• Informacje na temat:

    śledź musztarda miód

Artykuły na temat: śledź musztarda miód
  • Marynowany śledź z wątróbką z dorsza

    .... Konfitura z cebuli: na patelni rozpuszczamy miód z odrobiną oliwy, dorzucamy cebule pokrojone w piórka, kiedy cebula ładnie się zarumieni, zalewamy octem balsamicznym, doprawiamy zielem angielskim...

  • Śledź- a'la ananas (dla łobuza)

    Cebule pokroić w krążki i zblanszować wrzątkiem z dodatkiem soli, cukru i oregano.  Osączyć i ostudzić. Zielone kawałki pora pokroić na skos i zblanszować z dodatkiem soli i cukru. Osączyc i ostudzić. Zrobic sos- musztarda francuska+ dijon+ miód+1 łyżka mielonch włoskich orzechów i wymieszać. Na półmisku ułożyć cebulę, pokryć sosem musztardowym. Fileta pokroic w romby, ułożyć na cebuli, uformować...

  • Inspiracją dania jest śledź bałtycki na nowo - filharmonia smaku z polską gościnnością - na syto...

  • Zielony śledź

    ..., łyżeczkę musztardy rosyjskiej oraz dodajemy łyżeczkę posiekanej papryczki chilli. Zamykamy szczelnie słoiczek i wstrząsamy. Trzęsiemy słoiczkiem tak długo, aż musztarda dokładnie połączy się z miodem...

  • Kilka smaków ....ile smaków !!!

  • Śledź faszerowany orzeszkami ziemnymi

    Z mięsem jako tako radzę sobie w kuchni. Ryby natomiast zawsze stanowiły dla mnie wyzwanie. Konkurs umożliwił mi zabawę kolorami, teksturami, formami. Nowe wyzwanie, nowa okazja do nauki. Zestawienie kontrastów zaskakuje...

  • Opiekany zielony śledź w sosie miodowo-gorczycowym  z płatkami chilli i pistacjami

    Śledzia płuczemy, jeżeli mamy mrożonego, rozmrażamy i płuczemy, osuszamy. Smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym z obu stron. Po usmażeniu zdejmujemy, a na patelnię dodajemy miód, musztardę oraz płatki chilli. Podgrzewamy chwilę,dodajemy posiekane grubo pistacje.  Układamy śledzia na talerzu i polewamy sosem. Można udekorować śledzia kilkoma kleksikami sosu Sambal Oelek.

  • Śledź podany na krążkach pieczonych jabłek z słodko-ostrym sosem.

    ...orzechy. Wszystko wymieszać oraz dodać miód, musztardę oraz do smaku soku z limonki i soli. Gdy wszystko idealnie się połączy zdjąć z ognia.  Na talerzu ułożyć wypieczone jabłka. Pokroić wymoczonego...

  • Któż z nas nie lubi solonych śledzi? Problem jest ta "sól", w których są marynowane... Oto łatwy sposób jak sprawić, by śledź był łagodniejszy i smaczniejszy!

  • Dom pachnący bakaliami od Bakalland

    .... Piekarnik nagrzej do 175 st.C. Masę serową wylej na podpieczony i ostudzony spód makowy. Na wierzchu poukładaj suszoną żurawinę. Piecz ok. 40 minut. Śledź korzenny z rodzynkami sułtańskimi Składniki...