• Informacje na temat:

    sałatka z warzywami jesiennymi

Artykuły na temat: sałatka z warzywami jesiennymi
  • Składniki na 12 sztuk: 4 pomidory malinowe • 2 czerwone papryki • puszka czerwonej fasoli • 2 kolby kukurydzy • mały słoiczek zielonych oliwek • 2 ogórki konserwowe • pęczek natki pietruszki • 2 łyżeczki cukru • oliwa z oliwek.

  • ...warzywami oraz sałatą. Polej sosem. Sałatkę posyp pokruszonym serem feta.

  • Pięć jesiennych sałatek

    Sałatka z polędwiczką wołową Składniki na 4 porcje: - 30 g orzechów włoskich, - 200 g mieszanych warzyw liściowych (np. sałaty, rukoli, roszponki),...

  • Ziemniak - powrót króla warzyw

    Na dobrą pracę mięśni i jesienną chandrę.

  • Składniki na 6 porcji: ● sałata lodowa ● pół małej czerwonej kapusty ● 40 dag miąższu dyni ● 5 łyżek suszonej żurawiny ● pół szklanki pestek słonecznika ● opakowanie sera feta. Sos: ● 3 łyżeczki octu winnego ● 50 ml oliwy ● po łyżeczce musztardy, miodu i soku z cytryny ● sól ● pieprz ● listki bazylii.

  • Dieta jesienna - jak dobrze zjeść i nie przytyć?

    .... Czym się różni od letniej? Anna Jelonek: Zmienia się temperatura - jest zimno. Potrzebujemy produktów ciepłych, które rozgrzałyby nasz organizm. Lato kojarzy się z odchudzaniem, sałatkami, warzywami, sokami. Teraz pojawia się czas, kiedy powinniśmy zwiększyć swoje zapotrzebowanie energetyczne i rozgrzać organizm. Jakie to powinny być produkty i dlaczego? - To są produkty, których...

  • Nie masz czasu codziennie chodzić na targ po świeże warzywa i owoce? Mamy na to sposób!

    Nie zawsze masz czas, aby pędzić rano na targ po owoce i warzywa, a przecież nie może ich zabraknąć w wiosennej i letniej kuchni. Podpowiadamy, jak przechowywać warzywa i owoce, aby mieć je zawsze pod ręką.

  • Jesienne gotowanie

    ...daniami, którymi częstuje się gości. Warto je wprowadzić również do codziennego jadłospisu. Debiutujące gospodynie ze wstępu nauczą się, jak postępować z warzywami, by - poza dostarczeniem domownikom...

  • ...i pasteryzuj 15 minut. Sałatka jest świetnym dodatkiem do jesiennych dań. Elżbieta Pawelec z Elbląga...

  • Słoik pełen witamin

    Wykorzystaj jesienne owoce i warzywa. Przetwory z nich nie tylko urozmaicą zimowe menu, ale też pomogą zachować odporność.

Przepisy na temat: sałatka z warzywami jesiennymi
  • Jesienna sałatka

    ...dynię wymieszaj z upieczonymi warzywami oraz sałatą. Polej sosem. Sałatkę posyp pokruszonym serem feta...

  • Pieczone jesienne warzywa z aromatycznym zielonym pesto

    Sposób przygotowania Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. W misce wymieszać oliwę z oliwek, słodką paprykę,...

  • Jesienne "superfoods"

    Jesienią lekkie sałatki zamieniamy na nieco cięższe, bardziej sycące dania. Jednak nawet w tym czasie, sprzyjającym kulinarnej przesadzie, można sięgać po produkty, które przyczynią się do oczyszczenia organizmu.

  • Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia

    ...przepis na pyszną sałatkę z grillowanymi warzywami z dodatkiem owoców miechunki. To idealna propozycja na ożywienie jesiennego nastroju!     Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki...

  • 5 jesiennych sałatek

    ...doskonale skomponowane smaczne dania. Sałatka z polędwiczką wołową, gruszkami, serem gorgonzola i orzechami włoskimi Składniki na 4 porcje: - 30 g orzechów włoskich, - 200 g mieszanych warzyw(...) i nakładać na talerze wraz z polędwiczką. Posypać serem i orzechami. Czas przygotowania: 20 minut Jedna porcja zawiera: 1800 kJ/430 kcal Sałatka z dynią, boczkiem i suszonymi pomidorami Składniki na...

  • Sałatka włoska

    Jesienna propozycja.

  • Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami

    Dynia, to niezwykłe warzywo przybyło do Europy w XVI wieku z odległej Ameryki Południowej, gdzie ceniono je głównie za walory lecznicze. Europejczycy docenili ją również za walory smakowe, a ilość proponowanych kulinarnych rozwiązań zaskakuje nawet największych smakoszy tego jesiennego warzywa.

  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    ...i wszechstronne pesto doskonale skomponuje się z makaronami, mięsem, tostami oraz gotowanymi warzywami.

  • Poznaj wszystkie tajemnice dyni!

    Dynia – od lat coraz częściej gości w domach Polaków. Głównie jako bohaterka kuchennych eksperymentów, ale nie tylko. Gatunków dyni jest mnóstwo. Podobnie zresztą jak sposobów jej zastosowania w kuchni czy medycynie. Zaś sama historia tego warzywa jest dłuższa i ciekawsza, niż się może wydawać.