• Informacje na temat:

    śledz por

Artykuły na temat: śledz por
  • Składniki dla 4 osób: 4 śledzie • 40 dag młodej kapusty • 2 młode marchewki • 2 cebule dymki • mały młody por • 15 dag parmezanu • sok z jednej cytryny • 4 gałązki natki pietruszki • 4 łyżeczki masła • cukier • pieprz cytrynowy • sól • pieprz.

  • Śledź po japońsku

    Składniki(4 porcje): 3 ziemniaki, 4 płaty śledzia marynowanego, grubo mielony czarny pieprz, 4 marchewki, 2 pietruszki, 1 mały seler, 4 jajka na twardo, 2 ogórki kwaszone, 2 jabłka, 1 puszka groszku konserwowego, majonez, 2 łyżki musztardy sarepskiej, sól, 1 por , pieprz drobno mielony.

  • Księga smaków: Śledź

    Śledzie w occie, oliwie albo śmietanie królują na polskich stołach, bo rzadko szukamy alternatywy. A może w tym roku warto pozwolić śledziowi zaszaleć?

  • Składniki  : 6 filetów śledziowych matjasów 100 g orzechów włoskich 3 łyżki miodu ( najlepiej lipowego ) 2 łyżeczki  musztardy Dijon 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 papryczki chili  ( jedna do dekoracji ) 1 łyżka utartego świeżego imbiru Świeża kolendra por pieprz cukier oliwa z oliwek Chleb razowy pełnoziarnisty  Filety śledziowe kroimy na pół, płukamy...

  • Śledź- a'la ananas (dla łobuza)

    Wzbudza emocje, zachęca wyglądem, jest pyszny.

  • Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, gdzie pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... gdy nie może kupić...

  • ​Troskliwa pielęgnacja skóry dziecka o każdej porze roku

    Potrzeby pielęgnacyjne skóry zmieniają się w różnych porach roku. Dotyczy to zwłaszcza skóry małego dziecka, która jest z natury bardziej delikatna i bezbronna od skóry dorosłego człowieka.

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić...

  • Pozytywnie na wiosnę, czyli przepisy na wiosenne przesilenie

    ...„W marcu jak w garncu” oraz „Kwiecień plecień bo przeplata” - te powiedzenia trafnie opisują pogodę pierwszych wiosennych dni. Zmiana pory roku to zawsze wyzwanie dla naszego organizmu. Jak sobie poradzić z przesileniem? Co jeść, aby cieszyć się wiosną i razem z przyrodą z nową siłą obudzić się do życia?

  • Cholesterol pod ścisłą kontrolą

    .... Tymczasem wiele osób spożywa go więcej (ok. 350 mg/dzień). Jeśli zdarza się to sporadycznie, nie ma się czym martwić. Ale jeśli kilka razy w tygodniu, może grozić problemami z układem krążenia. Są tym(...) smażonego lub wędzonego albo 100 g śledzia marynowanego), leczniczo - 2 g. Biotyna zawarta jest w jajkach, soi, grochu i drożdżach. Uczestniczy w przemianie kwasów tłuszczowych i cholesterolu. Nie są...

Przepisy na temat: śledz por
  • Śledź z rzodkiewką i porem

    ...do dekoracji), dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Tak przygotowane składniki łączymy z sosem i dodajemy śledzie. Przekładamy wszystko do naczynia, wierzch ozdabiamy rzodkiewką, porem i ewentualnie(...)Sposób przygotowania Śledzie moczymy w wodzie, a następnie kroimy i skrapiamy sokiem z cytryny, po czym odstawiamy na godzinę. Jogurt naturalny, Majonez Kielecki i Chrzan Luksusowy mieszamy...

  • Przygotowanie 2 duże pory pokrojone jak makaron, posolić, zostawić na 2 godziny. Następnie mocno odcisnąć, dodać puszkę ananasa pokrojonego w paski. Dodać 4 szt wymoczonego marynowanego śledzia. Mały słoik majonezu dekoracyjnego połączyć z gęstą śmietaną, pieprzem, solą - włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Podawać na liściu salaty z chlebem - jasnym i ciemnym. Jeżeli znasz dokonały przepis...