-
Informacje na temat:
ser żółty rolada z pieczarkami
-
Skład na 10 porcji: ● 250 g pieczarek ● 600 g żółtego sera typu gouda lub edamski ● 300 g szynki konserwowej w plastrach ● opakowanie serka śmietankowego np. Almette ● opakowanie sera topionego w plastrach ● 2-3 łyżki jogurtu naturalnego ● 2 średnie ogórki ● 2 papryki czerwone ● łyżka oliwy z oliwek ● sól i pieprz do smaku...
-
...do żaroodpornego naczynia lub rękawa do pieczenia. Piecz ok. 60 minut w temperaturze 180°C. Rada: Do farszu możesz dodać starty na tarce żółty ser lub ser pleśniowy typu Lazur. Przygotowanie (bez...
-
Składniki: ok. 1 kg schabu, 40 dag mięsa mielonego, jajko, 30 dag pieczarek, cebula, kawałek sera żółtego, sól czosnkowa, pieprz, olej.
-
.... Dodać tartą bułkę, ser i natkę. Przyprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i tymiankiem. 3. Mięso wyjąć. Rozłożyć na nim farsz pieczarkowy, na wierzch poukładać boczek pokrojony w paseczki...
-
-
-
Schab umyj, rozetnij na płat. Rozbij go. Mięso posyp solą i pieprzem, skrop połową soku z cytryny. Odłóż w chłodne miejsce na 15 minut. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczkę, skrop resztą soku z cytryny. Ser zetrzyj. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pieczarki i mieszając, smaż je 2 minuty. Wystudź, wymieszaj z bułką tartą, serem i jajkiem. Dopraw solą oraz pieprzem. Marchewkę pokrój w słupki...
-
Ciasto: ●4 jajka ●3 łyżki majonezu ●500 g sera żółtego; farsz: ●600 g pieczarek ●600 g piersi z kurczaka ●duży por ●300 g serka topionego o smaku pieczarkowym ●250 g sera żółtego ●sól, pieprz ●liść lubczyku ●100 g masła.
-
Składniki na 8- 10 porcji:1 kg cielęciny bez kości, 1 opakowanie mrożonego szpinaku (45 dag), 1 średnia cebula, 20 dag pieczarek, 4-5 plasterków żółtego sera np. gouda, 1-2 ząbki czosnku, sól, 3-4 łyżki oleju, 1-2 łyżki masła, pieprz czarny i biały
-
-
-
...mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. D. Ciasto rozłożyć na lnianą ściereczkę, rozwałkować prostokąt 30x40 cm, rozłożyć na nim przygotowane warzywa i posypać utartym żółtym serem. Za pomocą...
-
-
-
-
-
..., posypywać żółtym serem. Ciasto rolować od szerszego brzegu do szpica i formować rogaliki. Układać na wyłożonej papierem blasze. Smarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200(...)Rolada z ciasta francuskiego z nadzieniem kapuściano-ryżowym i sosem holenderskim Składniki na 4-6 porcji: - opakowanie ciasta francuskiego (ok. 270g), - 125 g ryżu basmati, - sól, - cebula...