• Informacje na temat:

    schabowe z grzybami

Artykuły na temat: schabowe z grzybami
  • Składniki na 8 porcji: ● 8 plastrów schabu ● szklanka posiekanych orzechów włoskich ● 12 pomidorków suszonych w zalewie ● 20 grzybów suszonych ● 4 łyżki posiekanej natki pietruszki ● bułka tarta do panierowania ● surowe jajko ● sól morska z młynka ● pieprz czarny świeżo mielony ● olej rzepakowy.

  • Składniki: 4 plastry schabu, kilka mrożonych podgrzybków lub innych grzybów, mała cebula, pół szklanki kwaśnej śmietany 18-proc., 2 łyżki masła, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, ostra i słodka papryka.

  • Roladki schabowe z grzybami, ogórkiem i boczkiem wędzonym

    Składniki: 4 plastry schabu, 4 plastry boczku wędzonego + 5 dag boczku wędzonego w kawałku, 15 dag pieczarek, 10 dag kurek, cebula, 2 ogórki kiszone, łyżka musztardy, masło klarowane, sól, pieprz.

  • Składniki: 1 kg schabu bez kości ● 200 g wędz. boczku ● 250-300 g mroż. borowików (można zastąpić pieczarkami) ● 100 g posiekanych orzechów włoskich ● 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki ● 3 łyżki pieprzu roztartego w moździerzu ● olej ● łyżka masła ● sól do smaku ● 2 cebule ● majeranek ● 2 posiekane ząbki czosnku.

  • Składniki na 4 porcje: 4 kotlety schabowe, 4 filety z kurczaka, 10 dag sera topionego, 10 dag żółtego sera, 1/2 litra bulionu, 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki oleju, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, papryka w proszku.

  • Schabowe w cieście grzybowym

    Składniki: 2 kotlety schabowe, garstka grzybów suszonych, średnia cebula,2 łyżki mąki, 8 łyżek mleka, jajko, olej do smażenia, vegeta, sól, pieprz.

  • Wieprzowina z grzybami i rozmarynem

    Macie już dość zwykłych schabowych? Ten przepis was zaskoczy!

  • ...1. Schab umyć, osuszyć. Rozciąć mięso tak, aby uzyskać duży płat. Rozbić lekko tłuczkiem. Można też pokroić na plastry (by zrobić małe roladki). Mięso natrzeć roztartym z solą czosnkiem, tymiankiem i pieprzem. Schłodzić godzinę lodówce. 2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, a potem kostkę lub zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać, podsmażyć na maśle razem z grzybami. Wystudzić...

  • Składniki (na 4 porcje): 4 plastry schabu, 35 dag obranych podgrzybków, 1 cebula, 2 łyżki żółtego sera, 1 szklanka bulionu, 4 łyżki śmietany 18 proc., 2 łyżki posiekanej natki, masło, olej, 2 łyżeczki mąki pszennej, zioła prowansalskie, sól, pieprz.

  • Roladki schabowe  w sosie śmietanowym. Krok po kroku

    Składniki: 4-5 plastrów schabu (około 500 g), mała cebula, 350 g obranych leśnych grzybów, 2 łyżki sera żółtego, zioła prowansalskie, 2 łyżki posiekanej natki, sól, pieprz. Sos: szklanka bulionu, 4 łyżki śmietany 18 proc., 2 łyżeczki mąki, sól, pieprz.

Przepisy na temat: schabowe z grzybami
  • Makaron po polsku

    ...z najpopularniejszych wigilijnych zup. Również tradycyjne łazanki z kapustą i grzybami oraz łazanki z makiem można często spotkać na wigilijnych stołach. Łazanki z kapustą i grzybami mają też swoją - mniej odświętną...

Dyskusje na temat: schabowe z grzybami
  • Re: tunezyjskie potrawy

    jaka kuchnia np zdrowsza? Tak, bardzo zdrowa , zwłaszcza na nerwy, co widać po moich reakcjach na Smakerze. Kuskus z baraniną i pieczonymi warzywami, omlet z rybą i grzybami , zupa pomidorowa tak ciężka ,że łyżka staje . Desery - brak słów- słodycz nad wszystko na świecie. ,że pyszczysko wykrzywia. Co jeszcze? No nic ciekawego. Jakub , to samo co u nas. I nawet schabowe były ha ha ha ha

  • Re: Schabowe z pieczarkami

    ja też jestem fanką dan z grzybami. nie ma to jak pierożki z kapusta i grzybami.