• Informacje na temat:

    skorupka prowansalska

Artykuły na temat: skorupka prowansalska
  • ...minut. Zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz kolejne 70 minut. Zdejmij folię i podpiecz, by skorupka apetycznie się zrumieniła. Podawaj z zieloną sałatą ze śmietaną. Jeszcze lepsze...

  • Składniki na 6 porcji: 80 dag filetu z piersi indyka, 3–4 łyżki mąki pszennej, 3/4 szkl. tartej bułki, 5 dag sera żółtego, 5 dag sera mozzarella, 2 jajka, 2 łyżki gęstej śmietany, 4 łyżki oleju do smażenia, zioła prowansalskie, sól, świeżo mielony biały pieprz.

  • Składniki na 8 porcji: • sałata rzymska • pierś kurczaka • 10 pomidorków koktajlowych • 6 jajek przepiórczych • 4 kromki pieczywa tostowego • sos majonezowy • sól • zioła prowansalskie • olej.

  • 80 dag karkówki, 20 dag wątróbek drobiowych, 15 dag surowego boczku, 1 duża cebula, 8 jajek, 1 czerstwa kajzerka, 120 ml mleka, 2 łyżki masła, zioła prowansalskie, mielona słodka papryka, sól, pieprz, tłuszcz i tarta bułka do formy.

  • Mięso połącz z drobno posiekaną cebulą, bazylią, jajkiem i bułką tartą. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj pulpeciki. Gotowe kuleczki wykładaj na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż z każdej strony przez kilka minut, tak aby powstała apetyczna i chrupiąca skorupka. Przygotuj sos. Oliwki i papryczkę pokrój w plasterki. Wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Wlej 1/2 l wody i całość zagotuj. Przypraw...

  • Mięso zmiel i połącz z posiekaną cebulą, szpinakiem, jajkiem i bułką tartą. Następnie dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Z masy uformuj pulpeciki. Gotowe kuleczki wykładaj na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż z każdej strony przez kilka minut, tak aby powstała apetyczna i chrupiąca skorupka. Przygotuj sos. Papryczkę wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Wlej bulion i całość zagotuj...

  • Mięso połącz z drobno posiekaną cebulą, bazylią, jajkiem i bułką tartą. Następnie dokładnie wymieszaj. Z masy uformuj pulpeciki. Gotowe kuleczki wykładaj na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż z każdej strony przez kilka minut, tak aby powstała apetyczna i chrupiąca skorupka. Przygotuj sos. Oliwki i papryczkę pokrój w plasterki. Wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Wlej 1/2 l wody...

  • Składniki: 8 kromek chleba tostowego, 8 plasterków sera mozzarella, 8 plasterków szynki lub innej wędliny, 8 łyżek pesto pomidorowego, łyżka ziół prowansalskich, 4 jajka, 8 pomidorków koktajlowych, 2 duże pomidory, 4 łyżki majonezu, świeża bazylia do dekoracji, sól, pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: 6 średnich młodych ziemniaków, 6 jajek, 1 duża czerwona cebula, 1 żółta papryka, 6 pomidorków, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,1 główka sałaty Na sos winegret: 1 cytryna, 7 łyżek oliwy, 2 ząbki czosnku, zioła prowansalskie, sól, pieprz

  • Sałatki? Idealne na wiosnę!

    Kuszące podniebienie sery, świeże warzywa i owoce oraz charakterne kiszonki! Smacznego!

Przepisy na temat: skorupka prowansalska