• Informacje na temat:

    schab w śmietanie z piekarnika

Artykuły na temat: schab w śmietanie z piekarnika
  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Skład na 4 porcje: ● 4 kotlety wieprzowe ze schabu bez kości ● 4 plasterki szynki ● 4 plastry żółtego sera do zapiekania np. gouda, edamski ● sól i pieprz ● 1 jajko ● pół szklanki śmietany ● 4 łyżki bułki tartej ● 4 łyżki mąki ● tłuszcz do smażenia...

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag schabu z kością, 15 dag sera gouda w jednym kawałku, 150 ml śmietany 18 proc., 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, masło klarowane do obsmażenia, natka pietruszki, mąka do oprószenia...

  • Kotlety inaczej

    Tradycyjne kotlety schabowe nie muszą być zawsze takie same.