ryzem i wedlina i serem zoltym

Artykuły na temat: salatka z ryzem i wedlina i serem zoltym
  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    Przy wyborze diety warto się kierować nie tylko modą, lecz także opinią ekspertów. Sprawdź, który z dietowych hitów posłuży tobie.

  • Czym orientalna chata bogata, czyli rzecz o międzynarodowych weselach

    ...dania, warto jednak postawić na najbardziej oczywiste skojarzenia. Pozwól najbliższym napawać się smakiem świeżych tortilli z pomidorową salsą, quesadillas z roztopionym żółtym serem i gorącą fajitą...

  • Więcej energii w siedem dni!

    Mówimy: "Zima, więc trzeba solidniej jeść". Sięgamy po grzanki z żółtym serem, tłuste mięso, słodkie bułeczki... Liczymy na to, że będą nas rozgrzewać, ale często daje to efekt odwrotny. Bo są to produkty, które silnie zakwaszają organizm. Zaburzają tym jego działanie, obniżają odporność i sprawiają, że czujesz się (i jesteś) cięższa. Stąd brak energii, bóle głowy... Na szczęście jest to stan...

  • Żywność, która zniszczy ci zdrowie

    Jednym z powodów, które skłoniły mnie do przejścia na zdrowy tryb odżywiania, była chęć poprawienia samopoczucia. Zrozumiałam, że jedzenie przetworzonej żywności zawierającej cukier i sztuczne dodatki sprawiało, że czułam się poirytowana, ociężała albo bez powodu pobudzona lub po prostu miałam podły nastrój. Odrobina śmieciowego jedzenia na wynos uspokajała moje kubki smakowe na jakieś 5 minut, ale godzinę później musiałam zmagać się ze złym samopoczuciem - pisze Sophie Uliano, autorka...

  • Co jeść, by obniżyć ciśnienie

    Wprowadź niewielkie zmiany w diecie, zrezygnuj z tłustego i słonego jedzenia, a z dnia na dzień poczujesz się lepiej.

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    Od czego zacząć? Zasada pierwsza: musi być oryginalnie i odrobinę wykwintnie, co nie znaczy - drogo. Po drugie - całość sylwestrowego albo karnawałowego przyjęcia najlepiej wcześniej zaplanować (lista zakupów to podstawa!), żeby uniknąć nerwowych przygotowań "za pięć dwunasta". Jeśli zamierzamy bawić się nie w luksusowym hotelu, ale w gronie najbliższych przyjaciół, możemy śmiało zaproponować im podział kulinarnych obowiązków.

Przepisy na temat: salatka z ryzem i wedlina i serem zoltym
  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    Według danych gromadzonych przez Banki Żywności w Polsce marnuje się 9 milionów ton jedzenia rocznie. Badacze nie mają wątpliwości – jeśli nie zmienimy swoich przyzwyczajeń, ceny żywności poszybują w górę, a niektórych produktów po prostu może zabraknąć. Sylwia Majcher – dziennikarka i współautorka bloga kuchniawformie.pl w odpowiedzi na ten problem napisała książkę „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia ZERO WASTE po polsku”. W rozmowie z Interią podpowiada, co możemy zrobić, by kupować mniej, ale...