• Informacje na temat:

    sałatki z makaronem i kiełbasą

Artykuły na temat: sałatki z makaronem i kiełbasą
  • Makaron na ostro

    Trzy pomysły na szybkie obiady z makaronem.

  • Wiem, ze komentarze znikaja, wiec czynie wpis, by podziekowac za ciekawe ''polsko-angielskie'' kuchenne spostrzezenia. I muzyczne tez. Ubolechowskiej...

  • W naszej kuchni stanowi główny składnik surówek i sałatek, chociaż dopiero po ugotowaniu albo zesmażeniu kapusta ta wydobywa swój naturalny słodkawy smak.

  • Makarony niebanalnie

    .... Na patelni rozgrzej masło, wsyp kurki, smaż na małym ogniu przez około 8-10 minut, stale mieszając. Grzyby wymieszaj z makaronem. Pomidorki pokrój na połówki, a ogórek w cienkie plasterki. Czerwoną(...), przelej zimną wodą. Pierożki wymieszaj z warzywami oraz kiełbasą. Dodaj rukolę i oliwki. Sałatkę polej sosem śmietanowym, wymieszaj. WBS...

  • ...charakterystyczną goryczkę, staje się delikatniejszy. Dlatego jarmuż warto też mrozić. Młode listki możemy jeść surowe. Na przykład położyć na kanapkę lub dodać do sałatki. Wybornym dodatkiem do dań(...). Wybornie smakuje zestawiony z mięsem. Dobrze komponuje się z podsmażoną białą kiełbasą, pieczoną kaczką, ale też rybami i małżami. Najprostszy dodatek do dań obiadowych to jarmuż duszony...

  • Zapiekanki

    Jeśli masz w lodówce wszystkiego po trochu, zrób zapiekankę.

  • Penne a raczej Maccharoni Piselli i menu na nadchodzący tydzień

    ...zmieniaczane albo inne mączne placki -          a na kolacje chleb z czymś czyli z kiełbasą, pasztetową i z plastrem pomidora czy ogórka Muszę przyznać, że od lat już tak nie jem a moje dziecko nigdy tak...

  • Szczupła i zdrowa dzięki dobrym tłuszczom

    .... Unikaj też prażenia orzechów, np. do sałatki, bo wysoka temperatura niszczy kwasy omega-3. Wystarczy, jeśli dziennie zjesz garść orzechów (30 g), bo są wysokokaloryczne. Awokado to prawdziwy owoc...

  • Szałwia - lekarstwo i dodatek do dań

    Listki szałwii nie tylko dodają potrawom ciekawego aromatu, ale poprawiają i wzbogacają ich smak. Dodajemy je do pizzy, makaronu, a nawet pierogów. Przyjemnie gorzka, świetnie komponuje się z drobiem, wieprzowiną, cielęciną, boczkiem, kiełbasą, tłustymi rybami, ziemniakami, pomidorami i bakłażanami. Fantastycznie zastępuje rozmaryn w pizzy. Ponieważ ułatwia trawienie, jest idealnym dodatkiem do...

  • Zdrowe, bo z tłuszczem? Tak, to możliwe!

    Jedni namawiają, aby skreślić go z jadłospisu, inni, że to marketing i można tłuszcz jeść do woli. Prawda tkwi pośrodku. Podpowiadamy, po jaki tłuszcz sięgać i ile go jeść, aby dobrze służył naszemu zdrowiu.