• Informacje na temat:

    ser naciowy salatka

Artykuły na temat: ser naciowy salatka
  • Przysmaki z selera naciowego - w 25 minut

    ...posypaną pokruszonym serem, dekorować liśćmi selera. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby. Selerowe łódki Składniki: - ogórek wężowy, - seler naciowy, - 1 mały ser (10 dag) ser pleśniowy(...) Przygotowanie: Winogrona umyć, osuszyć, większe pokroić, usunąć pestki. Seler naciowy pokroić w plastry. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić, skropić 1 łyżką soku z cytryny. Do oliwy dodać pozostały sok...

  • Składniki: 5 łodyg selera naciowego, ok. 5 liści sałaty lodowej, 12 pomidorków koktajlowych, 4 krążki ananasa z puszki, pomarańcza, 5 dag orzechów laskowych, 3 grzanki, opak. sera feta, opak. sosu sałatkowego typu greckiego, oliwa do sosu

  • Zielona sałatka z sosem winegret i niebieskim serem

    Składniki: 100 g prażonych orzechów włoskich Świeża bazylia 50 g rukoli 50 g sałata lodowa Seler naciowy 3 łyżki sosu winegret 60 g sera z niebieską pleśnią Wymieszaj sałatę z rukolą. Pokrój seler i dodaj do sałatki. Dodaj rozdrobnione orzechy. Dodaj sos winegret. Wymieszaj. Dodaj ser i bazylię.  

  • ...serem, wymieszać tuż przed podaniem. Przygotowanie: ok. 15 minut.

  • ...1. Brokuł podziel na różyczki i obgotuj. Osącz i ostudź. Ze śliwek usuń pestki i pokrój na cząstki, seler naciowy – w plasterki. 2. Połącz przygotowane składniki. Wymieszaj majonez z jogurtem. Przypraw i polej sałatkę. 3. Będzie ona bardziej sycąca, jeśli dodasz do niej trochę białego solonego sera, np. Jana.

  • Sałatka z ziołowym sosem

    .... Seler naciowy, podobnie jak rabarbar, ma ciągnące się łyka. Aby szybko się ich pozbyć, najlepiej obierać łodygi za pomocą noża szczelinowego do warzyw.

  • Pyszne sałatki dla dzieci

    ...daje ogromne możliwości wyboru składników, z których przysmak powstanie. Sałatka może być delikatna w smaku lub pikantna. Jeśli przyrządzimy ją z owoców, zmieni się w kolorowy deser, który z apetytem zje nawet roczny szkrab. W odróżnieniu od sałaty i surówki, które serwujemy jako dodatek do głównego dania, sałatka to pełnowartościowa potrawa i dobry pomysł na rodzinną przekąskę. Sałatka dla...

  • Składniki na sałatę fasolową: po puszce kukurydzy i fasoli czerwonej, papryka czer wona, 15 dag sera żółtego, 15 dag polędwicy drobiowej, 3 ząbki czosnku, pół cebuli, sól, pieprz, oregano, tymianek, keczup, sok z połówki cytryny. Składniki na potrawkę: pierś z indyka, seler naciowy, cebula, pół czosnku, 15 dag boczku wędzonego, 20 dag pieczarek, sól, pieprz, tymianek, puszka groszku zielonego...

  • Sałatka serowa z gruszkami - w 25 minut

    ...sera zwinąć w ruloniki i owinąć szczypiorkiem. Gruszki, seler i orzechy połączyć, doprawić solą i pieprzem, nakładać do salaterek. Sałatkę podawać z majonezem, dekorować serowymi rulonikami...

  • Ogórki to prawdziwi sprzymierzeńcy wszystkich, którzy są na diecie odchudzającej!

Wideo na temat: ser naciowy salatka
Przepisy na temat: ser naciowy salatka
  • Przysmaki z selera naciowego

    ...posypaną pokruszonym serem, dekorować liśćmi selera. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby. Selerowe łódki Składniki: - ogórek wężowy, - seler naciowy, - 1 mały ser (10 dag) ser pleśniowy(...) Przygotowanie: Winogrona umyć, osuszyć, większe pokroić, usunąć pestki. Seler naciowy pokroić w plastry. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić, skropić 1 łyżką soku z cytryny. Do oliwy dodać pozostały sok...

  • Sałatka serowa

    Z gruszkami i selerem naciowym.

  • Składniki: 15 dkg sera żółtego, 15 dkg wędliny drobiowej, słoiczek konserwowej cebulki, 1 papryka czerwona, puszka kukurydzy, łodyga selera naciowego, mały słoiczek majonezu, pieprz.

  • Sałatka "sylwestrowa" - przysłała Ewa

    ...1 seler naciowy ,1 słoik marynowanych cebulek, 20 dkg sera żółtego, 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 1 jabłko, 3 jaja, 1 puszka groszku, słoik majonezu, pieprz, sól...

  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    ...pietruszki oraz seler naciowy. Kremową konsystencję nada z kolei mleko migdałowe, kokosowe lub kilka łyżek jogurtu naturalnego. Na jesienne chłody Jak wszystkie gatunki kapusty, również jarmuż stanowi(...) fasola oraz czerstwe pieczywo, dzięki którym nabiera ona swojej charakterystycznej, gęstej konsystencji. Poza liśćmi jarmużu dodawane są świeże pomidory, seler naciowy, marchew, cebula i ziemniaki...

  • Proste dania na cały tydzień

    ..., kurczaka, warzywa. Piecz 40 minut w temp. 180 st. C. Z pomidorów zdejmij skórkę, duś z pokrojoną w kostkę cebulą i migdałami. Sosem polej zapiekankę.  Naleśniki z selerem naciowym 1. Mąkę(...) pół godziny.  2. Seler umyj, pokrój w cienkie plasterki, podsmaż na oleju. Schłodź. Ser rozdrobnij widelcem. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Do miski wsyp ser, dodaj cebulę i seler...

  • Zupy wiosenne

    ...i jabłko pokrojone w kostkę. Gotuj 20 minut. 2. Do zupy dodaj śmietanę wymieszaną z kilkoma łyżkami zupy. Zagotuj, mieszając. Dodaj listki natki i kolendry, dopraw solą i pieprzem. Z selerem naciowym Składniki: seler naciowy włoszczyzna 3 skrzydełka z kurczaka 2 czerwone papryki 3 cebule dymki 2 ziela angielskie 2 liście laurowe 3 gałązki rozmarynu  sól pieprz...

  • Na słodko czy na ostro?

    .... Zrób farsz: wymieszaj fetę z oliwą, sokiem z cytryny, orzeszkami i posiekanym selerem naciowym. Farszem wypełnij papryki. Ułóż je na blasze i przykryj folią aluminiową. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C, pod koniec pieczenia zdejmij folię, żeby papryki lekko się przypiekły. Podawaj posypane pietruszką i selerem naciowym. Zamiast słodkich papryk możesz użyć chili - po upieczeniu będą łagodniejsze...

  • Rzodkiewka w roli głównej

    .... Na sos: - 3 łyżki oliwy, pieprz, - 2 łyżki octu winnego, - cukier, - sól. Na krem serowy: - 15 dag śmietany 12-proc., - sól, łyżka ziół prowansalskich i posiekanej natki, - 5 dag sera żółtego(...), - pęczek rzodkiewek, - puszka kukurydzy konserwowej, - pęczek szczypiorku, - pieprz, - sól do smaku, - 4 łyżki majonezu Przygotowanie: Rzodkiewki umyć, pokroić w kostkę. Dodać osączoną kukurydzę...

  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.