• Informacje na temat:

    serek homogenizowany z galaretką na biszkopcie

Artykuły na temat: serek homogenizowany z galaretką na biszkopcie
  • Składniki na 4 porcje: ■ 2 serki waniliowe homogenizowane ■ 330 ml śmietanki kremówki 30% ■ 2 łyżki cukru pudru ■ 3 galaretki wiśniowe ■ 3 szklanki jagód ■ opakowanie małych biszkoptów.

  • Składniki na 12 porcji: ● 2 serki waniliowe homogenizowane (każdy po ok. 280 g) ● 330 ml śmietanki kremówki 30-procentowej ● 2 łyżki cukru pudru ● 3 galaretki truskawkowe lub wiśniowe ● 3 szklanki jagód ● opakowanie małych biszkoptów

  • Składniki na 18 porcji: Biszkopt: 30 dag cukru, 20 dag mąki tortowej ,9 jajek, 8 dag mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 150 ml wódki owocowej do nasączenia. Krem: 700 ml śmietanki 30-36 proc., 500 ml serka fromage frais (lub homogenizowanego) , 4 łyżeczki żelatyny, 1 łyżeczka aromatu waniliowego, 6 łyżek cukru pudru, 2 galaretki truskawkowe, 20 dag świeżych truskawek.

  • ...ćwiartki brzoskwini. Galaretkę posiekaj,wymieszaj z masą. Wylej masę na ciasto, chłodź 2 godz. Udekoruj mandarynkami i galaretką. CZAS: około 2 godziny...

  • ...schłodzoną śmietankę kremówkę wlej do wysokiego naczynia. Ubij mikserem na średnich obrotach, pod koniec stopniowo dosypując cukier puder. Dodaj serek homogenizowany, delikatnie wymieszaj łyżką. Następnie...

  • Składniki: Ciasto: po 2 łyżki mąki tortowej i ziemniaczanej, 2 pełne łyżki kakao, 10 łyżek cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 jajek. Krem: całe jajko, 4 żółtka, szklanka cukru, kostka margaryny, 2 szklanki mleka w proszku, 2 serki homogenizowane, 3 łyżeczki żelatyny, paczka biszkoptów, galaretka wiśniowa, 6 łyżeczek kawy cappuccino.

  • Składniki na biszkopt (forma o średnicy 26 cm): ● 3 jajka ● 6 łyżek mąki tortowej ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej ● 6 łyżek cukru ● łyżeczka proszku do pieczenia ● 6 łyżek oleju Masa truskawkowa: ● 700 g truskawek ● 2 serki waniliowe homogenizowane (razem 450 g) ● 1 duży jogurt truskawkowy (350 g) ● 4 łyżki cukru pudru ● 3 galaretki truskawkowe ● masło i bułka tarta do posmarowania formy

  • ...śmietaną. Krem rozsmaruj na biszkopcie. Kiedy zacznie tężeć, ułóż na nim truskawki. Zalej je galaretką. Schłodź.

  • .... Schłodź. Zmiksowany mus pomarańczowy wymieszaj z pozostałą pomarańczową galaretką,przelej na stwardniały serek. Wstaw do lodówki do schłodzenia. Czas: około 2 godzin.

  • Sernik przekładaniec z truskawkami

    ...1. Truskawki zblenduj, dodaj rozpuszczoną żelatynę i cukier. 2. Ubij schłodzoną śmietanę. Dodaj cukier. Do serka dodaj rozpuszczoną żelatynę, a następnie bitą smietanę. Wymieszaj. 3. Przekrojony biszkopt wysmaruj musem. Nałóż masę. Schłodź. Udekoruj galaretką.

Przepisy na temat: serek homogenizowany z galaretką na biszkopcie
  • Sernik z galaretką

    ...i galaretką.

  • Placek - kasia

    6 jaj; 2 łyżki cukru; 3 łyżki mąki; 4 galaretki; 3 serki homogenizowane; puszka brzoskwiń

  • Serniczek bez pieczenia

    ...galaretki małymi porcjami dodawaj serek homogenizowany. Cały czas energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki. Drugą galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu, odstaw do lekkiego stężenia(...) przygotowane owoce. Zalej tężejącą galaretką, zastudź.

  • Sernik limonkowy

    ...przygotwany spód. Wstaw do lodówki na 3 godziny. 4. Galaretkę rozpuść według przepisu. Truskawki umyj, oczyść, potnij na kawałeczki. Ułóż na masie serowej. Owoce zalej tężejącą galaretką. Schładzaj 3 godziny.

  • Cappuccino

    ...mleko w proszku, serki, żelatynę. Wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto. Biszkopty namoczyć w kawie i układać na masie. Ciasto zalać galaretką. Porcja - 280 kcal Czas przygotowania.: 45 min