• Informacje na temat:

    sernik na zimno z serkami

Artykuły na temat: sernik na zimno z serkami
  • ...z serkami. 2 W 100 ml wrzątku rozpuść 3 dag żelatyny. Ostudź. Zmiksuj z masą serową. Wlej do tortownicy, schłodź. 3 Pozostałą żelatynę rozpuść w 50 ml wrzątku. Ostudź. Wymieszaj z resztą musu. Wylej na sernik, rozsmaruj. Schłodź. czas przygotowania 55 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1 zł...

  • ...sernik, udekoruj dowolnie, schłodź.

  • Sernik cytrusowy na zimno

    ...przekładamy do tortownicy, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.  4. Grejpfruta obieramy ze skórki, usuwając także białą skórkę. Kroimy w cienkie plastry. Pozostałe ciasteczka kruszymy. Sernik...

  • ...; porcja – 210 kcal, cena 1,40 zł. Do przyrządzania sernika na zimno najlepszy jest serek homogenizowany. Z powodzeniem, oczywiście, możesz go zastąpić trzykrotnie mielonym twarogiem. Aby sernik był smaczny i puszysty, zamiast zwykłego cukru kryształu, wykorzystaj cukier żelujący. Puszystość deseru poprawisz także, ucierając składniki mikserem...

  • Na spód: 25 dag biszkoptów, 15 dag roztopionego masła. Ponadto: 80 dag serka homogenizowanego (naturalnego lub waniliowego), 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., ¾ szklanki cukru pudru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 3 łyżki żelatyny, 60 dag malin, ciasteczka migdałowe (amaretti).

  • Cytrynowy sernik na zimno

    Składniki na 12 porcji: Ciasto: • 20 dag herbatników • 8 dag masła Masa: • 50 dag twarogu sernikowego • 30 dag serka homogenizowanego • 15 dag śmietany 30 proc. • 15 dag cukru pudru • 3 łyżki żelatyny • 2 cytryny • galaretka cytrynowa...

  • Składniki na 4-6 porcji: 1 galaretka malinowa (truskawkowa lub wiśniowa), 1 serek homogenizowany waniliowy (250 ml), 2 opakowania cukru wanilinowego, 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30 proc., 4 łyżeczki żelatyny.

  • Biszkopt: 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 4 łyżki cukru, pół łyżeczki proszku do pieczenia. Masa: 1 kg serka śmietankowego, szklanka śmietany 30-proc., 10 dag cukru pudru, 2 łyżki soku z cytryny, 5 łyże czek żelatyny, 25 dag truska wek, 4 łyżki cuk ru pudru. Ponadto: 2 galaretki trus kawkowe, bita śmietana i truskawki.

  • ...). 4 Masę wylej na herbatniki. Sernik odstaw do lodówki. Następnego dnia ozdób borówkami.

  • Składniki na 20 porcji: Spód: 60 dag kruchych ciastek • 10 dag masła. Masa: 70 dag serka waniliowego homogenizowanego • 4 łyżki cukru pudru • 250 ml śmietany 30-proc. • 4 łyżeczki żelatyny • duża puszka brzoskwiń • 10 dag płatków migdałowych • gotowy zielony lukier.

Przepisy na temat: sernik na zimno z serkami
  • Sernik na zimno z serkiem mascarpone

    ...śmietaną. Tortownicę pokrywamy ciasteczkami owsianymi, wylewamy przygotowaną masę. Na wierzchu układamy owoce - borówki amerykańskie oraz maliny. Sernik umieszczamy w lodówce, czekamy ok. 3h. W czasie gdy sernik jest w lodówce, galaretkę rozpuszczamy w 400ml wody i odstawiamy do wystygnięcia. W momencie gdy galaretka zacznie tężeć, zalewamy sernik z owocami i ponownie wkładamy do lodówki na kilka...

  • Sernik na zimno

    Składniki: Ciasto: 20 dag herbatników 8 dag masła Masa: 50 dag twarogu sernikowego 30 dag serka homogenizowanego 15 dag śmietany 30 proc. 15 dag cukru pudru 3 łyżki żelatyny 2 cytryny(...) stężenia. Sok z pozostałej cytryny wymieszaj ze schłodzoną galaretką oraz odłożoną masą serową. Wyłóż na sernik, znów schłodź w lodówce.

  • Pyszny sernik

    Ciasta na zimno, niewymagające pieczenia to idealne rozwiązanie dla zabieganych oraz początkujących kucharzy. Podpowiadamy, jak zrobić pyszny sernik za zimno. Jego przygotowanie zajmie zaledwie 30 minut, choć warto pamiętać, że zanim go podamy gościom, powinniśmy chłodzić ciasto przez ok. 120 minut.

  • Puszysty sernik na zimno

    Ulubione ciasto wielu Polaków, tym razem, bez pieczenia!

  • Kremowe serniki ze śliwkami

    Rozpływają się w ustach!

  • Sernik jagodowy z białą czekoladą

    ...nagrzej do temperatury 150 stopni C (termoobieg). Na dolną półkę wstaw brytfannę napełnioną do połowy gorącą wodą. Sernik piecz na środkowej półce około 50 minut. Zostaw go w piekarniku do wystudzenia...