• Informacje na temat:

    serniczek mrozony

Artykuły na temat: serniczek mrozony
  • .... 4. Owoce podgrzewaj, aż puszczą sok. Wystudź. Polej serniczek. Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 8, cena za porcję...

  • Składniki na 8 porcji: 1 szklanka truskawek (mogą być mrożone), 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego, 15 dag serka waniliowego, 15 dag białego serka śmietankowego albo twarogu trzykrotnie mielonego, 1 galaretka truskawkowa, masło do formy

  • Serniczek na zimno

    30 dag mielonego twarogu, 10 dag cukru pudru, 300 ml śmietany kremówki, 1 cukier waniliowy, 4 łyżeczki żelatyny, sok wyciśnięty i skórka starta z 1 limonki, 30 dag malin (świeżych lub mrożonych).

  • Składniki na 7-8 sztuk: Na serniczki: 25 dag sera białego (tłustego lub półtłustego), 5 dag cukru wanilinowego, 1 jajko, 2-3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka otrąb owsianych lub pszennych, ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżki rodzynek. Ponadto: 2-3 łyżki mąki pszennej, 1-2 łyżki oleju, 15 dag truskawek lub malin (świeże lub mrożone), 1-2 łyżki cukru pudru.

  • Skład na 6 sztuk: 1 kg sera białego sernikowego, 50 dag truskawek mrożonych, 2 łyżeczki przyprawy do sernika np. Kamis, 200 g śmietany 30 proc., 3/4 szklanki cukru, 2 galaretki truskawkowe, 3 łyżki kakao.

  • Składniki: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki cukru wanilinowego, 50 dag kremowego twarogu na serniki, budyń waniliowy w proszku, niewielka pomarańcza, 15 dag mrożonych jeżyn lub innych ciemnych owoców, cukier puder do posypania.

  • Składniki: 50 dag serka waniliowego, 4 łyżki cukru pudru, opakowanie cukru waniliowego, łyżka żelatyny, kilka kropli olejku waniliowego, op. suszonych żurawin, papierowe foremki (papilotki).