• Informacje na temat:

    sernik z czekoladą polewa

Artykuły na temat: sernik z czekoladą polewa
  • Składniki ciasta: po 7,5 dag masła i gorzkiej czekolady z pomarańczą, 1/4 szklanki cukru, 2 jajka, pół szkl. mąki, 3 łyżeczki kakao. Masa serowa: 1 kg twarogu na sernik, szczypta szafranu, 6 jajek, 30 dag mleka skondensowanego słodzonego, 7 dag stopionego masła, 2 łyżeczki kakao. Polewa: 2 łyżki mleka, gorzka czekolada, skórka pomarańczowa.

  • Składniki na 10-12 porcji: Na spód: 20 dag mąki pszennej, 1 i ½ łyżki kakao, 12 dag zimnego masła lub margaryny, 10 dag cukru pudru, 1 jajko. Na masę serową: 50 dag twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego), 150 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżki syropu miętowego (barmańskiego), 15 dag cukru pudru, 3 łyżki żelatyny, 5 dag gorzkiej czekolady lub czekoladowych groszków, polewa czekoladowa.

  • Składniki na 16 porcji: 40 dag mielonego tłustego twarogu,1 słoik (ok. 370 ml) kompotu żurawinowego, 3 łyżki + 18 dag cukru, 1 łyżeczka + 5 dag mąki ziemniaczanej, 10 dag masła, 7 sztuk herbatników w czekoladzie, 4 jajka, 1 op. cukru waniliowego, 45 dag gęstej kwaśnej śmietany, 1 op. budyniu waniliowego, 10 dag śmietany kremówki, polewa i wiórki z czekolady do dekoracji, tłuszcz do formy.

  • Sernik z białą czekoladą

    Składniki. Spód: 30 dag herbatników, 20 dag masła Masa serowa: kg sera sernikowego, 25 dag sera w kostce, szkl. cukru pudru, opak. cukru wanilinowego, 400 ml śmietanki 30 proc., 20 dag białej czekolady, 6 jajek (klasy L). Polewa: 10 dag mlecznej czekolady, 2 łyżki oleju.

  • Spód: 25 dag czekoladowych herbatników, 10 dag masła. Masa: 15 dag gorzkiej czekolady, 80 dag mielonego twarogu, 15 dag cukru, 1 op. budyniu czekoladowego, 2 łyżki kakao, 5 jajek, 30 dag jeżyn, 100 ml oleju. Polewa: 20 dag gorzkiej czekolady, 100 ml śmietany kremówki, 3 łyżki zapachu kawowego lub rumowego.

  • Ciasto: 250 g mąki pszennej, 2/5 kostki do pieczenia - 100 g, 50 g cukru pudru, 2 żółtka, 1 torebka cukru wanilinowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa serowa: 800 g twarogu sernikowego(...) g śmietanki 30 proc., 1/5 kostki do pieczenia (50 g), 1 polewa z białej czekolady.

  • Składniki na 14 porcji: MASA: ■ kg tłustego twarogu ■ 20 dag drobnego cukru ■ 3 żółtka ■ 3 jajka ■ łyżka mąki ziemniaczanej ■ 10 dag startej czekolady ■ 2 łyżeczki soku z cytryny ■ wiśnie; SPÓD: ■ 25 dag kakaowych herbatników ■ 10 dag margaryny ■ POLEWA: czekolada.

  • Składniki na 10-12 porcji: Na spód: 22 dag mąki pszennej, 2 łyżki kakao, 15 dag zimnego masła lub margaryny, 2 łyżki cukru, 2 łyżki zimnej wody. Na sernik: 75 dag twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego), 1 szklanka cukru, 3 jajka, 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub proszku budyniowego, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 7 dag gorzkiej czekolady lub groszków...

  • Sernik kawowo-waniliowy

    Składniki Spód: 10 dag maślanych herbatników, 5 dag krakersów, 5 łyżek masła, łyżeczka cynamonu Masa serowa: 75 dag twarogu półtłustego, 35 dag serka mascarpone, 14 dag gorzkiej czekolady, 3 jajka, łyżka kawy rozpuszczalnej, czubata szkl. cukru, 1/3 szkl. mąki kukurydzianej, laska wanilii, 1/2 szkl. śmietany 18 proc. Polewa: 5 dag mlecznej czekolady, 6 dag gorzkiej czekolady, 1/4 szkl...

  • ...twaróg i ubite z solą białka, wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 24 cm, piecz 60-70 min w 175°C. Sernik zostaw na 10 minut w wyłączonym piekarniku. Ostudź, polej stopioną czekoladą, posyp...

Przepisy na temat: sernik z czekoladą polewa
  • Sernik z jeżynami

    ...czekoladowego 2 łyżki kakao 5 jajek 30 dag jeżyn 100 ml oleju Polewa: 20 dag gorzkiej czekolady 100 ml śmietany kremówki 3 łyżki zapachu kawowego lub rumowego Sposób przygotowania(...) lodówki. 2. Masa: czekoladę stop, dobrze wystudź. Twaróg utrzyj z cukrem, proszkiem budyniowym, kakao oraz jajkami. Masę serową wymieszaj z olejem oraz stopioną czekoladą. Jeżyny przebierz, trochę odłóż...

  • Sernik kawowo-waniliowy

    Pyszny i aromatyczny sernik...

  • Sernik wiedeński

    ...-dół). Uchyl na 2 minuty drzwiczki piekarnika, zmniejsz temperaturę do 150 stopni C i piecz jeszcze ok. 80 minut. Wystudź sernik w uchylonym piekarniku i przełóż go na talerz. Śmietankę podgrzej z masłem. Zdejmij masę z ognia, dodaj połamaną czekoladę. Wymieszaj. Lekko przestudzoną polewą polej sernik. Gdy zastygnie, rozłóż wisienki. 

  • Serniki z truskawkami

    ...w 2 łyżkach zimnej wody. Podgrzej, aż zgęstnieją. Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach wrzątku, przestudź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym i wmiksuj żelatynę. Sernik polej polewami i udekoruj owocami.  (...) i wymieszaj z wiórkami oraz z rozpuszczonym masłem. Zagnieć i rozprowadź na dnie i po bokach tortownicy wyłożonej folią. Schłodź przez 20 minut w zamrażarce.  2. Sernik: podgrzej mleko kokosowe na...

  • Sernik na spodzie marchewkowo-pistacjowym z polewą pistacjową

    ...podgrzewamy dodając pokruszoną białą czekoladę. Na zakończenie dodajemy sok i skórkę z limonki. Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnik, studzimy ok. 10 minut i polewamy przygotowaną polewą.

  • Czekoladowy sernik z warstwą makową

    Jedną z dwunastu potraw, której nie może zabraknąć na wigilijnym stole jest sernik świąteczny!

  • Sernik pieczony w kąpieli wodnej

    ...piekarnika rozgrzanego do 180 st. C (góra i dół). Piecz ok. 15 minut. Zmniejsz temp. do 110 st. C (góra i dół). Piecz ok. 45 minut. Upieczony sernik pozostaw 1 godz. w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Zimne ciasto wstaw do lodówki na 12 godzin. Stop (osobno) czekoladę i cukierki. Sernik wyjmij z formy. Z obydwu polew zrób na nim paseczki. 

  • Aksamitny sernik w czekoladzie

    ...z cytrusów szczypta proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do formy Polewa ciemna 2 mleczne czekolady 2 łyżki masła 4 łyżki mleka Polewa biała biała czekolada łyżka masła 2 łyżki mleka(...)). 3. Mleczne czekolady pokrusz, dodaj masło, mleko, podgrzej, mieszaj. Gorącą polewą oblej sernik. Polewę z białej czekolady zrób tak samo i udekoruj nią wierzch ciasta.

  • Sernik z musem i polewą

    Składniki: 40 dag dojrzałych truskawek, 1 kg białego sera trzykrotnie zmielonego, 1/4 kostki masła, 1,5 szklanki cukru pudru, 6 jajek, łyżka mąki ziemniaczanej, 2 tabliczki białej czekolady, sól, 5-6 łyżek śmietany kremówki, listki świeżej mięty lub melisy do dekoracji gotowego sernika.

  • Składniki: Ciasto: 120 g masła, 2 jajka, 100 g cukru, 100 ml ajerkoniaku, 160 g mąki pszennej, 50 g mąki ziemniaczanej, proszek do pieczenia, 80 g czekolady. Masa: 8 łyżeczek żelatyny, 250 g mrożonych lub świeżych jagód, 6 łyżek ajerkoniaku, 100 g cukru, cukier waniliowy, 350 g twarogu, 350 ml śmietany. Polewa: 250 g jagód, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 50 g cukru.