• Informacje na temat:

    sezon z jakubiakiem

Artykuły na temat: sezon z jakubiakiem
  • Lokalne smaki Tomasza Jakubiaka już zebrane

    Kucharz i dziennikarz kulinarny, gospodarz programów "Jakubiak w sezonie" i "Jakubiak lokalnie" w telewizji Kuchnia+, Tomasz Jakubiak o jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie(...) i zdjęcia z podróży kulinarnych autora. Zatem - ostrzmy apetyty. Wspólnie z Tomaszem Jakubiakiem kombinujmy, szukajmy, odkrywajmy, bawmy się smakami. Tomka Jakubiaka można oglądać wyłącznie na...

  • Szczaw to nie tylko zupa szczawiowa

    ...przypomnieć, że szczaw zawiera dużo beta karotenu, witaminy C, żelaza, wapnia oraz błonnika. Sezon na szczaw trwa od maja, a kończy się w październiku.

Wideo na temat: sezon z jakubiakiem
  • Antrykot w tłuczonym pieprzu

    Kucharz Tomasz Jakubiak wraz z Katarzyną Olubińską z „Dzień Dobry TVN” rozpoczęli sezon na grillowanie. - Podstawa sukcesu to maksymalnie rozgrzany grill. Jestem zwolennikiem wrzucania suchych mięs – powiedział Jakubiak. - Wegetariańska kuchnia to nie ze mną, ale warzywa i dodatki na grillu u mnie muszą być – dodał. Wspólnie przygotowali antrykot wołowy w tłuczonym pieprzu i salsę z pieczonych

  • Przepis na stek monteryaki

    Kucharz Tomasz Jakubiak wraz z Katarzyną Olubińską z „Dzień Dobry TVN” rozpoczęli sezon na grillowanie. - Podstawa sukcesu to maksymalnie rozgrzany grill. Jestem zwolennikiem wrzucania suchych mięs – powiedział Jakubiak. - Wegetariańska kuchnia to nie ze mną, ale warzywa i dodatki na grillu u mnie muszą być – dodał. Wspólnie przygotowali antrykot wołowy w tłuczonym pieprzu i salsę z pieczonych

Przepisy na temat: sezon z jakubiakiem
  • Regionalne przysmaki Polski

    ..., zwłaszcza w sezonie zimowym, wytwarzanych jest z mleka krowiego. Oryginalny oscypek robi się wyłącznie z mleka owczego, zaś ten krowi nazywany jest poprawnie gołką. Na Podhalu możemy spróbować także bundzu...

  • Ekspert - ostatni dzwonek na karczochy...

    Sezon na karczochy dobiega końca. - Choć nie można ich jeść na surowo, karczochy - marynowane czy gotowane - znajdują wiele zastosowań. Do makaronów, do kanapki, z kabanosem, na pizzę, do farszu na gołąbki - wylicza Tomasz Jakubiak, kucharz i dziennikarz kulinarny.