• Informacje na temat:

    schabowe nadziewane mięsem mielonym

Artykuły na temat: schabowe nadziewane mięsem mielonym
  • Składniki na 8 porcji: 1–1,2 kg schabu bez kości, 40 dag mięsa mielonego z łopatki, 1 jajko, 3/4 szkl. bulionu, 1 łyżeczka tymianku, 1/2 łyżeczki bazylii, 1/2 łyżeczki tymianku, 1/2 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka krojonego koperku (u mnie mrożony), 1 łyżeczka krojonej zielonej natki pietruszki (u mnie mrożona), szczypta pieprzu cayenne, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku.

  • Składniki na 4 porcje: 4 buraki (w sumie 1,5 kg), 1 kg ziemniaków, 50 dag sznycli schabowych, 20 dag pieczarek, 15 dag korniszonów, 20 dag śmietany kremówki, 150 ml wytrawnego białego wina, 200 ml mleka, dwie łyżki oliwy, biały ocet winny, 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej, mielona gałka muszkatołowa, sól, pieprz, majeranek.

  • Wieprzowina na stół!

    Nawet klasycznego schabowego możesz zaserwować inaczej. Smacznego!

  • ...szałwii. Zapiekaj je około 10 minut. Podawaj z bagietką. Zamiast mięsa Shitake bez problemu zastąpią schabowego. Wybierz grzyby o dużych kapeluszach. Po ugotowaniu ich w przyprawionej vegetą...

  • Cuda na kiju

    ...szczypiorku, 4 gałązki natki pietruszki. Przygotowanie: Tosty namocz w zimnej wodzie, odsącz i wymieszaj z mięsem mielonym, jajkiem i koncentratem. Przypraw solą pieprzem i słodką papryką. Uformuj 24(...) składniki curry i zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 20 minut. Przed końcem gotowania do garnka dodaj mieszankę azjatycką. Kotlety schabowe umyj, osusz i ponabijaj...

Przepisy na temat: schabowe nadziewane mięsem mielonym